Lidia_G. 23.07.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam, budowę naszego domu zamierzaliśmy z mężem rozpocząć wiosną tego roku, jednak sprawy papierkowe tak się przedłużyły, że zaczynamy budować dopiero teraz.Szukam na forum ludzi, którzy tak jak my, dopiero startują. "W kupie siła" jak mówią, więc raźniej będzie budować w szerszym gronie i dzielić się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 25.07.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Miło mi, oczywiście dołączam do grupy letniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 25.07.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 25.07.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jesteśmy na samym początku drogi. W sobotę zrobili nam wykop - ogroooomny, bo dom będzie częściowo podpiwniczony. (Jak tylko założę dziennik i nauczę się wklejać zdjęcia, to dam fotki). Jutro wchodzą murarze z szalunkami. Strasznie jestem podekscytowana tym, co się zaczyna dziać, bo działkę kupiliśmy prawie 3 lata temu, więc dość długo czekaliśmy na ten moment. A Wy, Olu? Zaczęliście już coś czy dopiero odliczacie czas do startu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.07.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 No to widzę, że Wy jesteście ciut dalej:), u nas fundament zaczyna się na początku sierpnia, a dziś dopiero geodeta wodę ma wytyczyć. Wierzę, że podekscytowanie jest silne:), ja też nie mogę się już doczekać, ale my przed kupnem jeszcze materiałów budowlanych na fundament. Oczywiście czekam na zdjęcia z Waszego fundamentu, ja wstępny dziennik założyłam i zdjęcie działki juz tam widnieje:).Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.07.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, os nam ucieka temat na następne strony:), trzeba podgonić. Pewnie się działo u Was wczoraj Lidko, więc sił zabrakło na internet, a ja tu czekam i czekam na jakies nowości:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikas3 27.07.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No to i ja dołączam... Podobnie jak u Lidii, sprawy papierkowe przedłuzyły się, i to dość znacznie - pierwotnie zakładałem start w marcu br., jest koniec lipca, a ja czekam na PnB. Prąd już mi podłączyli, czekam na projekt wody. Architekt musi jeszcze uzupełnić niedoróbki w projekcie i mam nadzieję, że w sierpniu wystartuję, a przed zimą przykryję domek dachem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.07.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witamy w grupie letniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.07.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hejka jak fajnie, że powolutku nas przybywa. Strrasznie się cieszę. Ola, dziś faktycznie zaginałam jak szalona, bo przywieźli na działkę stal, załatwialiśmy z mężem bloczki fundamentowe i negocjowałam ceny na parę innych "klamotów". Poza tym mamy od dziś na działce szopę, której, PRZYSIĘGAM, nikt (!!!) nie przebije!. Geodeta, który robił nam pomiary zaoferował nam starą szopę, którą chciał spalić. Ucieszyliśmy się, bo nie mieliśmy nic dla robotników. Mój mąż pojechał na oględziny i powiedział, że ósmy cud świata to to nie jest, ale przecież nie o urodę baraku chodzi. Dziś toto przyjechało. O matko! Dziś to nawet mój mąż stwierdził, że to jednak porażka. Ta szopa ledwo się trzyma kupy. Z każdej strony ma kształt trapezu i w dodatku deski tak zniszczone, że cud, że to jeszcze stoi. Codziennie mamy na działce jakichś gości i KAŻDY kto dziś tam przychodził, to miał niezły ubaw. Najbardziej my się śmiejemy, ale tu śmichy chichy, a tak naprawdę, to ten barak to największy obciach, jaki sobie można wyobrazić. Chyba kłódka, która przy niej wisi ma większą wartość niż cała budowla. Nazwaliśmy ją (szopę) Hilton ikas3 - nie przejmuj się - lato to jeszcze wrzesień a stan surowy, jak tylko są jakie takie fundusze, powstaje bardzo szybko. Trzymam kciuki za szybkie PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 28.07.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witaj Lidka:), to niezły ubaw z Hiltonem, próbowałam sobie to wyobrazić, musi nieźle wyglądać, koniecznie sfotografuj:) i dołącz do dziennika budowy jak już powstanie. U nas póki co blaszaka brak, więc nie mogę pochwalić się naszym wynalazkiem, a też może być ciekawy, biorąc pod uwagę fakt jego wieku i liczbę budow, które przeżył, ale ja osobiście go nie widziałam, mąż mówił, że "troszkę jest powyginany", ale co tam blaszak. Myślimy o kibelku i chyba zdecydujemy się na wynajem "pixie" bodajże - gdzieś znalazałm informacje na ten temat na forum, bo mam nadzieję, że u nas budowa długo nie potrwa:). A jak u Was sprawa kibelka wygląda?Cierpliwości życzę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 29.07.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Dołączam się do szacownego grona my również zaczynamy budowę teraz tj. lato 2010. Mamy załatwione wszelkie formalności, wytyczenia przez geodetę domku i wykopane pod fundamenty no i tak nam zostało... Nie wiemy co robić dalej bo teren gliniasty i teraz jeszcze pada. Na razie więc czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 29.07.2010 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Super, że mamy w naszej grupie kolejną duszyczkę U nas mają jutro wylewać ławy, modlę się więc o dobra pogodę, bo nie wiem jak to będzie. Olu, zdjęcia Hiltona postaram się wstawić dziś wieczorem - nie jestem tylko pewna czy oddadzą w pełni "urodę" naszej rezydencji, hih Z tego, co piszesz, Wasz barak też może być jedyny w swoim rodzaju - mój mąż jak przyjechał po oględzinach szopy, to też mówił bardzo oględnie i w życiu nie przypuszczałam, że można tak opisać TAKIE coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 29.07.2010 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Dołączam się do szacownego grona my również zaczynamy budowę teraz tj. lato 2010. Mamy załatwione wszelkie formalności, wytyczenia przez geodetę domku i wykopane pod fundamenty no i tak nam zostało... Nie wiemy co robić dalej bo teren gliniasty i teraz jeszcze pada. Na razie więc czekamy. No tak, glina jest "trudnym" podłożem. U nas na szczęście są piaski, co bardzo chwalą sobie murarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 29.07.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A Oto mój Hilton Prawda, że piękny? http://foto1.m.onet.pl/_m/015f839d081d52b3b579339a356e0a3d,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 29.07.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 hahaha:)no powiem szczerze, że dość okazały:), czekamy na nasz:)życzę powodzenia i pogody, ja zmykam w rodzinne strony na weeked, ale na forum będę zaglądać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 30.07.2010 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Spada nam grupa na drugą stronę, więc podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.07.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 oj spada spada:), w weekend wszyscy mają wolne to piszą sowje dzienniki:), też bym chciała już móc coś nowego zamieścić, i miała już być woda w zeszłym tygodniu, ale czekamy na żniwa u sąsiada do wtorku, nie chcemy podpaść z początku, a niech sobie spokojnie wykosi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 31.07.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 i ja się przyłączam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 01.08.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 bardzo nam miło, witamy:)Na jakim etapie są u Ciebie prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 03.08.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 dopiero zaczynamy czyli zalane ławy fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts