amo 13.10.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 jolly - a ile chcieli za metr użytkowej, zgodnie z prawem zabronionej do użytkowania przed zakończeniem budowy powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.10.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Jolly! A w którym urzędzie nasłuchałas sie takich rewelacji? Bo jesli mówisz o UM Goleniów, to mamy dwie wersje... Ja dostalam info z UM, że ponieważ dom jest po odbiorze technicznym muszę zapłacić podatek. Złożyłam stosowną deklarację i czekam na wezwanie do zapłaty...i jakoś doczekac się nie mogę ale to ich problem. Więc "gdzie jest sęk"? p.s. a tak w ogole to nie oczekujcie, że ktoś Was powiadomi iż macie uiścić stosowne opłaty, ja przez przypadek się dowiedziałam- żadnych pism nie było. Info dostałam przy okazji, kiedy chciałam zmienić w UM adres do korespondencji ... i dopiero wtedy ktoś na to wpadł, zeby mi wysłać pismo ponaglające do zapłacenia podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Linka - skoro dom był wybudowany w tym roku i takie Info im wysłałaś, to w lutym 2005 dostaniesz deklarację do zapłacenia!!!! Powierzchnia użytkowa budynku, którą masz w projekcie lub którą sam zmierzysz!!! AMO nie chcę się z Wami kłócić, bo po co, ale skoro Urząd tak powiedział i wg tego co pisze Delf, ja i Ty Linka wersja jest jedna!!! Podatek płacisz od budynku, a że w tym samym roku go rozpoczęłaś i dostałaś odbiór, czyli w roku 2004 to podatek będziesz płaciła w 2005!!!! to logiczne!!!! A u nas jest tak, że Urząd jeździł w okolicach i spisywał domy z dachem i tak wszyscy dostali wiadomość co mają dach, że w przyszłym roku będą płacić podatek... nawet gdyby nie jeździli a życzliwy sąsiad Cię pod... albo sołtys ma taki przykaz, że musi spisać wszystkie domy i czy się kwalifikują!!! tak tak niestety żeby zakończyć ten temat, zamiast gdybać, zadzwońcie do swoich urzędów i się dowiedzcie!!! i dajcie znać, bom ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.10.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 a ja będę się upierać, że mam inną wersję. Dom był odebrany w 2004 a wybudowany w 2003...i jakoś nikogo w UM nie obchodziło to, kiedy był wybudowany ale KIEDY ODEBRANY. Howk! Od momentu odbioru będę płacić podatek. A Wy płaćcie tak jak Wam karzą hihi Ilu ludzi tyle interpretacji, akurat załapałam się na korzystniejszą dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.10.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Jolly,co ty dzisiaj albo z krzykiem, albo z wykrzyknikami? Palić ci się chce? No pochwal się czy wytrwałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.10.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Łojej ale nasmarowaliście od rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.10.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 a ja będę się upierać, że mam inną wersję. Dom był odebrany w 2004 a wybudowany w 2003...i jakoś nikogo w UM nie obchodziło to, kiedy był wybudowany ale KIEDY ODEBRANY. Howk! Od momentu odbioru będę płacić podatek. A Wy płaćcie tak jak Wam karzą hihi Ilu ludzi tyle interpretacji, akurat załapałam się na korzystniejszą dla mnie Tak, tylko to takie wk.....jące, że nasze sprawy bardziej zależą od niedouczonych urzędników niż od przepisów. Taką już mam dziką naturę. Howk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.10.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 a propos niedouczonych urzędników to pierwsze miejsce zajmują pracownicy GE Banku Mieszkaniowego!!! OSTRZEGAM PRZED NIMI. CAŁKOWITA NIE KOMPETENCJA, 10 LUDZI ZAŁATWIA TĄ SAMĄ SPRAWĘ, NIE MA KONTAKTU Z KIMŚ NA WYŻSZYM STANOWISKU NIŻ DORADCA KREDYTOWY, DOSTAJE SIĘ NIEPRAWDZIWE INFORMACJE, KIEDY COŚ W KONCU ZOSTAJE USTALONE TELEFONICZNIE - DOSTAJE SIĘ CAŁKIEM INNE USTALENIA NA PIŚMIE ZUPEŁNIE WYSSANE Z PALCA. GENERALNIE: NIE BIERZCIE TAM KREDYTU!!! uff teraz ja sobie pokrzyczałam : D ale jeszcze mi mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.10.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 a propos niedouczonych urzędników to pierwsze miejsce zajmują pracownicy GE Banku Mieszkaniowego!!! OSTRZEGAM PRZED NIMI. CAŁKOWITA NIE KOMPETENCJA, 10 LUDZI ZAŁATWIA TĄ SAMĄ SPRAWĘ, NIE MA KONTAKTU Z KIMŚ NA WYŻSZYM STANOWISKU NIŻ DORADCA KREDYTOWY, DOSTAJE SIĘ NIEPRAWDZIWE INFORMACJE, KIEDY COŚ W KONCU ZOSTAJE USTALONE TELEFONICZNIE - DOSTAJE SIĘ CAŁKIEM INNE USTALENIA NA PIŚMIE ZUPEŁNIE WYSSANE Z PALCA. GENERALNIE: NIE BIERZCIE TAM KREDYTU!!! uff teraz ja sobie pokrzyczałam : D ale jeszcze mi mało NIE WEŹMIEMY!!!!! NIECH SOBIE W BUTY WSADZĄ TE SWOJE KREDYTY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 13.10.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Linka Masz rację. Tez się nadziałam na GE bank. Beznadzieja. Oszuści. Potrafią człowieka wkurzyć. Biorąc u nich kredyt musisz spełnić głupie warunki, co rusz rzucają ci pod nogi kolejne wyzwania. Reklamują się, że mają najlepsze kredyty, ale chyba nie dla normalnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.10.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 jeju dziewczyny ja rozumiem że jolly chce się palić, ale po co taka awantura - aż mi ekran błyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.10.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Boddeku cicho, bo się załapiesz. Nie igraj z "dziewczynami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Józia - na razie wytrzymuję.... jadę sobie coś kupić, bo zaj.... dostanę!!!!!!!! nie chcę palić, nie myślę o paleniu, ło Boże już mnie dopada, no tak cała noc i pół dnia bez fajki!!! koszmarrrrrrrrrr..... trzymajta kciuki, jutro dam znać, czy wytrzymałam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 witam, dzisiaj też na sekundęaleście się rozpisaliJolly - pokaż zdjęcie tych szklanych drzwico do śmieci - to, przed odbiorem MUSISZ mieć podpisaną umowę na wywóz nieczystości stałych. W Jumarze biorą 23 zł na kwartał za poj. 120 l - wywóz raz w tyg. (starcza od biedy na tydzień na 3 osobową rodzinę) no to do juterka, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Wybaczcie, jeśli z głupiego podatku wynikła awantura!!! Chociaż odpisując na posty wcale się nie wściekałam i nie sądziłam, że tak to może być odebrane!!! Musicie zrozumieć, że rzucam palenie i może ta dociekliwość, zgryźliwość ???? a była ?? i to drążenie tematu to wynik, że muszę czymś się zająć, coby o fajach nie myśleć!!! Jeśli kogoś uraziłam - sorki!!! do jutra - spadam papapapap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Kup sobie tabletki Nikłitin (fonetycznie), mi życie uratowały. Piszą, że do ssania, ale bardziej do przerzucania z jednego policzka do drugiego. Kup te z mniejszą zawartością nikotyny. Prawie całkowicie niwelują głód nikotynowy -Boże, jak to brzmi: głód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Józia - nie mogę, bo już wspomagam się PLASTERKAMI tej firmy !!!! czytaj uważniej!!! tabletek nie mogę, bo wtedy z plasterkami będzie za dużo nikotyny i mogę źle się czuć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.10.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 GŁÓD, głód Józiu - to przecież nałóg, jak narkomania i alkoholizm Może do Jolly to dotrze i szybciej rzuci? Trzymam kciuki Jolly! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 13.10.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 jolly Kup sobie gumę do żucia albo słonecznik do skubania. Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Boże jaki alkoholizm, jaka narkomania????!!!! macie rację, jadę rąbać drzewo w domu to czymś się zajmę, jak co to spadam jutro dam znać !!!! Dzięki za wsparcie!!!! i pytajcie często, to głupio mi będzie sięgać po to dziadostwo i będę bardziej się wstydzić, że ze mnie taki mięczak!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts