dorben 07.10.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 lili07 ależ masz zdolnego męża!!. widze ze jestescie na tym samym etapie co my! U nas jutro wylewają wieniec no a potem dach. - są juz tydzień po terminie i obiecują ze do konca paździrnika skończą stan surowy... ciekawam czy to realne... LIdia, Ty mozesz coś powiedziec o tempie powstawania dachu? p. co z Waszym dodatkowym oknem, powstało w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 07.10.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej, Laseczki lili, ależ lecicie z koksem! Brawo! A mąż jak się wyszkoli, to jeszcze będzie miał w ręku drugi fach Dorbenka , niewiele jeszcze wiem na temat dachu, bo dziś po kilku dniach "niebytu" w domu, pojechałam na działkę oglądać naszą chałupkę. Konstrukcja już "się kończy". Więźbę przywieźli nam w piątek, dziś mamy czwartek i konstrukcja prawie gotowa. W poniedziałek mają przyjechać deski na dach. Dość sprawnie to idzie, jak na razie. Daszek zapowiada się fajnie. Co do dodatkowego okna, to czekamy z decyzją do skończenia dachu - wtedy okaże się w jakim stopniu dach nad tarasem zaciemni nam salon. Będziemy analizować i ew. dopiero wtedy "wyrypiemy" dziurę na kolejne okienko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.10.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dziewczyny GRATULUJĘ!!! i... zazdraszczam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.10.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 jo tyż zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.10.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Laski!Żeby nie było,że mój luby aż taki zdolny. aczkolwiek nic mu nie ujmuję.Położenie dachu nad garażem ma polegać na przybiciu dech i obłożeniu go papą, więc chyba nic nad podziw wielkiego. Ale i tak chylę czoła bo ja sam jak na razie tylko sprzątaniem działki się pokalałam. Może póżniej pójdzie mi lepiej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.10.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 dorben, gratuluję postępów czekam na zdjęcia i dziennik, Ewa, budujesz napięcie:) tym zazdraszczaniem a jak u Ciebie zacznie się dziać na poważnie my będziemy zazdraszczać, Lidka, lili, śmigam zaraz do Waszych dzienników podpatrzeć co tam porobiłyście:), lili, też tylko tą działkę sprzątam i sprzątam, ale nawet sąsiad pochwalił że budowy tak czystej dawno nie widział, choć ostatnio mało sprzątam, czekam aż sobie nastepna ekipa pójdzie -wtedy się wezmę do roboty, i tak po kolejnych etapach prac postanawiam coś ruszyć, układanie desek, zbieranie śmieci, pranie ciuchów roboczych męża i teścia i takie tam różne "przyjemności". Pozdrawiam wszystkich w słoneczny dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.10.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Dorotti123, gratulacje pewnie że sobie poradzicie a i pieniądze zatrzymacie w portfelu. I lepiej niż niejedna ekipa - swoje się dopieszcza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.10.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 raz jest dziennik raz go ni ma http://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif ale to już jest nawet zabawne, szkoda tylko naszych wcześniejszych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 09.10.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 ło jesssuuu u mie wymurowali szczyty, ale tylko na części garażowej. zamówiliśmy dach kolor zmienił się w odległości 30 km. od brązu do grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 10.10.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Hej, Babiniec Oleńko, świetnie, że wpadłaś http://emotikona.pl/emotikony/pic/hura.gif Łośka, Ty faktycznie budujesz napięcie, bo człowiek niecierpliwie czeka na finał w balowym wykonaniu - mówię o domu z bali, nie o Tobie w balowej sukni, chociaż i to możesz nam pokazać Ilonka, zapisz to w dzienniku, bo te szczyty to wiekopomna chwila! U nas już sam czubek dachu pokryli papą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 11.10.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 problem mam z dodawaniem odpowiedzi:( kur...de;) ale będzie dzielna;)witam Was kobitki w tym naszym babińcu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.10.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 anutka i my Ciebie gorąco witamy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.10.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 problem mam z dodawaniem odpowiedzi:( kur...de;) ale będzie dzielna;) witam Was kobitki w tym naszym babińcu:) Cześć anutka2. Pozdrawiam i optymizmu gratuluję... Mnie już cierpliwości niestety nie starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 11.10.2010 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 cześć tak sobie patrzę i patrzę - najpierw jak weszłam na grupę wiosenną, to myślałam, że widzę podwójnie, bo tam dziewczyny miały podwójne posty, a potem wpadłam tutaj i zobaczyłam to samo... nic, tylko panowie i panie tam na górze znowu coś mieszają, jak diabły w kotłach piekielnych zobaczymy jak będzie jutro.... łośka, nie trać cierpliwości - jak tak piszesz, to ja się od razu boję, że przestaniesz pisać, a to byłaby niepowetowana strata dla oczu i przepony - kto będzie nas swoimi tekstami rozśmieszał...? nie strasz, kobito, tylko olej to sikiem prostym - jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma - chyba musimy wziąć sobie do serca tę zasadę, jeśli chcemy tu zostać i nie zwariować. pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.10.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 moose uszy i kopytka do góry jutro będzie lepiej.U mnie po rozmowie wychowawczej budowlańcy wyobraźcie sobie - som i pracujom. przedstawiam Wam serdeczne przyjaciółki mój stan ducha w trakcie budowyhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/60bujawka.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/60bujawka.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/60bujawka.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 12.10.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witajcie, dziś u mnie punkt kulminacyjny budowy mam nadzieję, a później będzie tylko lepiej, odpukałam w niemalownae:), było bardzo nieprzyjemnie na budowie, od wczoraj jestem w nerwach, bo dopiero dziś miało się wszystko wyjaśniać. Dom jak widzicie w dzienniku prawie postawiony, ALE...nie chcieliśmy robić stropu przed więźbą z obawy o pogodę i tak było ustalone w sobotę. Wczoraj nie mógł przyjechać na budowę teść, a budowlańcy samowolka - zaczęli układać deski na belkach stropowych bez impregnacji i filcu między belkę a poszycie. Jak przyjechaliśmy połowa stropu zrobiona. No jakaś masakra. Chyba każdy musi się zdenerwować, więc moose może lepiej że keszcze czekasz:), Ilona, widocznie niektórym rozmowa wychowaacza pomaga innym nie:), więc własnie się wyciszam i niestety znów muszę zjeść coś słodkiego http://emotikona.pl/emotikony/pic/0clapping.gif i jeszcze jedno dziś nowa ekipa robi kominy, a ciesielkę dokończy kto inny, kto zresztą pracował u sąsiadów i efekty można gołym okiem dostrzec, więc trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Ps. A liczyłam że pójdzie gładko!!!!A z drugiej strony nic co piękne trwałe wartościowe nie przychodzi łatwo, więc coś w tym chyba jest!pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 12.10.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Hej kobitki, dzis oglądałam Wasze dzienniki i tak niesmiało się zbieram do założenia swego, tylko.... nie wiem jak- tzn. po wejściu w mój profil i dziennik budowy mam tam po prostu zacząć pisać? gdzie jest miejsce na to bo nie widze, a moze mam cos zepsute?? ktos mnie naprowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 12.10.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 dorben, witaj serdecznie zakładaj dzienniczek:), jeżeli zależy Ci na takich dziennikach jak my mamy, to w dziale http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu zakładasz nowy temat - czerwona ikonka pod spodem - nazywasz jak uważasz, np. Dziennik budowy dorbena:) i oddzielny temat z komentarzami jeżeli chcesz żeby były oddzielnie. co co dalszych podpisów - jak zrobić żeby w sygnaturce pojawiała się tylko nazwa a nie cały link to już następna szkoła:) Pozdrawiam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 12.10.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 dorben, jeśli będziesz miała problemy, to pisz na priv, a założę Ci dziennik budowy , potem, jak ładnie pogadam z moim małżem, to zrobi Ci odnośniki do dziennika, żeby wyświetlały się pod Twoimi postami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 15.10.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Hej, nie było mnie tu kilka dni, bo byłam tam tzn. na budowie. Oj jakoś beze mnie to robota całkowicie stała w miejscu Przeciągnęłam się więc na działeczce przez pięć kolejnych dni i od razu widać efekty (w dzienniku budowy). A z murarzami temat skończył się tak, że przyjechali, a i owszem - w środę. Popracowali jeszcze czwartek i w piątek rano zarzyczyli sobie podwyżkę. Kategorycznie sie nie zgodziliśmy (bo to nie jest temat do podejmowania w połowie budowy), więc sobie pojechali do domu. Zostaliśmy sami z 1/3 fundamentów, z czego 1/2 mąż i tak zrobił zanim przyjechali, no i podczas ich pobytu sam. Tak więc piątek, do tego czwartku włącznie Greg muruje sam. Ja malowałam co było już wymurowane, połowę domku obkleiliśmy styrodurem, przyczepiliśmy na jednej ścianie folię kubełkową i położyliśmy rurę drenażową. Zostało jeszcze sporo roboty, ale co tam.... oby tylko pogoda była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts