Tom Bor 09.12.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Dorben tu rzeczywiscie cisza nastała, u mnie wczoraj dokończyli kłaść membranę. mam chociaż spokój bo na stropie śnieg nie będzie leżał. Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję że też zdążycie położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.12.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ilona, właśnie mam na mysli wstawiianie fotek ładnych wnętrz, kuchni, łazienek itp. na czas zimowy, żebyśmy sobie wzajemnie podyskutowali o wnętrzach właśnie a może ktoś coś komuś doradzi, zainspiruje itp, dobra tyle o tym gadam, że może zacznę ze studia mebli kelman ściągnięty obrazek http://img525.imageshack.us/img525/7616/kuchniaadna.jpg ta jest dla mnie sympatyczna, choć nie do mojego rozkładu pomieszczeń, ale coś pokombinować i mogłoby coś fajnego wyjść, przede wszystkim podoba mi się przyjemny kolor, piekarnik na wysokości i gabaryty tej kuchni, bo na większą nie można sobie w naszym przypadku pozwolić. Czekam na Wasze obrazki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 09.12.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witam, dostałam zaproszenie od Oli i Jacka za co bardzo dziękuję i jestem:) Również zaczęłam budowę domu latem 2010...i również borykam się z brakiem dachu:) powinniśmy mieć budowę zamkniętą najpóźniej do końca października, ale najważniejsze, że dzisiaj dekarz na budowie i jak go nie zwieje to będą walczyć Panuję ostatecznie zrobić wigilię 2011 u siebie w domu, chodź marzy mi się spędzić lato już u siebie, nawet na betonach...pożyjemy zobaczymy... Chętnie podpatrzę inspiracje i podzielę się własnymi... Pozdrawiam wszystkich i powodzenia życzę...oby jak najszybciej pójść do siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.12.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Aniu, w Twoim dzienniku zrozumiałam, że masz zamiar tą Wigilię tam spędzić, więc z leksza się zdziwiłam:),ale już rozjasniłaś!Fajnie, że zawitałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 09.12.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witaj Aniu, super ze dołączyłas! Im więcej nas tym więcej doświadczeń, opinii i wzajemnych porad! Ola - kuchnia faktycznie bardzo przytulna - taka cieplutka i domowa.. Ja ostatnio napaliłam się na STAT z Ikei (jutro wrzucę zdjęcia) - taka ocieplona biała (kremowa?). Ogolnie planuję styl schroniskowo-wiejski - zobaczymy co z tego wyjdzie(dlatego tak ci zazdroszczę tych drewnianych elementów sufitu!!) Ciekawa jestem jak będzie u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 10.12.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 dorben, w takim razie czekam na zdj., tylko najlepiej podpsujmy skąd są te zdjęcia. Też jestem ciekawa jak będzie u nas:), a pomysłów na kuchnię jeszcze mam dużo:), jak coś fajnego dziś znajdę, to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.12.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 nie jestem zdecydowana co do stylu jaki chciałaby mieć w swojej kuchni...dlatego wstawię to co mi się podoba, ale czy będę tak miała...nie wiem...niestety głównym czynnikiem wyboru będzie musiała być cena...a podobają mi się białe świecące fronty...tylko czy znajdzie się na nie sponsor...może rodzice..może teście...może totolotek:) a jak nie to pozostanie tania kuchnia-tylko czy tanie będzie duże (chociaż 1,5m) kargo jakie bym chciała mieć, 2 narożniki z koszami i takie super wykorzystujące przestrzeń szuflady... zademonstruję zdjęcie jak można wykorzystać przestrzeń http://images41.fotosik.pl/448/952cfc32a2f3c30bgen.jpg a to te fronty http://images38.fotosik.pl/447/c20aed6d9dac2142.jpg (mam nadzieję, że właścicielka kuchni się nie obrazi, że wykorzystuję jej kuchnie jako pokazową) a i taka kuchnia uważam że jest bardzo sympatyczna http://images49.fotosik.pl/453/1d7e9b6ecd0fea74.jpg mojemu mężowi na pewno spodobają się żółte kafelki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 10.12.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 HEJKA Puk puk Tu taki piękny temat założony - a ja go nie zauważyłam.... Mogę się dołączyć? Witam wszystkich - też zaczęliśmy LATEM 2010.... Ciekawe kiedy skończymy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.12.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Aniu, w Twoim dzienniku zrozumiałam, że masz zamiar tą Wigilię tam spędzić, więc z leksza się zdziwiłam:),ale już rozjasniłaś!Fajnie, że zawitałaś! W tą też planuję tam napalić w kozie i podzielić się z mym mężem opłatkiem...ale w 10min bo dłużej to byśmy tam zamarzli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.12.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?138884-Dziennik-budowy-Codzienny-V-komentarze-%29/page7polecam pooglądać...cudne wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 10.12.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A oto kuchnie w stylu, ku któremu ja się skłaniam: (tylko ze u mnie na pewno będą elementy zieleni ciemnej lub wręcz khaki) http://img132.imageshack.us/img132/598/kuchniadomosfera.jpghttp://img829.imageshack.us/img829/2975/kuchnia1n.jpghttp://img522.imageshack.us/img522/2554/kuchnia4h.jpghttp://img408.imageshack.us/img408/3041/fajnakuchnia.jpga z forumowych domków to wnętrza Jasi i Lutajki chociaż ta wrzucona przez Ciebie Ann - szaro żółta też cudowna (choć w całkiem innym stylu)Widzę ze kazda z nas ma troszkę inne gusta - świetnie - zapowiada się fajna dyskusja!! Witajcie AgaiKrzys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.12.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 dziewczyny super te kuchenki, insipracje dla mnie ze ho ho. pozdrawiam serdecznie i witamy " nowych uczestników" wątku.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.12.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 oj...najgorsze jest to, że mi się podobają i takie nowoczesne i takie tradycyjne też...byle miały to coś czego nie mogę zdefiniować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 10.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 ja nie mogę... Trochę mnie tu nie było a Wy już o meblach kuchennych nawijacie? To niesamowite. Ja chyba tego tematu nie doczekam. Mogę uznać, że stan 0 mam w tym roku wykonany, gdzie tu do mebli kuchennych.Tylko pozazdościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 10.12.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam i dołaczam do grupy My zaczęliśmy budowę w lipcu 2010 z uwagi na strasznie długo oczekiwanie na adaptację projektu przez architekta, wrrrr. Teraz właśnie utknęliśmy na etapie wykonanych skosów bez dachu, bo pogoda popsuła nam szyki. Planowo budowa miała się rozpocząć kwiecień/maj 2010. No i teraz aktualnie nie mamy dachu, a ja już mam stresa, co na to nasz strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 10.12.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Dorotti kochana (imienniczko?) - my o tych kuchniach bardzo wstępnie, każdy tak naprawdę zmaga się jeszcze z typową budowlanką - ale sniegiem sypnęlo, na budowach przestoje... Wykończenie - temat-rzeka, im więcej przegadamy, tym mniejsze prawdopodieństwo póżniejszych DROGICH pomyłek, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.12.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Rozpoczęliśmy budowę na przełomie września i października (więc już nawet jesienią 2010), a dzisiaj zamknęliśmy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 11.12.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Rozpoczęliśmy budowę na przełomie września i października (więc już nawet jesienią 2010), a dzisiaj zamknęliśmy dach Gratuluję! I zazdroszczę....tego dachu już ukończonego? Bardzo szybko pracującą ekipę widzę mieliście. A duży dom, jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.12.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Gratuluję! I zazdroszczę....tego dachu już ukończonego? Bardzo szybko pracującą ekipę widzę mieliście. A duży dom, jeśli można spytać? Nieduży, jakieś 140m użytkowej (parterowy z użytkowym poddaszem), prosty dwuspadowy dach. Jedyne przerwy w budowie to były właściwie tylko przerwy technologiczne - z reguły na schnięcie betonu (fundamenty, chudziak, strop, wieniec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 11.12.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Salik gratulacje!! Ech zazdroszcze Wam tych sprawnych ekip! Ja za kilka godzin jade na nspekcję -trzymajcie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts