Didi 18.01.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 . "O mamo!" powiedziała moja córka i przyniosła wafelki aby się z nią podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.01.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 . ...no, a teraz przynisła rosół w torebce i kazała sobie zrobić do popicia po tych lodach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.01.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Didi to sie ciesze, a co do transportu, to i tak jest taniej niz na poczatku negocjacji , bo jest jeszcze kwestia tego, ze nie wszystkie auta do Stoczni wpuszczaja, ale zadzwon do tego pana i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 18.01.2005 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Maggie, dziękuję Ci za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 19.01.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witajcie środkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.01.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witajcie! Bodekku!jeśli jesteś to przypomnij mi szybciutko nazwę tej drugiej kawy, którą pijasz (nie Lavazza), bo jeszcze ja tego nie piłam, a dziś wybieram się do Selgrosa i może sobie ją kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 witajcie - ja normalnie popijam tylko Lavazzę ale za to typ to Creme a Aroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.01.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 ' Bodekku znalazłam! To Teska jakiegoś Davidowa piła Już wiem czego mam szukać A to co Ty pijasz, to jest w złotym czy czerwonym opakowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Didi - dzwoń - droga się naprawdę sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Didi - ta moja to w złotym opakowaniu a w czerwonym to Qualita Rossa złota moim zdaniem jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 witam środkowo no wreszcie mam parapety - dziś montaż i można robić parapetówę dobra kawa to jest to pozdrawiam wszystkich gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witajcie, a ja sobie akurat dogadzam herbatką z kwiatu lipy z domowym soczkiem porzeczkowym ... mniam! Czupurek, a jakie te parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 19.01.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Dzień dobry wszystkim w przepiękną środę!! Ale słonko daje, od razu chce się żyć. Czytam co napisaliście i jak to ślicznie ktoś nazwał ZAZDRASZCZAM ze wszystkich sił, Wy juz macie podłogi, parapety, całe domki a ja ... na początku drogi. Jeszcze sie okazało, że dobrze by było zrobic badania geologiczne gruntu na naszej działce zanim zaczniemy budować naszą Malwę. Jeszcze nic na działce nie widać a pieniążki się ulatniają... Nic to jakoś damy radę. A może znacie kogoś kto zrobiłby takie badania za nieco mniej niż 1100 zł, bo tyle od nas chcą? A, i jeszcze jedno pytanko, czy 600 zł za wytyczenie bydynku na działce to normalna cena szczecińska? Dajcie jakąś odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.01.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Otwierać!!! No, to witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 19.01.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Ach wy kawosze, chyba zaraz sobie też kawkę zrobię, nabrałam ochoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Maggie - z duromarmuru (napisałam już wzmiankę z dzienniku) Ewa - zdaje się, że dobra cena, ja płaciłam 500 zł w 2002 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.01.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Teska W ofercie media jest jakiś ekspresik, może będzie Ci pasował. Ja się na tym kompletnie nie znam ale szukając czegoś innego rzuciło mi się w oko.http://www.mediamarkt.szczecin.pl/gazetka4.gif EwaMusisz robić te badania?Bo moja p. architekt powiedziała że jeżeli obok planowanej budowy były robione takie badania i uzyskasz od sąsiadów informacje o poziomie wody i rodzaju gruntu, to można to załatwić wpisem do dziennika przez kierownika budowy lub architekta. Oczywiście skorzystałam z takiej możliwości dzięki miłej sąsiadce. Pani architekt polecała mi kogoś do badań i z tego co pamiętam to była mowa o 700 zł. A jeszcze jedno, takie badania można wykonać w kilka osób, jeżeli masz z kim.Geodeta, który robił mi wtórnik zadeklarował wytyczenie budynku za 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 19.01.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witam Was! Monka - ja też musiałam te badania robić, ale ja dawałam i umówiłam się na całość dokumentacji - czyliadaptacji projektu wraz z przyłączami i wtedy to badanie było w tej cenie, ale gościu się wygadał - babka która robiła to badanie wzięła 300 złotych - uważam że 700 czy 1000 to gruba przesada - nie szukajcie geodetów i tych badaczy w szczecinie tylko w okolicach - oni nie są tak zepsuci!!!!! zgroza 1000 za 0,5 godziny pracy: 10 minut wywiert i 20 minut przygotowanie dokumentacji!!!! ohyda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 19.01.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witam Ewa nie ma co zadrościć bo co oni będą teraz robić A Ja też na początku drogi, i to się tak ciągnie od 2 lat, ale wina tylko i wyłącznie moja, a pozatym do tej pory mi się jakoś nie spieszyło. Pogoniłem troszkę panią w ochronie srodowiska i wyslala do gminy uzgodnienie także za tydzień moge czekać na warunki Zrobiłem gruntowne rozeznanie po bankch i wiecie co Porażka jako prowadzący działalnośc musze dostarczyć taką stertę papierów, i pewnie i tak nie dostane kredytu bo mielismy w tamtym roku jeszcze stratę, w sumie to zawsze mozemy mieć bo ciągle się coś nowego dorzuca, jak nie sprzęt dla pracowników to teraz potrrzebne jest nowe auto dostawcze, drugi punkt. I co tu zrobić?? nie chcielismy sprzedawac mieszkania tylko je komus wynając ale tak to niestety pojdzie pod młotek. No i chyba w tym momencie z braku mozliwosci kredytowych wracamy do punktu wyjscia czyli budowy na 2 etapy. więc zaczynamy od budowy małego domku (docelowo dla rodziców jak sie zestarzeją) aby móc się juz przeprowadzić, dokładnie 57 m2 na samym koncu dzialki z wjazdem od innej drog( na szczescie mam dostęp do dwóch ) pewnie w połowie jego budowy uda nam sie sprzedac mieszkanko i startujemy dalej bo w tym samym pozwoleniu będzie też dom od frontu ten własciwy a kiedy go zaczniemy ???? zagadka poradzcie czy słusznie mysle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 19.01.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Dziekuję za wszystkie informacje. A badania będę chyba musiała zrobić, bo okazało sie, że tu g-ie jest ulica Wspólna kiedyś była kopalnia torfu. Nie wiadomo gdzie te złoża sie kończą i jak to wygląda naprawdę. Sąsiad obok robił badania i dla spokoju ducha zdecydował sie na wymianę gruntu koszt -30000 zł. Jak usłyszałam to mnie powaliło na kolana!! Nie stać nas na taki wydatek, ale zbudować dom i patrzeć jak się zapada to też nie fajnie. Mam nadzieję ( o święta naiwności ! ) że u nas skończy się może na wzmocnieniu fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts