Teska 28.12.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 witam wieczorową porą.....ratunku.......grypa mnie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 28.12.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witam wszystkich poświątecznie. Melduję, że żyję. W domku kończą się regipsy- i tu pytanie- jak fachowcy liczyli Wam obmiary okien dachowych?? Moi wymyślili, że najpier policzą powierzchnię ścian wraz z oknami a potem jeszcze dodatkowo obróbke okien wg metrów bieżących Pozdrawiam Teska- nie daj się wredocie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.12.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 bikosa - witaj Teska - na grypę najlepszy Jasiu (Wędrowniczek) oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł66 28.12.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Nasz Domek - ambitny plan ...i do zrealizowania . Rozpoczynamy na wiosnę 2005 , lecz w dwa sezony ... Jednak wspierajmy się wzajemnie ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł66 28.12.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Miśki - witam serdecznie .... powiem tak . Mam już we krwi codziennie wykonany telefon do gminy w sprawie warunków... już się boję jak będę żył gdy dostanę warunki ...bez dzwonienia . Jednak wiem że wydział architektury zapewne urozmoici mi życie ..tyle tylko że w sprawie pozwolenia na budowę .... Miśki ...dzwońmy , dzwońmy mój dzwoneczku ....i w takim tempie piosenki walczmy z gminami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 28.12.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witajcie wieczorkiem, Paweł, czemu chcesz zaczynać wykończeniówkę od poddasza? Tak trochę hmm ..... niekonwencjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.12.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Ja dzis nie typowo, wiadomość od Mariusz_r Wszystkiego najlepszego w NOWYM 2005 .... Mariusz i Sylwia dla wszystkich budowlańców nowych i starych i wszyskich ludzi na całym świecie.... jak możesz to pozdrów Wszystkich na forum od nas bo mam ograniczony dostęp do www a jutro zaczynam przeprowadzkę do nowego domuu który jeszcze straszy nie cieszy-hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.12.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Bikosa no troche tych pomiarów mam za soba i po raz pierwszy spotykam się z takim podejściem generalnie zasada jest taka: 1) albo liczy się dokładnie ilość metrów, czyli odliczając wszystko, co sie da (nie podlegajace faktycznej pracy), ale za to płaci sie ekstra za obróbki i inne dziwne rzeczy 2) albo liczy się wszystko, jak leci, bez żadnych odliczeń Może, jako alternatywe dla swoich sprytnych wykonawców zaproponuj negatyw, czyli odliczamy wszytsko i nie dopłacamy za nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 28.12.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Delf, dzięki za odpowiedź. Do tej pory u mnie też tak było. Przy tynkachn np okna małe nie były odliczane ale i obróbek gość nie doliczał. Natomiast te duże odliczaliśmy aler za to dodawaliśmy za obróbki jkaieś tam wskaźniki. A moi geniusze chcą albo tak jak opisałam, albo odliczamy ale wtedy za obróbkę jednego okna 200pln co wychodzi na to samo Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z regipsiarzami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.12.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Witam wszystkich z samego ranka hmm, tylko że nikogo jeszcze nie ma Nasz Domek jesteśmy na podobnym etapie, też mamy nadzieję zacząć na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.12.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 no to już jestem! pozdrawiam środkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.12.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 również witam w środku tygodnia. Bikosa - ja mam doświadczenie ale wyłącznie negatywne. sufity mi spieprzyli. Prośba o pomoc - co jest potrzebne do montażu podbitki z pcv typu siding? (chodzi mi co się daje jako konstrukcję? jakieś płyty, wieszaki, etc...) pozdrawiam wszystkich gorąco a co robita na sylwestra?ja tym razem zostanę w domu z dwóch powodów:1. to był dla mnie trudny rok, jestem wykończona i pragnę jedynie spokoju2. mam młodego psa i muszę zobaczyć jak reaguje na wystrzał petardtak więc zakupię jakiś rozweselacz i na kanapie przed tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.12.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 OJ! Witajcie! Stęskniłam się za Wami! A wczorajszy mail od Joly mi to jeszcze bardziej uświadomił. Trochę czytania dziś miałam! Czupurek Siding? Ja robiłam tak, że powstał stelaż z listewek, chyba co 50cm i na to poszły panele. Co do Sylwestra, to my bawimy się u Kwiatka pod Goleniowem. A może ktoś jeszcze tam się wybiera? Wiem, że na czwartek było zapisanych 420 osób, więc może ktoś z forum się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.12.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Pawełja też dostałam wreszcie projekt warunkówNo! i chyba wychodzi, że ja na ten swój garaż mam lepsze warunki niż Ty na swój domek, bo dach wielospadowy 20-45 stopni. Tylko po co mi dach wielospadowy na garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.12.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 po raz kolejny otwierać!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.12.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 witam....ale śniezek ciut popadał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 29.12.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Witajcie Troszkę śniegu Wam przynoszę, świeżutki, dzisiaj zbierany http://commons.wikimedia.org/upload/thumb/9/9d/469px-SnowflakesWilsonBentley.jpg Pozdrawiam i spadddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmm do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.12.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nasza grupa zrobiła sie bardzo pracowita w pracy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.12.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Witaj Grupo!!! słuchajcie, pomóżcie, doradźcie!!!!chcemy zrobić ogrzewanie tylko powtarzam tylko z kominka ewentualnie dogrzewanie elektryczne... czy to zda egzamin???? chcemy kupić dobry wkład do kominka typu norweskiego i rozprowadzić ciepłe powietrze rurami .... nie będzie się za bardzo kurzyć??? czy turbina nie będzie zbyt głośno chodzić??? i czy będzie ciepło???? wiecie ja mam trochę źle usytuowany kominek bo na zewnętrznej ścianie no i mam poddasze dosyć wysokie???? błagam o pomoc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 29.12.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 jolly mój wujek ma ogrzewanie poprowadzone z kominka i jest bardzo zadowolony. Ma naprawdę gorąco jak zacznie palić, tylko że jego domek ma około 60 m2 na dole i tyle samo na górze. Co do kurzu to nie słyszałam nic złego na ten temat. Z kolei nasz kolega ma duży dom i u niego ogrzewanie kominkowe sprawdza się w cieplejsze dni. W zimie ogrzewa gazowo + kominkowo. No to tyle co wiem w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts