Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dobre te tańce - czarowańce - zwłaszcza te w stylu Travolty;)

u nas mimo deszczu prace mocno posunęły się do przodu - chłopaki nie leniuchują, nawet deszcze i dżdże im nie groźne, ba nawet ekipa jest liczniejsza niż tydzień temu - chyba im bardziej zaczęło zależeć na czasie

http://lh4.ggpht.com/_FjOwmCWzbTQ/TOQC8O6Tg1I/AAAAAAAAAeI/xToTno56PBc/s720/DSC_1407.JPGhttp://lh5.ggpht.com/_FjOwmCWzbTQ/TOQD6MksBoI/AAAAAAAAAes/gQlte3agPwQ/s720/DSC_1414.JPG

Cześć, Dziewczyny :)

Tyle tu przez kilka dni "nasmarowałyście", że mi dziś oczy z orbit wyszły. Super, że tak świetnie posuwają się Wam prace na budowach. U&K, piękny dach się zapowiada lada chwila - super!

Ola, świetnie, że będziecie mieć prąd - możecie się wprowadzać. :D

Lili, uśmiałam się z tych Twoich zakupów - chciałabym zobaczyć ten magazynek :)

U nas standard, czyli tak jak było parę dni temu - wczoraj byłam na budowie - szkoda mi tego naszego domku - sam tak stoi w tym deszczu i ani żywej duszy koło niego - dobrze, że chociaż sąsiedzi za płotem są...

Witajcie, kurczę, faktycznie robota u Wszystkich wre:), gratulacje!!! lili07, dziękuję za odpowiedź, już myślałam, że czegoś nie dopatrzyliśmy i nasza podmurówka będzie w związku z tym prawie w ziemi:), a to wszystko przez wodę, no pewnie lepiej nawet więcej wykoać niż później się martwić, a z tymi zakupami to troszkę zadzroszczę, my nawet gdybyśmy chcieli, to kasa z transzy się kończy, więc 'no way', ale co tam nie mogę się doczekać już transzy, z której za to będzie można poszaleć:), póki co zostaje mi internet i inspiracje, ale to też coś, Lidka , ponawiam propozycję inspiracji kuchennych, w końcu Ty jesteś naszym "Adminem":), Ilonka, dawaj więcej zdjęć, domek się cudnie rozwija!!!, u&k, oby tak dalej, gratuluję postępów, piękna okolica!, dorben, jak już więźba stoi, szykuj się na wiechę, a propos jaki kolor dachy będzie? Pozdrawiam Wszystkich, mam nadzieję, odniosłam się do wszystkich wypowiedzi, a i przywołuję Pozostałych, którzy bywali a gdzieś się zapodziali:)

Hej, Kochane :)

Mam strasznie mało czasu, więc tak w telegraficznym skrócie: super, że rosną Wam dachy i domki - wszystkim Wam serdecznie gratuluję i życzę pogody.

Ola, chyba coś mi umknęło albo już zapomniałam, bo ostatnio mam zwariowane dni - czy chodzi Ci o to, żebyśmy wstawiały w naszym wątku inspiracje kuchenne? Czy też ja mam coś zrobić... Wytłumacz mi proszę, jak krowie na miedzy, bo chyba się troche pogubiłam....

Miłego weekendu - "budowniczki" :)

:DLidka!

Śmiej się ze mnie śmniej i tak nie będziesz pierwsza.:wiggle:

Wszyscy w rodzinie pukają sie w czoło jak się chwalimy naszymi niekontrolowanymi zakupami.

Na szczęście coś nie coś zostało w depozycie w sklepie no i jeszcze pozostają nam dwa garaże do dyspozycji.

A wszystko to przede wszystkim z oszczędności. Jakby te rzeczy nie były w pomocji to bym się nie łaszczyła.

Mamy ściśle określony limt finansowy na całość, a chyba tematy z wykończeniówką wyjdą nas trochę więcej niż zakładaliśmy.

Jak na razie idziemy według planu i tak by mogło zostać aż do przeprowadzki.

Już mąż się wyrywa,że sam położy płytki:eek::eek:. Jak dla mnie nie realne bo jeszcze nie kład, a dziadostwa nie znosę.

Poczwiczyć ma zamiar przy kładzeniu płytek w kotłowni. Pożyjemy zobaczymy.

Cześć Dziewczyny, Lidka, chodzi o zapoczątkowanie tematu, mam nadzieję, będziemy podtrzymywać:), choć może lepiej ddzielny wątek założyć, ale nie wiem czy ktoś też ma na tym punkcie bzika:). Tak głośno myślałam, że byloby fajnie, ale jak nie wypali, to się nie załamię;).Pozdrawiam

Witam :)

Ja nie wiem jak to jest ? . Miałem się zapisać do grupy wiosennej i faktycznie w kwietniu już były wylane ławy fundamentowe ; niestety później przymusowa przerwa i pomyślałem o grupie jesiennej :) ale tu też widzę, że większość już ma SSO a nawet dalej a ja się jeszcze męczę z deskowaniem, papowaniem i kominami :( . Fajnie poczytać o waszych postępach :)

Pozdrawiam

U mnie wczoraj był cyrk na kółkach, bo ciesle po 3 godzinach mieli skończoną robotę i chcieli zakładać membranę. a membrany "niet"więc uproszony został mój majster i pojechał po samą membranę, która miała przyjechać dzisiaj z blachodachówką. no mówię Wam ubaw na sto par- chociaż wczoraj to mi wesoło jednak nie było.

Dorben mnie już też chyba nic nie zdziwi czekaliśmy na transport wczoraj nie przyjechał, czekamy dzisiaj jeszcze nie dzwonili że jadą, deszcz pada to materiału nie potrzeba i to całe szczęście.

Dziewczyny czarujemy bo nas zima dogania.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance4.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance4.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance4.gif

Ilonka, ale czy twoi dachowcy będą kłaść tą membranę mimo takiej pogody? Czy Ty się nie martwisz? moi tak właśnie chcą zrobić tzn. cały czas pracują a wkoło ulewa, a tyle słyszę ze w deszczu dachu się nie robi, tylko nikt nie napisał dlaczego. No i nie wiem czy ich wstrzymywać czy to nie ma znaczenia?

Dorben ja w końcu zrezygnowałem z wykończenia kominów w tym roku tzn. kupiłem w ostatniej chwili cegłę klinkierową dziurawkę bo nigdzie nie mogłem dostać pełnej, murarze zaczęli już nawet jeden komin po czym doszło do małej sprzeczki bo kupiona przeze mnie cegła jest nieco mniejsza niż tradycyja (podobno to normalne) i wychodziło że kominy będą przez to też nieco mniejsze w swojej średnicy bo tak wychodzi murarzom przy murowaniu ( a nie będą sztukować z kawałków dziurawki ) ale ja tak nie chcę !. Ponadto kierownik stwierdził, że faktycznie lepiej jak komin jest z pełnej cegły oraz musi być koniecznie zrobiona wydra - taka tradycyjna a nie poprzez wcięcie itd.itp. . Koniec , końców postanowiłem ,że w tym roku nie będzie murowania ! , a murarze niech się zajmą deskowaniem i papowaniem .A ja na spokojnie poszukam sobie w zimie pełną cegłę klinkierową ( podobno bardzo duży wybór jest w jednym składzie w Konstancinie pod Warszawą ) a kominy zrobią w przyszłym roku . Do tej pory nie narzekałem na swoją ekipę ale przy tych kominach ciśnienie mi na prawdę podskoczyło .

Pozdrawiam