Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewa, nie bój nic, u nas była specyficzna sytuacja, co nie oznacza jendak, że byli w porządku, jak sie kiedyś spotkamy, odpowiadając Ci jednocześnie na posta z mojego dziennika, to sobie o tym poplotkujemy, kiedyś na pewno sie z tego pośmieję. Widać jednak że 'idealnej' budowy nie ma, ale może bardziej się będzie doceniać mieszkając. Póki co czekamy do poniedziałku i od poniedziałku zawieramy nowe znajomości;) na budowie!!!Pozdrawiam, już mi nawet dziś bliżej śmiechu http://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif

Hej, kochane :)

witam Was po długiej przerwie. Dototti, współczuję Ci naprawdę szczerze, że trafiłaś na cwaniaków. Może to i lepiej, że poszli sobie w diabły, bo inaczej byście tylko nerwy i kasę stracili, a budowalibyście sami.

Ola, trzymam kciuki za nowych wykonawców - oby byli tacy jak moi.

Mooose, kochana, Ty nawet jak masz deprechę, to tryskasz optymizmem - czarny humor jest wspaniały. :D Mam nadzieję, że lada dzień już przyjadą Twoje bale.

Dorben, miałam ten sam problem. Nie wiem na jakim portalu założyłaś sobie album ze zdjęciami, ale na onecie, gdzie ja mam swój, trzeba po prostu kliknąć w zdjęcie lewym klawiszem myszy i dopiero prawym szukać właściwości. Zdjęcie do muratora kopiuje się takie, jakie było, gdy kliknęłaś szukając właściwości - jeśli było malutkie, to będzie malutkie, jeśli powiększyłaś, to będzie powiększone. Nie wiem czy to jasno napisałam, bo mi tu dzieci skaczą po głowie, ale mam nadzieję, że Ci pomogłam. :)

Ilonka, jak będziesz miała problemy, to daj znać, a ja Ci pomogę - zrobię pierwsze albo możemy zrobić to na telefon...

U nas już chata zadaszona, opapowana i dziś już cała ocieplona! :D Dzisiaj chłopaki skończyli ocieplać nasz dom i chyba od jutra ruszamy ze ściankami działowymi. :D

No no Lidka t6o chyba jesteś pierwsza z czapką w naszej grupie!! Gratulujemy!!

dzięki Wam za wskazówki w sprawie dziennika - cały wieczór mi dzis minął na walce ze zdjęciami, ale ostatecznie sukces - dziennik powstał.

Tom Bor ja widze ze idziemy tymsamym torem - u nas tez schnie strop i wieńce - tyle ze zanosi się na baaardzo długie schnięcie, bo cieśle nie zamowili drewna na więśbę i bęziemy czekac jakies 3 tyg. - wrrr moze zarem pozaklinamy zimę, coby się spóźniła?

Dorotti my tez wczoraj mieliśmy rozmowę dyscyplinującą..wykonawca sie zestresował, az nam głupio potem było, ale co tam, trzeba być twardym!

dobra spadam studiowac wstawianie odnosnika do dziennika, jak wyjdzie to zobaczycie nasze stodołki:)

Hej, hej :)

Ilonka, ja jeszcze do tematu okien nie podchodziłam, bo zdecydowaliśmy, że robimy wiosną. Jeśli chodzi o techniczne sprawy, to zwalę to mężowi na głowę, bo on współpracuje na codzień z firmami okniarskimi i ma całkiem sporą wiedzę na ten temat. Moja będzie za to kolorystyka (zabij mnie, ale jeszcze nie wiem jaka, tylko tyle mi wiadomo, że jakieś brązy :D ) i skandowanie co najwyżej w kwestii, co te okienka powinny mieć, żeby było wygodnie z nich korzystać.

Moosek :) wierzę bardzo mocno, że i ty jeszcze przed zimą "czapnika" dla domu zaliczysz :D

Witam wszystkich, gratuluję postępów budowlanych, ja też się pochwalę - mamy już więźbę dachową!!! Lidka, gratuluję dachu nad głową i jeszcze jedno - zerknęłam na chwilkę na Twój dziennik i zaczęłam czytać historyjkę napisaną kursywą, a że nie doczytałam wstępu, myślałam że Ty poszłaś wyluzować:)bardzo się uśmiałam, ale jakoś tak może ciut z niedowierzania, a ciut z ciekawości zerknęłam wyżej i już wiem, że to przeklejone, ale nie powiem bardzo dobre http://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif, dorben dzienniczek zachęca do poczytania, więc muszę się zabrćc za czytanie:), a tak poza wszystkim przywrócili nam posty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WOWPozdrawiam, też muszę nadrobić zaległości zdjęciowo-dziennikowe.

Hej, Dzieweczki ;) (bez skojarzeń! :D)

Jeśli chodzi o materiał, z którego będą okna to pewnie skończy się na plastikach. Serce będzie mi krwawić, ale już dziś mój A. pyta mnie na wzmianki o drewnie: a ciekawe kto je potem będzie konserwował i malował

Jak mu mówię, że on albo jakiś pan, to jakaś dziwna twarz mu się wtedy robi http://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif

:D

Efekt więc pewnie będzie plastikowy...

Może to i lepiej, Dorben, bo plastiki są łatwiejsze w utrzymaniu no i bonus pieniężny zostaje w kieszeni, a za zaoszczędzone pieniądze można kupić sobie kieckę (jak ta pani z kawału, która "oszczędziła", bo mimo, że jechała za szybko, to akurat nie złapała jej policja :D)

Oleńko, gratuluję więźby (zaraz lecę pooglądać). Dobrze, że weszłaś na forum, bo nawet nie wiedziałam o tych naszych postach. Wyzrzędziłyśmy, wytrułyśmy! ;D Parę dni temu dostałam od admina mail (pewnie jak wszyscy forumowicze) reklamujący ostatni numer Muratora. W odpowiedzi nawrzucałam im grzecznie, że szkoda, że tylko z reklamą działają skutecznie i szybko a z naszą sprawą bujają się kilka m-cy. Napisałam po raz kolejny o co chodzi. Odpowiedzi niet, ale może i ten mailik się przysłużył....? Po raz kolejny okazuje się, że w grupie siła, a zbiorowa siła nacisku ma wielką wartość, hawk! :D