jolly 29.12.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Dzięki Olka - na Ciebie zawsze można polegać!!! a"propos fajny ten obrazek!!! a co z resztą??? poczekam, bo pewnie zbieracie informacje dla swojej ukochanej jolly.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.12.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jolly, my też planujemy kominek z DGP, z tym, że będziemy mieć nieduży, zwarty z bryle dom (97m2). W domu całorocznym zastanowiłabym się nad innym dodatkowym ogrzewaniem. Ogień w kominku jest urokliwy, ale żeby było ciepło, to palić trzeba systematycznie, nie ma zmiłuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.12.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jolly zgadzam się z Maggie, mój wujek ze względów oszczędnościowych od zeszłego sezonu nie grzeje gazem,przerzucił się na kominek. Codziennie pali w kominku doglądając go dodatkowo w ciągu dnia, tylko że on miejsce pracy ma koło domu no i przede wszystkim ma na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 29.12.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 jolly a nie możesz mieć ogrzewania gazowego + kominkowe?? Bo prundzik to chyba troszkę drogi jest do grzania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 29.12.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Witam wszystkich z samego ranka hmm, tylko że nikogo jeszcze nie ma Nasz Domek jesteśmy na podobnym etapie, też mamy nadzieję zacząć na wiosnę witam ,czy planujecie też iść za ciosem?...gdzie stawiacie chałupe?..."nasz domek" będzie prosty,bryłka prostokątna,110-120m2,użytkowe poddasze, działeczka na Bezrzeczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.12.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 GAZU u mnie niet, a nie chcę ze zbiornika, bo cała instalacja to ogromny koszt, ale nie uważacie, że jeśli sam kominek da radę i będzie w miarę ciepło, to ewentualne dogrzanie pomieszczeń prądem też spełni swoją rolę, przecież nie będę codziennie dogrzewać, a swoją drogą są osoby którym kominek w zupełności wystarcza!!! chodzi mi o to, że nawet nauczycielka mojego synka ma kominek i jak rano wychodzi do pracy dokłada jeden kołek i jak wraca on się jeszcze rzarzy, wtedy dokłada następnego itd. i jest zadowolona bo mówi że ma ciepło, Teska nasza kochana też grzeje kominkiem i jest zadowolona.... chodzi o to, że jak ten kominek nie zda egzaminu, to nie chcę się w to pakować , chcę mieć albo kominek który będzie spęłniał swoją rolę albo instalację co i piec na pelety, albo albo, a nie i to i to.... bo koszty, wiecie, koszty.... no to napiszcie jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.12.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 jolly, musisz dobrać moc kominka do metrażu: im bardziej rozłożysty dom (=dłuższe rury), tym straty ciepła większe. Jak masz kominek w zewnętrznej ścianie, to logiczne, że będzie się musiał bardziej "napracować" niż taki usytuowany centralnie. Jak jesteś w stanie na okrągło palić, to nie powinno być problemu. Gorzej, jak np. nie ma cię parę dni, albo leżysz np. złożona grypą, czego Ci nie życzę. Ale może wtedy pomoże jakaś dobra dusza? A tak w ogóle, to kominek b.fajna rzecz! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.12.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jolly ja ciebie nie chce martwic....ale musisz miec jeszcze cos innego do grzania.... A jeden kołek na cały dzien??? nie bardzo mozliwe...musisz załadowac pełen kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.12.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nasz Domek założenia co do domu mamy podobne, budować będziemy w Mierzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.12.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ...cos spadliśmy nisko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.12.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 cześć Teska! no to podnosimy grupę do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.12.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 witajcie w przedostatni dzionek 2004 roku, dlaczego nikogo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.12.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 jestem witam reszta pewnie jeszcze śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł66 30.12.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witam wszystkich bardzo serdecznie !! Mijający rok był dobry ...lecz samo jego zakończenie !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.12.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 ale żeby na koniec roku spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.12.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 witam, witamto przedostatni dzień rokujutro Sylwester życzę więc wszystkim W nadchodzącym Nowym 2005 Roku Dużo zdrowia, spokoju, pomyślności, spełnienia marzeń i zamieszkania w nowych domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 30.12.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 witam to ja też dodam jakiś post aby poprawić statystyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 30.12.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 jolly a może oprócz kominka wstaw piec na holc gaz, to też na drewno, ładuje sie 2 razy dziennie, a jeszcze ma zasobnik to i ciepła woda jest u nas obiecano na wrzesień gaz, więc będziemy z żonką mieli CO gazowe, ale oczywiście kominek z rozprowadzeniem stawiamy - zawsze to jakaś oszczędność nie mam praktyki ale wydaje się że oparcie ogrzewania wyłącznie na kominku to przeniesienie kotłowni do salonu i koniec z przyjemnością palenia w kominku na rzecz upierdliwego obowiązku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 30.12.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witam wszystkich. pwenie mnie nie pamiętacie bo błysnęłam tylko chwilkę i znikłam na pare tygodni. Chciałam baaaardzo podziękować Tesce!!! Dzieki niej i jej kontaktom ruszamy z budową jak tylko pogoda pozwoli. Może luty-marzec. Może to głupie, ale strasznie sie z tego cieszę i po prostu chciałam się z kimś tym podzielić. Wy też mieliście taki euforyczny stan na początku budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.12.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witajcie, Ewa, trzymamy kciuki! To ja też dołączam się do życzeń: Budującym - przyjaznych urzędników, samych solidnych i tanich ekip, dobrych materiałów i duuuużo pieniążków na pomyślne ukończenie budów. Wybudowanym - radości z własnego domu, a wszystkim wszelkiej pomyślności, jutro wspaniałej zabawy i samych dobrych dni w 2005 roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts