Didi 15.11.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Jolly My kupiliśmy taką folię, przy której nie stosuje się tej pustki powietrznej i zrobiliśmy tak, że daliśmy w pokojach 15+5,a w łazience 15+10. A co! Józiaja idę do kina we wtorek na ten film. A może ktoś z Was jeszcze będzie też? Seans sponsorowany przez Ideę!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.11.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Didi , moja membrama to 1400 paroprzepuszczalności... czy coś takiego nie znam się to powinna być ta przestrzeń??? to jak kupić jeszcze tę 5 i na łączeniach w tzw. mijankę poukładać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.11.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Jolly Dokładnie jaką folię zastosowaliśmy, to teraz Ci nie powiem, bo już półtora roku minęło, ale wiem, że nie było robionych tych przewiewów na gąsiorach.Tak, była kładzina na mijankę, no i do przytrzymywania wełny polecam drut wiązałkowy a nie żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł66 15.11.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Didi , moja membrama to 1400 paroprzepuszczalności... czy coś takiego nie znam się to powinna być ta przestrzeń??? to jak kupić jeszcze tę 5 i na łączeniach w tzw. mijankę poukładać???? Tak koniecznie w mijanke ... pozbywamy się wtedy mostków na łączeniach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.11.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Witam wszystkich w poniedziałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.11.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Paweł 66 Ewa Hebda Witajcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.11.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Józia pewnie, że mam ciepelutko w domku! 21 palone tylko w kominku bez rozprowadzania!! Oficjalnie polecam kominki z Koszalina!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.11.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 ....Byłam w sobotę na filmie "Upadek" Bardzo Polecam...... ostatnie dni zycia Hitlera i Trzeciej Rzeszy opowiedziane od strony niemieckiej....bardzo interesujacy film.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.11.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 No właśnie Teska!Czyli nie wyjdę z niego wku......, że niemcy są przedstawieni jako najbardziej pokrzywdzony naród przez los? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.11.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Didi nie, zupełnie nie......naród jak naród, tez przezył swoje w czasie bombardowania berlina.....najlepszy jest wódz...adolfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.11.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Jestem już całkiem zielona... wełnę kładliśmy między krokwie zachowując od membramy te 3 cm szczeliny, po nałożeniu wełny 15 wyszło mi to na równo z krokwią, jak dołożę 5 wełny, później sznurkiem trzeba zrobić gęstą siatkę bo ponoć folia nie może dotykać wełny i jak to zrobić??? żeby folia nie dotykała wełny??? no i planujemy nabijać na folię kontrłaty i na to regipsy... napiszcie czy to dobrze czy źle ... i jak to zrobić... o tyłkach to byście pisali i pisali, a tu jedynie na razie 3 osoby na mój problem odpisały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.11.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 didi po prostu opowiedziane jest to oczami Niemki...sekrtarki Hitlera....nas zawsze karmiono wersjami radzieckimi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.11.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Witam wszystkich a szczególnie Pawła66. Fajnie, już nie jestem najmłodsza stażem na grupie! Paweł66 ja też się piszę na namiar na kierownika budowy. Oczywiscie jak będziesz mógł podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.11.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 No nie wiem Jolly kto tu by mógł o tych tyłkach pisać i pisać Ja niestety nie pomoge, nie mam doswiadczenia, na razie tylko papiery i papiery a też już bym chciała o ociepleniu myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 15.11.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Cześć wszystkim! Jejku, jeszcze niedawno ja byłam nowa i zielona, a tu nowe "roczniki" się pojawiają, więc już niemal, jak starsza ciotka witam serdecznie nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.11.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 ocieplenie to dla mnie teraz temat ważniejszy od tyłków, choć tyłki na pewno przyjemniejsze... nie gryzą jak wełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 15.11.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 No jestem !! Ale się wybyczyłam. Fajne życie jest bez pracy. Byle do emeryturki. No tak ale wtedy będę już starszawa, pomarszczona i nie będę miała już na nic siły. Dobrze jest jak jest. !! Witam Wszystkich "nowych" i "starych". Cieszę się, ze macie ochotę spotkać się w "Cafe Galeryi". Mam prośbę musze powiedzieć do jutra ile nas będzie (muszą przyszykować salę). Proszę wysyłajcie swoje potwierdzenia przybycia na spotkanie na priva (zaznaczając ile osób). Będzie mi łatwiej to wyłapać. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 15.11.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Jolly Jeśli masz folię o paroprzepuszczalności 1400, to zalicza się ona do folii wysokoparoprzepuszczalnych, a więc takich, które przy 0 stopni C mogą odprowadzić 1400 ml wody ponad folią czyli w górę dachu ponad dachóki. Takie folie mogą stykać się z wełną, bo jak napisałam są na tyle wydajne, że spokojnie odprowadzą wilgoć na zewnątrz. Ja miałam folię Topfol coś pomięzy 1500 a 2000 (nie pamiętam), krokwie 20 cm i zaplanowane mieliśmy wełnę 20 cm. Nie wiem, czy pamiętasz moje perypetie z wykonawcami-złodziejami, w każdym razie ja nawet rozwaliłam sobie sufit w sypialni, żeby te 5 cm dołożyć (do istniejących 15 cm). Myslę więc, że powinnaś dołożyć te 5 cm, bo wełna jest sprężysta i spokojnie zmieści się przy twoim rozstawie krokwi. My kładliśmy wełnę przy pomocy sznurka snopowiązałkowego (fiuch, co za wyraz ). Doczytaj dokładnie jeszcze parametry swojej folii i ewentualnie dzwoń do przedstawiciela producenta, niech ci wszytsko wytłumaczy, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.11.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Olka Didi x2 (być może spóźniona, ale będę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.11.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 no a jak to jest z tym dotykaniem wełny do folii tej już przy regipsach??? czy ta folia którą kładzie się na wełnę może dotykać wełny czy nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts