Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzisz Ilonka.... Wytańczyli! Mam nadzieję, że pogodę na dziś też. Super z tą więźbą!

Ola, nie nudziłam się, ale widzę, że ta moja "nienuda" chyba Ci się cząstkowo udzieliła, bo też ktos u Ciebie w poście hula :D

Miłego dnia, dziewczyny - ja dziś po południu lecę do kina na "zakochanego wilczka". Szykuje nam się fajne popołudnie, bo po kinie idę z córeczkami do kawiarni "na ploteczczszszki" - jak mówi moja trzyletnia Lenka :D

Hej :)

Ilonka, u&k, fajnie się czyta, gdy u Was tyle się dzieje. Trzymam kciuki za szybkie i pomyślne zakończenie prac. :D

U nas nudnawo, tylko prąd dziś robili (szczegóły opisałam w dzienniku, więc nie będę się tu powtarzać).

Ola, wiem, że żartujesz - bardzo lubię takie żarty, serio! - ja też dowcip mam czasem cięty, więc to tak wychodzi jak wyszło. :D

Mam to chyba we krwi, utwierdzam się w tym przekonaniu patrząc na swoje dzieci - one maja 3 i 5 lat i też już takie są! AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wniosek: przypadek raczej beznadziejny i leczenie niewiele da. :)

Ciekawe, gdzie są pozostałe dziewczyny, Moose'ka zniknęła, chyba wpadła w dziurę, bo przestała pisać, reszta też gdzieś przepadła.... Mam nadzieję, że wrócą, bo z nimi jest weselej... Szkoda by było, gdyby przestały tu bywać...

Miłego piątku :D

Hej, dziewczyny :)

Gratuluję postępów! Super, że dachy rosną jak na drożdżach. Dorben, nie żałuj bata, jeśli miałoby się okazać, że chłopaki przychodzą poleżeć za Wasze pieniądze...:D

U nas nuda, ale w czwartek robili przyłącze prądu, więc dziś lub jutro wkleję zdjęcia w dzienniku. Za kilka dni mąż z tatą i bratem będą zakładać bramę do garażu - prowizorkę na zimę... Zawsze jednak brama to brama, bez względu na to czy stara czy nowa - nie będziemy się tu czepiać szczegółów... :D

Ola!

Naszym problemem jest woda na 1.60 m , więc dla bezpieczeństwa zdecydowaliśmy się podnieść teren o jakieś 40 cm. Zawsze to coś.

Jak w maju były te powodzie to woda wyszła już na 1m.

W sobotę mąż będzie rozmawiał z gościem od POŚ, więc szczególowo dowiemy się o co w tym wszystkim chodzi. I najważniejsze czy woda nie za płytko.

Teraz nasza działka jest zorana do granic możliwości i nawozimy ok 180T piachu. Potem na nowo przykryjemy humusem.

A poza tym robimy niekontrolowane zakupy. Mamy już podłogę na cały dom, płytki do kuchni. I najnowszym nabytkiem jest zlew narożny do kuchni.

Te zakupy przed teminowe to chyba nasz nowy fetysz. Polowanie na promocje, łapanie okazji wyzwala tyle adrenaliny- powoli się chyba uzależniami.

Pozdrawiam