Dorotti123 03.08.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 dopiero zaczynamy czyli zalane ławy fundamentowe A to gratuluję. A nie padało, że zalaliście te ławy? My podchodzimy do tego jak do jeża... Codziennie sprawdzamy prognozę pogody i temat odkładamy - w ten sposób dwa tygodnie mamy w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 03.08.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Sprzedaję http://allegro.pl/item1169114357_rozdzielnia_budowlana_rb_gratisy.html - może komuś się przyda woj. mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 My (teoretycznie) też mieliśmy zaczynać latem, ale dopiero co złożyliśmy wniosek o PNB, więc nie wiem jak to z tym 'latem' będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Zaczęłam 7 czerwca więc jeszcze wiosną, ale na razie na chatę czekam i budowa nieco oklapła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 03.08.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 witam witam, jak się cieszę, że nas znalazlaś i też budujesz z bali!!!!)))))))))pozdrawiam, u nas nie studnia, a wodociąg, który dopiero powstanie w czwartek, rury zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.08.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 witam witam, jak się cieszę, że nas znalazlaś i też budujesz z bali!!!!)))))))))pozdrawiam, u nas nie studnia, a wodociąg, który dopiero powstanie w czwartek, rury zakupione:) Balowiczów mało Większość na murowańce stawia... Gdzieś mi się Wasz wątek przewinął... Firma ze Zwierzyńca??? - nie wiem czy dobrze kojarzę... Jaki bal będziecie mieć? A wodociąg i tak musielibyśmy sami planować, kopać i podłączać... Chyba się nie opłaca. MAM CZAS TO POCZEKAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.08.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 LIDIA_GKorzytając z zaproszenia również się przyłączę do grupy letniej, chociaż jestem też w wiosennej.Faktycznie tutaj jesteśmy na podobnym poziomie zaawansowania, więc mam nadzieje będzie z kim pogadać..Zaczeliśmy 22 czerwca czy to wiosna czy już lato? Chyba pasuję tu i tu.Dziś zaczynamy ciągnąć mury. Nareszcie wychodzimy z ziemi. Cieszą się jak małe dziecko z tego budowania, a na myśl o urządzaniu .... już się nie mogę doczekać.Zapraszam do dziennika oraz do komentarzy mam nadzieję, że pomożecie swoimi radami. Zaznaczam może być na ostro, ważne są konstruktywne rady. I vice wersa. Do zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.08.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 LidkaW sprawie Hiltona mój szacun, nie każdy ma tyle odwagi żeby się chwalić takim przybytkiem. Ciekawe czy wytrzyma do końca budowy. U nas nie ma żadnych tego typu zabytków. Z polecenia inwestora boby mają przykaz wychodzić na wycieczki do lasku z tyłu za działką. Mam nadzieję że chodzą bardzo bardzo daleko. Nie wnikam na inspekcję nie chodzę.Pozdrawiam do dziennika zaglądałam i będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 04.08.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Balowiczów mało Większość na murowańce stawia... Gdzieś mi się Wasz wątek przewinął... Firma ze Zwierzyńca??? - nie wiem czy dobrze kojarzę... Jaki bal będziecie mieć? A wodociąg i tak musielibyśmy sami planować, kopać i podłączać... Chyba się nie opłaca. MAM CZAS TO POCZEKAM Właśnie a propos bala, to wiem, że niektórzy na forum 'balowiczów' nie uznają takowego za bal, a ja jak najbardziej - będzie to 12, wełna 20 i od środka płyty gips karton, cieśla z Suchowoli (okolice Biłgoraja), wiele czytałam również na temat domów z bali i na temat tej grubości i taka nam odpowiada, a co:). Bal modrzewiowy jak mogłabym to pomniąć. Pozdarwaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 04.08.2010 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 lili07, widzę, że u Ciebie jest podobnie jak u mnie - zaczynamy piąć się z piwnicy na powierzchnię. Co do Hiltona, to to nie jest substytut toy-toy'a czy jak się to tam pisze - to taki mały "pierdolniczek" na drobiazgi i cement. Bobki nasze zaś, jeśli chodzi o TE sprawy, powiedzieli, że poradzą sobie i sami coś zbudują. Nie wnikam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 04.08.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 przynajmniej Wy już z ziemi wychodzicie:),a ja nie mogę się doczekać kiedy się zacznie na dobre:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 04.08.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 A to gratuluję. A nie padało, że zalaliście te ławy? My podchodzimy do tego jak do jeża... Codziennie sprawdzamy prognozę pogody i temat odkładamy - w ten sposób dwa tygodnie mamy w plecy. to było akurat w momencie , kiedy były duuże upały...też mamy problem z pogodą bo nie mamy jeszcze drogi dojazdowej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 06.08.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 My będziemy na poważnie podchodzić do ław fundamentowych po niedzieli. Mamy kibelek przecudnej urody, zrobiony własnoręcznie przez małżonka, zdecydował się na podocinanie i zbicie warlających się bez potrzeby u nas od roku desek, po obejrzeniu cen w najbliższym ogrodniczym (800zł za ledwo stojące WC gdzie szpary między deskami pozwalają na dokładną obserwację postaci znajdującej się w środku). No i jeszcze blaszak można powiedzieć w drodze. Wylewka pod blaszak wczoraj ostatecznie została wylana. Wyszukałam ofertę w necie i zamówiłam używany (był na jednej budowie przez 2 lata) wygląda całkiem, całkiem, ponadto cena nie za wysoka, a jak wiadomo czasy budowy, to czasy liczenia się z każdym groszem. Więc mój blaszak kosztuje mnie 800zł, w tej cenie jest dowóz oraz skręcenie go na miejscu.Oj, a dziś to wogóle dzień zakręcony. Szukałam cały dzień prętów na zbrojenie ław fundamentowych. W efekcie za transport, 450mb prętu żebrowanego fi 12, 5kg drutu wiązałkowego oraz 50 bloczków fundamentowych przyszło nam zapłacić 1255zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.08.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Ola jak się zacznie, to nie będziesz się mogła końca doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.08.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 ... ja nie mogę się doczekać kiedy się zacznie na dobre:)pozdrawiam Jak zaczniesz to nie będziesz się mogła końca doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 09.08.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A u nas jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem nawet pogoda, jeśli pada to popułudniu lub w nocy. Przechodzimy w tym tygodniu do zalewania stropu, wylewnia schodów zabiegowych. Natomiast burza u nas jest duża ale burza mózgów na temat kabiny prysznicowej. Będziemy stawiać ją z lukswer - jedna ścianka i druga będzie wyłożona kaflami. Problem jest natomiast tej kwesti czy hydraulika może być pociągnięta na ścianie kominowej? Rozwiązało by to nam maleńki problem w wymurowaniu półek w wewnątrz kabiny prysznicowej. Pozdrowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 09.08.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam się i Ja Mieliśmy zaczynać na wiosnę, ale dopiero w maju dostaliśmy PNB. W czerwcu i lipcu mąż z teściem sami wulali fundamenty, a w czwartek wchodzi ekipa budowlana i do października mamy mieć stan surowy otwarty wraz z więźbą, deskowaniem i papą Strasznie się cieszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.08.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 agi_78 powodzenia oraz cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 09.08.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A to my się też dołączymy... Właśnie uzyskaliśmy stan 0 i działamy dalej. Pozdrawiamy i śledzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 10.08.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 aaaaaaaaaaaaaaaaa:), prawie wszyscy juz stan zero, a u nas "cisza przed burzą" - oby nie rzecz jasna:), ale żartów nigdy za wiele:)pozdrawiam włączonych do grupy letniej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts