OlaiJacek 18.12.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witaj lili07, oj tam pogroziła to za duże słowo:), ale cieszę się, że jesteś, czekamy na wizualki, agi_78, gratuluję budowy, zaraz uciekam do Twojego dziennika:), kuchnie z chobota rewelacyjne niektóre! No i sporo zdjęć, więc każdy może coś dobrac w swm stylu, a nawet rozkładzie pomieszczeń!Dzieki!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 18.12.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 A czy ktoś z Was będzie miał kuchnie i salon w jednym pomieszczeniu? U nas tak wyszło i nawet nie ma za bardzo jak stawiac jakies scianki działowe. Kuchnia z salonem to pomieszczenie ok 35 m2, o szerokości około 420 cm. Trochę martwie się jak połączyć to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 19.12.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 agi_78, my specjalnie zlikwidowaliśmy jedną ściankę działową, żeby właśnie tą kuchnię bardziej otworzyć na salon, a tak jak Ty masz to można wszystko - najlepiej taki aneks kuchenny z wyspą pośrodku albo wydzielić takim barkiem jak zdjęcie wyżej z arch.bloxa. Super sprawa, ja też chciałam z aneksem, no ale w końcu projekt, który wybraliśmy wykluczał taką mozliwość, dlatego chcieliśmy ją bardziej otworzyć, choć niektórzy uważają, że zapachy mogą być uciążliwe dla pomieszczenia - jak jest wszystko połączone, ale dla mnie w kuchni najczęściej ładnie pachnie:), więc taki układ mi pasuje, poza tym masz wgląd na całe otoczenie i chyba jest raźniej:).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 19.12.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Hej! Agi_78 ale super staw - to w obrębie waszej działki? Co do otwartych kuchni - my tak mamy-no prawie, bo pomiędzy salonem a kuchnią stanie tylko ścianka o szer. 120cm - zeby schowac za nią okap i kuchenkę, a z drugiej strony tej scianki - koza. Początkowo mielismy w projekcie dużą ścianę z kominem z przejściami ok.1,2 do kuchni. ale jak zobaczyliśmy to na zywo to zrezygnowaliśmy - salon 20m był naprawdę malutki. Po połączeniuz kuchnią jest dużo więcej ptrzestrzeni, a i ja tak wolę, bo jestem społecznym stworzeniem i nie chciałabym siedziec sama zamknięta - to jak za karę ... Co do zapachów - jak u Oli - zwykle pachnie raczej smakowicie, a raz na jakis czas przebolejemy jakąs moją kuchenną wtopę!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.12.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Dorben staw na naszej działce A co do kuchni, to ja też chciałam otwartą, ale jednak myslałam, ze jakos czesciowo to zasłonie scianką na wys. 1,2 m. A kuchnia teraz ma miec okolo 7,5 m2, w tym jedna długosc sciany to ponad 4 m, obawiam sie, ze postawienie wyspy lub scianki o jakiej myslalam nie bedzie dobrym rozwiazaniem... Zapachami sie nie martwie, poniewz podstawa to dobry okap No zobaczymy. Po swietach zaczne intensywnie myslec o rozplanowaniu kuchni i salonu Potem zaczne szukac mebli do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.12.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 ho ho ho człowieka nie ma kilka dni, a tu już tyllle nowości.Kuchnie super może i ja skorzystam.Dorben u mnie membrana blachy nie chcą kłaść, bo powiedzieli że nie mogą na mokre drzewo ( bo śnieg). pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.12.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Hello! Po pierwsze nasza p. księgowa pierdoły opowiada. Sprawdziła w końcu u zródła i na szczęście wszystko z odpisami Vat jest jak było. Po drugie też mam łączony salon z kuchnią i nie przejmuję się jeśli chodzi o zapachy czyli smrodki kuchenne w salonie. U mnie razem to pomieszczenie będzie mieć 33m2. Szaleństwa nie ma, ale przynajmniej mniej do sprzątania. Sama kuchnia to 6,5m2 i odzielona będzie od salonu jedynie ścianką o szerokości 86cm, ponieważ za nią ma stać lodówa, reszta jak najbardziej otwarta. Na takim małym metrażu trzeba zrobić odwrotne wrażenie. Wizka tejże kuchni już umieszczałam na forum w temacie projekty kuchni. Jeśli się mi uda to tu też wstawię. na ra do miłego cieplutkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 20.12.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Hello! Po pierwsze nasza p. księgowa pierdoły opowiada. Sprawdziła w końcu u zródła i na szczęście wszystko z odpisami Vat jest jak było. Po drugie też mam łączony salon z kuchnią i nie przejmuję się jeśli chodzi o zapachy czyli smrodki kuchenne w salonie. U mnie razem to pomieszczenie będzie mieć 33m2. Szaleństwa nie ma, ale przynajmniej mniej do sprzątania. Sama kuchnia to 6,5m2 i odzielona będzie od salonu jedynie ścianką o szerokości 86cm, ponieważ za nią ma stać lodówa, reszta jak najbardziej otwarta. Na takim małym metrażu trzeba zrobić odwrotne wrażenie. Wizka tejże kuchni już umieszczałam na forum w temacie projekty kuchni. Jeśli się mi uda to tu też wstawię. na ra do miłego cieplutkiego No to widzę, ze kuchnia i salon wymiarami bardzo podobne do moich, bardzo jestem ciekawa tych wizualizacji Lodókę mam zamiar tak samo zasłonic scianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 21.12.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Agi_78 Jesli 78 to Twój rocznik to tak sie składa że i również mój.Jeśli zaś chodzi o wizualki, to zapraszam do dziennika, ponieważ umiem wstawiać zdjęcia jedynie za pomocą załącznika a tu się nie da z niego skorzystać.Metraż kuchnia plus salon jest dla nas zadawalający, ponieważ teraz całe nasze mieszkanko ma 33m2.Spadam do Ciebie na małe podglądanie.Pozdrawiam wszystkich L.{ letniaków} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 21.12.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 lili07 tak, 78 to moj rocznik Nam metraz salonu i kuchni tez odpowiada W tej chwili moj "salon" ma cale 15m2, wiec na tych 35 metrach bede sie gubila Ostatnio w jakiejs gazecie wnetrzarskiej widzialam salon, ktory bardzo mi sie spodobał, szczególnie pod względem kolorystycznym. No i wymyslilam sobie, ze szafki w kuchni chcialabym w stylu Fagerlanda z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 28.12.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ale cisza nastała na tym naszym wątku, czyżby wszyscy leczyli obżarstewko? pozdrawiam dziś słonecznie.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 29.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ilona, masz rację, a przed nami Nowy Rok, więc również obżarstwo będzie:) a później dla niektórych długi weekend - Trzech Króli, więc pewnie tematy budowlane ruszą na dobre po tym okresie:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.12.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Trzymam za słowo, ze po tym szaleństwie, znów się razem spotkamy na forum.pozdrawiam sylwestrowo i ŻYCZĘ WSZYSTKIM BUDUJĄCYM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU>i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.12.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 //www.e-kartki.com.pl/files/2010/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.12.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 niestety nie udało mi się ze zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 03.01.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Hej Hej!! Witajcie w 2011! (jakos nie moge się przyzwyczaić). Oby nam się wszystkim wiodło na budowach i nie tylko. U nas zima dalej trzyma (aż dziw)-wszystko zamarzło, prace budowlane też. Na szczęście rzutem na taśmę zamontowali nam okna dachowe, SSO już prawie prawie gotowy. A jako ze grudzien pełen okazji zrobiliśmy sobie prezent i kupiliśmy nieco domowych akcesoriów:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 09.01.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 no to macie super do mnie jutro przyjeżdzają dekarze i będą kończyć dach, mam nadzieję że ta odwilż lekko się przedłuży i skończą,potem okienka, elektrycy i ...wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 09.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witajcie w Nowym Roku U nas na budowie na razie przestój Ale we wtorek, mają nam zamontować ostatnie okno w łazience. Musieli je poprawiac, i troche sie to przeciagnelo. My dzisiaj bylismy w Liroyu (czy jak go tam zwa), ogladalismy drzwi i kominki. Teraz siedze na necie i przeszukuje oferty. W styczniu chcielibysmy zamontować w kloncu drzwi, a potem brame, i uzyskac wymoarzony SSZ Nastepny krok, to kominek Wkład juz wstepnie wybraliśmy, to amelia http://www.kratki.com/pl/produkt/wklad-kominkowy-amelia-25-kw_amelia ale dochodze do wniosku, ze dla nas za duży. Dlatego bede namawiac ema, na ten http://www.kratki.com/pl/produkt/zuzia-eko-16-kw_zuziaeko, i do tego taka obudowa http://www.kratki.com/pl/produkt/obudowa-amore-do-wkladu-zuziaeryk_amoreze Co myslicie o tych kominkach, wkłądzie? Nasz dom ma okolo 145 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Kominki super i obudowa niczego sobie, ja jeszcze o tym niestety nie myślę dach mi się dokańcza, ale cieszę się że Tobie już się udało i gnasz ostro do przodu.pozdrawiam ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 12.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam i ja:), Wszystkiego co najlepsze dla Budujących, Marzących o budowie, Mających dość budowy i innych ludzi śledzących poczynania nasze:) w Nowym, miejmy nadzieję lepszym Roku 2011!!! A tu kolejne marzenie moje:) http://img13.imageshack.us/img13/8642/zdjcie0221r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts