gosikk 20.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam i oświadczam iż pozwolenie odebrane jeszcze tylko uprawomocnienie i dziennik i można zaczynać Monka ,ale Ci zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 gosikk nie zazdrość nawet się nie obejrzysz a będziesz już zaczynać Gratuluję pozwolenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.05.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich wieczorową porą. monka - generalnie to właściwie są w stanie zaoferować prawie wszystko, jednak z rozmowy wynikało, że mają dobrą ofertę na silikaty, dachówkę cementową (pewnie Euronit), to jeżeli chodzi o grube materiały, mówił, że beton to już trzeba poszukać w innym miejscu, jakoś niespecjalnie wspominał o BK, jednak myślę, że najlepiej się wybrać osobiście i porozmawiać. Ja jak na razie pytałem tylko o materiały do stanu surowego otwartego. Jeżeli chodzi o p. Pańkę, to na koniec ubiegłego tygodnia obiecał przygotować ofertę i niestety do dzisiaj nic, nawet nie zadzwonił. W sprawie odrolnienia, w moim przypadku było tak jak opisywałyście, złożyłem wniosek, dostałem odpowiedź, że grunt kategorii IV nie wymaga decyzji, natomiast z tego jak mi to tłumaczono wynika, że przekwalifikowanie na grunt budowlany następuje po wybudowaniu domu. Dzisiaj otrzymałem pismo w sprawie "podatku rolnego" - stawka z 1ha=155 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 20.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich! Iwonak - ja za wiercenie studni zapłacę 100 za metr(po znajomości), ale wiem, że tam gdzie jest dużo domków taką cenę podają, co nie znaczy że musisz taką dać - szukaj dalej jak zejdziesz do 200 to będzie ok! Tylko wszystko zależy gdzie się budujesz? Co do materiałów budowlanych, to wiem, że Szczecin jest jednym z najdroższych miast, mam kuzyna spod W-wy - ceny szok!!! ale tam znowu usługi są droższe! Dziwi mnie to , bo najbiedniejsze województwo a najdroższe ceny za materiały! Melduję, że jedna strona przęsełek zamontowana!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich wieczorową porą. Grzegorz dzięki za informację o Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.05.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam piątkowo piękna pogoda zaczyna się nam robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.05.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Monka no to fajnie że masz już to załatwione. Pozostaje życzyć Ci samych pozytywnych wrażeń na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Cześć Kochani, szukamy kontenera mieszkalnego - może macie jakieś namiary? Dzwoniłam po okolicznych firmach-najniższa cena używanego to 6 tys. - nie mogę uwierzyć. Cholernie drogi ten Szczecin. Witajcie, kontenery tak -niestety- kosztują, a jeszcze ich transport - też bardzo drogi i skomplikowany, bo nie można ich przewieźć pod żadną trakcją tramwajową . Moja znajoma też rozważała kupno kontenera, ale skończyło się na przyczepie kempingowej - wyszło zdecydowanie taniej i prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.05.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam i oświadczam iż pozwolenie odebrane jeszcze tylko uprawomocnienie i dziennik i można zaczynać Monka ,ale Ci zazdroszczę. Gosikk a jak sprawa z ekpią czy już temat załatwiłaś do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 GrzegorzR - jaka wieczorowa pora toż słoneczko pięknie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 gosikk - no to teraz do dzieła zobacz jaka pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.05.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 oby jutro takowa była....leżaczek...piwko i lekturka na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.05.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Widzę, Teska, że preferujesz aktywny wypoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 20.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich.Dzięki za informacje. My budujemy w Kliniskach.Maggie: muszę się zorientować w takim razie w cenach przyczep kampingowych.Teska: jak Ci zazdroszczę tego tarasiku ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 no pewnie że aktywny...leżak i piwko trzeba wynieść na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Monka no to fajnie że masz już to załatwione. Pozostaje życzyć Ci samych pozytywnych wrażeń na budowie . może na wszelki wypadek nie podziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 uwaga - zaczyna się weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 20.05.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 maro74 Jeszcze umowy nie podpisalismy czekam na wycene materiałów z poleconej przez ekipe ,hurtowni z Gorzowa mam ją mieć w poniedziałek-wtorek zobaczymy ponoć ceny atrakcyjne.bodekku pogoda wymarzona,ale jeszcze uprawomocnienia ,ale i tak już coraz bliżej i coraz więcej wątpliwości czy sama to udzwignę( te wszystkie ważne decyzje mąż niestety zarobkuje na odległość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.05.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich tym razem popołudniowo bodekku - wieczorową porą było jak pisałem posta, ale sieć siadła i poszedł dopiero dzisiaj. Czy odbierając pozwolenie na budowę można od razu złozyć dziennik budowy do opieczętowania i czekać z odbiorem na uprawomocnienie, czy też dopiero można go złozyć po tym jak się pozwolenie uprawomocni? I jeszcze jedno czy składając dziennik do opieczętowania trzeba wpisać już kierownika budowy, czy to dopiero przy zgłoszeniu rozpoczęcia budowy? gosikk - możesz podsłać namiar na tą hurtownię? Czy ktoś kiedyś miał doświadczenia z hurtownią GOL-BUD z Goleniowa? Mają atrakcyjną ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 20.05.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich po mojej długiej nieobecności. Może wreszcie znajdę czas na częstrze odwiedziny na forum - bo tylko trochę Was podczytywałam. Małgosia urodziła się 30 marca i trochę dała mi popalić, ale teraz już jest dobrze. Też miała wenflona na główce - wyglądało to okropnie. Mała miała wysoką żółtaczkę i przeleżała dwie doby pod lampami podłaczona pod kroplówkę. Melduję że łazienka górna cały czas się robi - brak decyzji i czasu. Trochę sobie w niej nawymyślałam szczegółów, które nie zawsze ze sobą współgrają i często w ostatniej chwili zmieniam decyzję. W międzyczasie mężuś przygotował mi podłoże pod rododendrony, azalie i wrzosy. Poszalałam i nakupiłam z 12 rododendronów i azalii japońskich i pontyjskich. Jestem ciekawa ile z nich przetrwa. Teraz poszukuję golterii płożącej i derenia też odmiany okrywowej - Didi może wiesz gdzie je kupić? Ostatnio nawet pospacerowałam w stronę domku Bodka (Bodeka?) No no jestem pod wrażeniem, tam już stoją dwa domu a jeszcze rok temu to był ugór. Kończę ten przydługi post i pozdrawiam tych na starcie i tych już mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts