agniesia 27.04.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Wychodzi na to, że ci, którzy sprzedają działki uzbrojone, to robia to nielegalnie... Małgosia Ale taki wlasciciel ma duzo dzialek, zawiera umowe z dostawcami o doprowadzenie do granicy dzialki, i to juz jest inna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 27.04.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Agniesia, nam w gminie kazano przed złożeniem wniosku o war.zab. podpisac umowę z Eneą i oczywiście im (czy tez ich biurom projektowym) będziemy zlecali wykonanie projektu i całej reszty...czy tu nie powinno być podobnie? A powiedz, kiedy Ty robiłaś/bedziesz robić przyłącza do działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 U nas byl plan - nie wiem czy to jakas roznica w przypadku przylaczy? Po ustaleniu zudow odrazu jak tylko sie dalo pognalismy zlozyc dokumenty i podanie o pozwolenie na budowe. Wiec skoro te papiery sa w urzedzie, naturalna koleja rzeczy bedzie robienie przylaczy po wydaniu pozwolenia, bo wtedy zwroca nam wszystkie dodatkowe papierki, uzgodnienia itd. Wydawalo mi sie, ze tak jest wszedzie, ale co gmina to inne zwyczaje. U nas Starostwo Police. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 27.04.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 He, he, Agniesia! U nas tez Starostwo w Policach, ale na razie jesteśmy na etapie UG w Dobrej. Niestety dla naszej okolicy nie ma planu zagosp.przestrzennego, więc musimy czekać na warunki zabudowy... Oj, nie pocieszyłaś mnie z tymi mediami . Wygląda na to, że faktycznie bedziemy musieli czekać na pozwolenie, a to jeszcze co najmniej pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Wydaje mi sie, ze to dla stresowania inwestorow tak robia (taki sport urzednikow , bo kazde wbicie lopaty - jak juz wszyscy wokol wiedza, ze ktos chce budowac dom - jest samowola budowlana, a robiac przylacze zawsze wejdziesz na teren posesji, moze stad te problemy u mediow i w urzedach? Jakis czas temu pamietam, ze bylo bardzo zle w urzedach w Policach (okolo 2 lat wstecz), byla kontrola NIK, a potem polecial jakis kierownik referatu (moze ktos pamieta dokladniej). Potem kilka miesiecy byl spokoj, wszystko chodzilo jak w zegarku, a teraz ludzie znowu narzekaja. Popsulo sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 27.04.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 oj, to szkoda , bo my znajomym mówimy, jak miło się u nas załatwia! szczególnie tym, którzy podlegają pod szczecińskie urzędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 to moze naslemy NIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 napisali, ze nie ma takiego watku, GS zniknela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 27.04.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 też mi się tak raz zrobiło! poprostu zaczęłaś nowa stronę a z tym NIK-iem, to ciekawy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 o, juz jest grupa, rowno godzine po, tylko jak sie zalatwia taka kontrole NIK? no bo pisac donosow nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.04.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 koks ja wode robię dopiero po uzyskaniu pozwolenia na budowę bo tak występowałam do starostwa: budowa domu wraz z przyłączami, ale z tego co sie orientuję to budowa przyłączy podlega raczej złoszeniu (poczytaj tutaj http://www.muratordom.pl/6643_5495.htm) tylko że musisz mieć projekt zatwierdzony w ZUD-ie. Jak chcesz to daj namiar na priva, zadzwonię jutro do Ciebie i dam Ci telefon do projektanta który współpracuje z Goleniowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 DziewczynyJeśli się nie mylę, (a nie jestem nieomylna) to osoby uzbrajające działki (zazwyczaj właściciele działek) występują o pozwolenie na budowę przyłączy do działek. I w tym przypadku jest to działanie legalne.Ja papierkowe działania dotyczące budowy domu czyniłam w 2001r, a w lipcu 2003? zmieniły się przepisy prawa budowlanego. Ja na wszelki wypadek przy teraźniejszej (drugiej) budowie postępuję tak samo jak przy pierwszej. I jak to dobrze Monka podkreśliła staramy się o pozwolenie na budowę wraz z przyłączami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 A teraz na koniec dnia(?) pytanie z innej beczkiJak w przepisach o ruchu drogowym jest określone do kiedy jest obowiązek przewożenia dziecka na siedzisku (wiek? wzrost? waga?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 do 12 roku zycia lub 1,20 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Agniesiaa jeśli moja 7letnia córka ma 127cm wzrostu to mogę już sobie odpuścić siedzisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.04.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 na pewno, tylko musze jeszcze sprawdzic wiek i wzrost, jesli wiek przekracza a wzrostu nie to wtedy trzeba uzywac, chyba chodzi o poziom pasa zeby nie udusil za malego czlowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Nie chodzi mi broń Boże o to aby nie wozić już dziecka w tym siedzisku, ale moja córeczka już się prawie w nim nie mieści..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Agniesia prosze sprawdź to dla mnie, bo ja przeleciałam już chyba cały necik i nie umię nic znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.04.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Didi ja swoją 8 latkę wożę na specjalnej podstawce, a coś takiego znalazłam w necie: "Każde dziecko w wieku do 12 lat, które ma mniej niż 150 cm wzrostu, musi być przewożone w foteliku lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci. Tak mówią przepisy. Urządzenia te zostały podzielone na pięć grup: grupa 0 - obejmuje tzw. nosidełka przeznaczone dla noworodków i niemowląt o wadze do 10 kg, 0+ - nosidełka dla noworodków i niemowląt o wadze do 13 kg, I - foteliki dla dzieci o wadze 9-18 kg, II - foteliki i podstawki podwyższające dla dzieci o wadze 15-25 kg, III - podstawki podwyższające dla dzieci o wadze 22-36 kg." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Tak....tylko nikt nie zwiął pod uwagę takiej możliwości, że moja córka mając 7 lat bedzie miała 127cm wzrostu i 33kg i te cholerne podstawki powyższające są już dla niej za małe i pękają. Chyba będę musiała kupić jakąś podkładkę "mocniejszą", ale te plastikowe są niewygodne i latem się nagrzewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts