Teska 13.06.2003 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 STASIEK dzięki bardzo ...dotarło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 14.06.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 No tak piszecie po nocy a teraz wszyscy śpicie. Tylko ja muszę męczyć się w sobotę w pracy. Za to piątek po Bożym Ciele mam wolny i pójdę z synkiem po świadectwo. Miłego dnia tym co odpoczywają i tym co pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.06.2003 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 S.P nie spimy pije kawke przed pojechaniem na budowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 14.06.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Budujcie pracusie, a ja oddałam do adaptacji projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi 14.06.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 No i mam problem ! Ekipa która miała nam budować, po informacji,że nową prowizoryczną drogę będą ryć celem ułożenia mediów chyba wymięka. Może to tylko pretekst ale chyba musimy mieć kogoś w zanadrzu. Tym bardziej, że chcieliśmy zaczynać w poniedziałek. Czy niezbyt dobry dojazd-droga piaszczysta do działki to taka wielka przeszkoda. Nawet jeśli ją częściowo rozkopią to wydaje mi się ze grucha z betonem dojedzie. Ale może się mylę. Napiszcie coś bo przezywam zwątpienie No i może polećcie jakąś firmę gotową od zaraz.Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.06.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 hmmm Agi to pretekst..u mnie jaka droga to czesc forumowiczów wie...i droga pali licho błotnista, piaszczysta nie powinna byc przeszkoda.. Natomiast..teraz wolnej ekipy ja nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.06.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 a ja wrociłam z budowy..klameczki do okien nie pasują.. w poniedziałek bede wyjasniała... a tarasik mam pikny...znaczy chudziak na tarasiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.06.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 witam o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.06.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Trawka troszkę skoszona, pseudo-żywopłot polany (właściwie bardziej dla uspokojenia sumienia), wizyta u architekta odbyta... Powiedzmy, że będzie jak powiedział i dokumenty znajdą się w najbliższy wtorek w urzędzie... a pod koniec czerwca będę cieszył się już pozwoleniem... Oczywiście wyszła sprawa z Energetyką (dlaczego zawsze oni są tacy problemogenni ?!). Uprzedzony przez Mar35 w sprawie plastikowych skrzynek (że takich teraz wymagają) już jakiś czas temu zasięgnąłem opinii w Zakładzie Energetyki, pytałem również na targach budowlanych... Absolutnie nie ma żadnego problemu, żeby założyć metalową... A tu niespodzianka (?). Elektryk przygotowujący dokumentację techniczną nie chce słyszeć o niczym innym, jak o plastikowej skrzynce. Mało tego, podobno inaczej nie zatwierdzi dokumentacji sam pan dyrektor. Energetyka tłumaczy się zabezpieczeniem przeciwporażeniowym... kompletna bzdura. Prawidłowe zabezpieczenie można również uzyskać w metalowych skrzynkach... tylko trzeba nieco pomyśleć i policzyć. Ale po co... A co się dzieje ze stojącymi już metalowymi szafkami??? Jednemu z inwestorów z mojego regionu nakazano wymienić skrzynkę metalową na plastikową już po zainstalowaniu...Nic z tego nie rozumiem (a jeśli tak jest, to raczej wiadomo o co chodzi)...Jak jest u Was? Wam też kazali założyć plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 15.06.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Serdecznie witam W odpowiedzi dla Staśka - w moim projekcie zatwierdzonym pare dni temu nie ma mowy jaki rodzj skrzynki ma być zastosowany, ale zapytam się jeszcze projektanta - tak na wszelki wypadek Pisałem już o moim sąsiedzie, że podobno wszedłem mu 2 palce na jego miedze . To prawdziwy Pawlak . A może ktoś mi podpowie jak powinno być położone ogrodzenie. Jest ono wspólne tzn. dał mi pare groszy na materiały, tymczasowe, wykonane z palików drewnianych srednio fi 10cm. Ale diabelskie drzewa nie chciały rosnąć prosto więc i paliki są odrobine krzywe. Czy paliki powinny być w osi geodezyjnej? a może siatka? a może paliki w osi a siatka slalomem? To głupie ale on ma z tym problem i mnie molestuje . U nas: prąd załatwiony, woda w ZUD-ie (przyłącze do domu połączone z wodociągiem komitetu), projekcik na ukończeniu, więc mamy nadzieje w tym tygodniu wrzucić nasze papierki do ZUD-u . Trzeba się spieszyć by coś w tym roku zrobić. Czy ktoś ma ekipe do wodociągu??? Miłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.06.2003 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 witam w nowym tygodniu... wiecie co wam powiem.. cos wisi w powietrzu... wczoraj tak mnie scielo, ze jak polozylem sie tylko na chwile o 20 to obudzilem dopiero dzis rano o 6... kurcze.. moze starzeje sie co?pozdrawiam i powodzenia w nowym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.06.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Maksiu, ta jaednostka nazywa się przemęczeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 STASIEK mi energetyka załozyła metalowe skrzynki...bo o plasticzanych słyszec nie chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 a witam wszystkich rankiem Maksiu cos wisi...bo ja znowu nie mogłam spac... to tez chyba przemeczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 16.06.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Grapusek: namiar na wodociągi. Z czystym sercem polecam. Pan Mulawa: 606/676060. Z umowami, protokołami - nic się nie martwisz. Tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 hihih ten Mulawa widze wszedzie króluje polecam tez ....mi robił... Joasiu...ten hepworth wiecie ze rury trzeba kłasc zygzakiem?? nie prosto.. i jak tam prace? skonczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.06.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Coś wam powiem w tajemnicy, Teska ma śliczny, wielki taras. Na własne oczy widziałam i ręczę za słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 S.P...a dzieki... też niedługo bedziesz miała...i to taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 16.06.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Witam wszystkich, Potrzebuję namiary na bloczki betonowe i beton komórkowy. Czy ktoś mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 16.06.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Ewar bloczki betonowe możesz ciągnąć z Roosens Beton ale tam każą płacić za transport z hds-em (nie wiem jak się to pisze). Ja ciągnę wszystkie materiały z Gol-Budu w Goleniowie - natańszy w Szczecinie.Mają duży samochód (z hds) i bez problemu jeżdżą do Szczecina. Za każdym razem sprawdzam ich ceny z innymi i u nich są ceny niższe (jak się dobrze potargujesz). Beton komórkowy z Rurki i bloczki betonowe z Roosens Beton były tańsze niż u producenta. Beton komórkowy jest najtańszy luzem - bez palet. Nie musisz martwić się o razładunek mają takie łapy i rozładują to sami.Nie polecam bloczków z Arbetu - są bardzo wytrzymałe ale krzywe - nie mają dobrych form (tak twierdzi mój wykonawca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts