Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agi nie odliczją , gdyż przy oknach masz " więcej pracy" przez docinanie i praca jest precyzyjniejsza. lepiej chyba zapłacić z metra niż za każdy metr precyzyjnego ocieplania. pozdrawiam .ilona

Wg moich (zasłyszanych) informacji odlicza się otwory większe niż 3m kwadratowe..

pomóżcie mi jeszcze Was drodzy grupowicze w takiej kwestii - czy przy tynkowaniu dawać wokół okien takie jakby gumowe uszczelki na taśmie, czy tradycyjnie tynk i akryl?

Mamy prund :) Co prawda w końcu dalej od sąsiada, ale działać można :)

Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć.

Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć.

My kładliśmy sami z mężem w salonie jadalni, 2 łazienkach ,wiatrołapie i hollu ale dajemy wszędzie tam płytki ale można dać panele ,kupowałam dzieciaką i jest tam znaczek ,że pod podłogówkę chyba desek czy parkietu się nie kładzie .

My kładliśmy sami z mężem w salonie jadalni, 2 łazienkach ,wiatrołapie i hollu ale dajemy wszędzie tam płytki ale można dać panele ,kupowałam dzieciaką i jest tam znaczek ,że pod podłogówkę chyba desek czy parkietu się nie kładzie .

A mozesz mi napisać jakie dokładnie kupiłaś? firmę, model, to poszukam ich w internecie, żeby jakieś pojęcie mieć czym sie kierować. I czy takie panele są drogie?

Cześć Aga, najlepiej zachowują się płytki na podłogówkę - jest kilka firm, które imitują drewno - można się nabrać:), no ale to też wydatek, czytałam wczoraj o panelach Kronopol - że można dać na podłogówkę, ale musiałabyś doczytać, i nie wiem czy nie dotyczy tylko tych o najlepszej klasie, oprócz tego wiem, że np. deskę barlinecką też można położyć, ale chyba jednak najlepiej płytki - najbardziej się sprawdzają. Są różne modele drewnopodobne,np. http://allegro.pl/gres-drewnopodobny-paradyz-holtzer-woodentic-1gat-i1554270327.html#gallery Pozdrawiam, npaisz na co się zdecydowałaś.

A mozesz mi napisać jakie dokładnie kupiłaś? firmę, model, to poszukam ich w internecie, żeby jakieś pojęcie mieć czym sie kierować. I czy takie panele są drogie?

Kurcze mam je na budowie ale jakieś niemieckie z LM AC 4 za dwdzieścia parę zł metr

Hej wszystkim po przewrwie, u nas na budowie i nie tylko sie dzieje, nie wiem w co ręce włożyc normalnie.

Co do podłogówki - najlepiej sie sprawdza na betonie/kaflach/gresach, drewno jest dośc dobrym izolatorem i hamuje przedostawanie się ciepła z rurek do pomieszcenia - dlatego nie jest polecane. My wybralismy płytki drewnopodobne - fakt są drogie, ale mozna zapolować na okazję - mamy za pół obecnej ceny woodentic brown paradyża.

Renatka i inni dobrzy ludzie, którzy się znacie - proszę odpowiedzcie mi na głupie pytanie: czy styropian pod wylewki się po prosu kładzie na folii czy czymś sie go przykleja?

Dzięki dziewczyny za podpowiedź :) Na dzisiejszy dzień mówię NIE płytkom w salonie i dwóch pokojach, tym bardziej, że jeden pokój będzie synka. Zostaja mi tylko panele, bo deska podłogowa jest dla nas po pierwsze za droga :( a po drugie jeszcze nie widziałam wzoru ktory by mi sie podobał. Zostaja panele, tylko właśnie bałam się, ze te na podłogówke też będą w jakiś kosmicznych cenach, ale Ty Renatko mnie pocieszyłaś :) i myslę, że jakieś dam rade wybrać :)

A tak wogóle, to jeszcze poł roku temu miałam nadzieje, na dębowy parkiet kładziony w jodełkę, przynajmniej w salonie. Niestety realia finansowe troche mnie otrzeźwiły :(

Witam serdecznie!!!

ja również buduję od lata zeszłego roku, więc przylączam sie do wątku.

Mamy zamiar zamieszkać w "dobrej wróżbie M68a", mam pytanko do grupowiczów czy da radę podziałać tak trochę od tyłu tzn najpierw hudraulik, posadzki i tynki. W tej dokładnie kolejności. U mnie tak będzie czy ktoś ma jakieś doświadczenia???????

mnie też się marzy podłoga dębowa, narazie dostałam kubeł zimnej wody przy hudraulice.........................

Hej wszystkim po przewrwie, u nas na budowie i nie tylko sie dzieje, nie wiem w co ręce włożyc normalnie.

Co do podłogówki - najlepiej sie sprawdza na betonie/kaflach/gresach, drewno jest dośc dobrym izolatorem i hamuje przedostawanie się ciepła z rurek do pomieszcenia - dlatego nie jest polecane. My wybralismy płytki drewnopodobne - fakt są drogie, ale mozna zapolować na okazję - mamy za pół obecnej ceny woodentic brown paradyża.

Renatka i inni dobrzy ludzie, którzy się znacie - proszę odpowiedzcie mi na głupie pytanie: czy styropian pod wylewki się po prosu kładzie na folii czy czymś sie go przykleja?

dorbenku kładzie się nie przykleja nie ma potrzeby klejenia .

Witam serdecznie!!!

ja również buduję od lata zeszłego roku, więc przylączam sie do wątku.

Mamy zamiar zamieszkać w "dobrej wróżbie M68a", mam pytanko do grupowiczów czy da radę podziałać tak trochę od tyłu tzn najpierw hudraulik, posadzki i tynki. W tej dokładnie kolejności. U mnie tak będzie czy ktoś ma jakieś doświadczenia???????

mnie też się marzy podłoga dębowa, narazie dostałam kubeł zimnej wody przy hudraulice.........................

U mnie najpierw był elektryk ,później przyszedł hydraulik zrobił wodę mąż rozprowadził kanalizacje po tym wpadli tynkarze jak skończyli przyjechał hudraulik i zrobił c.o pod grzejniki ja sobie nie wyobrażam najpierw tynków a później tak wysoko kuć pod kanalizację lub wodę

Na podłogówkę można położyć drewno.

Tylko trzeba mieć dobrą ekipę, drewno odpowiedniego gatunku (głównie egzotyczne), przynajmniej dwuwarstwowe no i trzeba to robić z głową (szczególnie podłogówkę).

Kafle drewnopodobne to zupełnie nie to samo co drewno - wygląda podobnie, ale zupełnie inaczej się po tym chodzi i jest zupełnie inne w dotyku.