Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny, temat drzwi widzę jeszcze wre:) u nas też jeszcze dezycja nie zapdła, ale na pewno będą to drzwi drewniane. Renata , co do wtrącania to jest bardzo irytujące i denerwujące, ale co zrobić. Najlepiej lekceważyć i robić swoje choć taki totalny brak akceptacji naszych pomysłów jest po prostu przykry. A w końcu to my się cieszymy że budujemy dla siebie, szkoda że niekt tego nie rozumie. Trzymajcie się i nie poddawajcie!!! Lidka, no niestety z bankami nie wygrasz:), choć też zależy dużo od inspektora, czasem jest tak, że przyjeżdża tylko po I transzy, później wierzy an słowo;). Trzymaj się. A macie już te drzwi tarasowe?

Witeczka Laseczki!

U nas też ciężko z kasiurką. Zrobiliśmy rzeczy nie przewidywane na ten rok i teraz musimy się bardzo kontrolować.

Niestety ja się trochę złamałam i zamówiłam parę rzeczy nie do końca trafione w moje wizje, ale myślę,że też będzie ok. Jednak są takie rzeczy których nie popuszczę i poczekam jak będzie trzeba. No na kasę poczekam.

Lidka Ola dobrze prawi Twój inwestor to niezła męda i tyle, jaby chciał to by dał. Przecież tylko on jeżdi na wizkę.

U nas czas oczewkiwania na wylewki. przymierzamy się do zakupu farb na ściany wew, bo po wylewkach to chyba pora na malowanie?!

Pozdrawiam

Cześć dziewczynki ,u mnie też pomału do przodu teraz rodzi się łazienka pan zaczął podłogę ja zmieniam wizję dodaje dodatki dreniane ,lustro półki nad kibelkiem i blat na umywalkę ,dziś na pocieszenie dni deszczowych i małej sprzeczki z M przez skeyp pojechałąm do jyska kupiłąm kosz biały wiklinowy na bieliznę oraz biały koszyczek na drobiazki na drewnianą półkę 3 fajne ramki metalowe na zdjęcia i dla synusia pościel z zygzakiem synuś jeszcze nie wie ale się ucieszy bo abażur już wybrał i zakupiliśmy z zygzakiem i naklejki .A farby non stop mam na tapecie dla dzieciaków kupiliśmy nobilesa ,magnata oraz śnieżke lateksową nią malowałam w gabinecie i ,kuchni dodawałam pigment fajnie kryje do salonu i jadalni duluks .Stwierdziliśmy z mężem ,że u młodych szkoda inwestować w drogie farby tu w domu mam np .beckersa i jeden pieron jak ocharują trzeba malować ,łapki tak samo widać 2-3 wytarcia ścierką i się różni od całośći.

Renia, tak z ciekawości, co to znaczy 'ocharują'? W łazienkach masz na myśli prawdziwe drewno, czy kafelki typu woodentic? Myśmy nabyli ostatnio szafkę z umywalką i lustro drewniane i tak biję się z myślami czy to się będzie sprawdzać.. Czytam na forum, ze wiele osób robi jeszcze cos z drewnianymi meblami olejem, moze ktoś kto się zna zgłębi temat?

• 3 weeks później...

Hej, paniuśki :)

coś tu pusto i cicho. Miałam takie wyrzuty sumienia, że długo nie zaglądałam, a tu proszę - więcej takich gagatków :)

Co do inspektora, to nie jest zły - kasę dał bez kolejnych przeszkód - on po prostu jest bardzo skrupulatny - taka jego praca... najważniejsze nie jest złośliwą mendą, jak to napisała lili :D

Ola, drzwi tarasowe maja być na dniach... - trochę się opóźniają, ale to nawet dobrze, bo nie było nas przez tydzień.

Robota na budowie posuwa się już znacznie wolniej niż w poprzednim sezonie, ale nie stoimy w miejscu - mamy już kaskadowe murki oporowe, chudy beton na wjeździe do garażu, śmietnik w trakcie budowy i sporo innych rzeczy. Zdjęcia postaram się zaraz wkleić do dziennika.

Pozdrowionka i wpadajcie częściej, przecież pogoda jest w kratkę, nie wierzę, że wszystkie leżycie na plaży :)

hehe, Lidka chyba każdego dopadło to słynne zmęczenie budowlane. Ja w każdym razie mam juz dośc i włączyło mi się w główce pulsujące zapytanie 'kiedy koniec kiedy koniec ...' Fakt, ze czasem zapał wróci, ale ogólnie to nie to samo co na początku, hehe. Ale nic to - trzymajmy się dzielnie i do szybkiego wprowadzenia:)

Cześć, też zaglądam:) i też się zastanawiam co tak cicho:),a le sama się nie odezwę:), jak pewnie większość, Dorota, dobrze prawisz:), ale budowa ma swoje uroki tylko już faktycznie trochę już trwa i nieraz zmęczenie dopada. Trzymajcie się Dziewczyny, w końcu zaraz wykończeniówka dla niektórych. Trzeba nabrać sił.

A ja mam smakowity kąsek dla tych z Was, które zamierzają iść w sielsko-ludowe klimaty. Znalazłam fajną stronkę z ludowymi bibelotami.

http://folkhome.pl/

Do diabła ze zmęczeniem! Ja tylko zaczynam mieć wątpliwości czy zdążymy z tynkami przed zimą, bo od poniedziałku wchodzi dopiero hydraulik, potem elektryka - i tu wróżę dłuuuugie dłubanie. Obawiam się, że przeeeeciąąąągnie się do końca września, a my na początku chcieliśmy robić tynki.... Chyba dzisiejsza pogoda mnie tak wybitnie optymistycznie nastraja...

Lidka i reszta!

No to ja jestem,ale faktycznie mało czasu by siedzieć na kompie, kiedy wreszcie można wykazać się w pracach wykończeniowych. Obecnie latam z wałkiem i pędzlem tu i tam, po sklepach też, a no i oczywiście jeszcze do pracy. A wkrótce nastanie czas ciągłego sprzątania, mycia, przepakowywania. Obstawiam pażdziernik na godzinę zero.

Pozdrawiam z wykończeniówki

A ja maluje i plewie ,wyrywam trawska bo zarośliśmy strasznie oj bolą ręce bolą .Szperam po alegro i po Ikea robię liste w niedziele jadę sprawdzić w realu jak wyglądają te rzeczy wybrane ,mąż wraca jutro od poniedziałku zaczynamy walkę razem teraz troszke pomagał mi mój tato musimy zabudować rury do wentylacji i płuty gipsowe na klatce ,mam nadzieje że jeszcze przez ten tydzień uda nam się panele u dzieciaków pozakładać a potem nad morze na 2 tyg.

• 2 weeks później...

Normalnie wstyd mi za nasza grupę! :D

Ola, Dorbenka, Moose, lili, agi i wszystkie pozostałe dziewczyny - ruszcie klawiaturą, bo Wam palce zardzewieją. To ja myślałam, że jak po tygodniowym urlopie wrócę, to tutaj aż będzie furczało, a tymczasem na naszym forum echo się odbija od pustych ścian...:(

Ja w każdym razie się melduję. :)

Lidka, u nas totalny zastój :( w sprawach budowy nic sie nie dzieje (moze poza przyłączami nad ktorymi pracujemy) Na razie walczymy z wielką wodą na działce... prawie cala działka zalana, staw powiekszył się jakies dwa razy... W przyszłym tygodniu chyba nawieziemy trochę ziemi, przynajmniej wokół domu.

Niewiem co sie dzieje, ale działka jest w rodzinie od 30 lat, i nigdy ale to nigdy nie była tak zalewana :(

Ale kochani, śledzę wasze poczynania :)

Cześć nieobecne! :D

Agi, strasznie mi przykro, że macie powódź na działce - całe szczęście w nieszczęściu, ze ujawniło się to jeszcze w fazie budowy - może można jeszcze zrobić coś, by w przyszłości omijały Was takie przyjemności...?

Masz rację, że czas przyłączy to czas prawie martwy - na tym etapie też mieliśmy wrażenie marazmu, ale na szczęście roboty ruszyły...:) Mam nadzieję, że plany nam się podopinają i przed zimą będziemy mieli chatkę gotową do wykończenia. :)