OlaiJacek 12.01.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Zapomniałbym dodać zdjęcie powyżej pochodzi z Domi wnętrze dołączonego do najnowszego wydania Muratora (styczniowego) w wersji papierowej . Pozdrawiam raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.01.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 oczywiście zeby nie było brakło mi blachy płaskiej 15 arkuszy, a wyliczali mi wg projektu no oszaleć można i TYLE. chociaż przyznam się po cichutku że ja lubię jak sie coś dzieje , taka jestem pokręcona.pozdrawiam.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.01.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 brakło 17 arkuszy zdazyłam domówić w hurtowni o 16.57 a hurtownia do 17 .pozdrawiam, może potańczymy zeby nie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.01.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dorben staw na naszej działce A co do kuchni, to ja też chciałam otwartą, ale jednak myslałam, ze jakos czesciowo to zasłonie scianką na wys. 1,2 m. A kuchnia teraz ma miec okolo 7,5 m2, w tym jedna długosc sciany to ponad 4 m, obawiam sie, ze postawienie wyspy lub scianki o jakiej myslalam nie bedzie dobrym rozwiazaniem... Zapachami sie nie martwie, poniewz podstawa to dobry okap No zobaczymy. Po swietach zaczne intensywnie myslec o rozplanowaniu kuchni i salonu Potem zaczne szukac mebli do kuchni. Hejka bobki . My w środe kupiliśmy kominek samson 19 kw z płaszczem w Praktikerze jest na promocji 2499zł też mieliśmy kupić kominek w kratkach pl Zuzie albo Maje .Pan sprzedawca zachwalał Samsona ,że sprzeali dużo jeszcze reklamacji nie było więc zaryzykowaliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 13.01.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Hejka bobki . My w środe kupiliśmy kominek samson 19 kw z płaszczem w Praktikerze jest na promocji 2499zł też mieliśmy kupić kominek w kratkach pl Zuzie albo Maje .Pan sprzedawca zachwalał Samsona ,że sprzeali dużo jeszcze reklamacji nie było więc zaryzykowaliśmy . My nie robimy ogrzewania z plaszczem wodnym. Chyba, ze ten kominek mozna podlaczyc jako zwykly. Czy on ma miejsce na doprowadzenie powietrza z zewnatrz budynku? Bo ja nie chce kominka, ktory pobiera powietrze z pomieszczenia, mamy plastikowe okna i boje sie ze po dluzszym paleniu bedzie sie mialo wrazenie, ze brakuje powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 13.01.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Renatamama3, witam i gratuluję wyboru kominka - niełatwy pewnie, ale udało Wam się bardzo atrakcyjnie kupić. Super, my też chcemy z plaszczem. Pozdrawiam i witam w grupie letniej, choć przy tej aurze jak to brzmi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raul9 13.01.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam jestem tutaj nowy na tym forum dopiero dziś się rejestrowałem.Ale też zaczynamy budowę w tym roku tj.jak będzie lepsza pogoda to zaraz zaczynamy. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 My nie robimy ogrzewania z plaszczem wodnym. Chyba, ze ten kominek mozna podlaczyc jako zwykly. Czy on ma miejsce na doprowadzenie powietrza z zewnatrz budynku? Bo ja nie chce kominka, ktory pobiera powietrze z pomieszczenia, mamy plastikowe okna i boje sie ze po dluzszym paleniu bedzie sie mialo wrazenie, ze brakuje powietrza Tego nie wiem ale mamy wyprowadzoną rure to pewnie Tak .Bez płaszcza cena prawie przez pół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam jestem tutaj nowy na tym forum dopiero dziś się rejestrowałem.Ale też zaczynamy budowę w tym roku tj.jak będzie lepsza pogoda to zaraz zaczynamy. Już nie mogę się doczekać Chyba źle trafiłeś bo tu już wszyscy budują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.01.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Renatamama3, witam i gratuluję wyboru kominka - niełatwy pewnie, ale udało Wam się bardzo atrakcyjnie kupić. Super, my też chcemy z plaszczem. Pozdrawiam i witam w grupie letniej, choć przy tej aurze jak to brzmi:) My też chcieliśmy z płaszczem bo największy plus jaki nas przekonał to ,że kuzynka nasza ma bez płaszcza na dole cieplutko jesienią i wiosną a na górze zinmo ,dzieciaki się wkurzają bo siedzą przy biurkach i im zimno .Znajomi zrobili z rozprowdzeniem tylko powietrza kanałami wiecznie brudne ściany przy rurach a znajomi co mają z płaszczem tu i tu cieplutko i są bardzo zadowoleni nawet w zimie palą jak jest -10 dopiero idzie w ruch gaz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 14.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 My też chcieliśmy z płaszczem bo największy plus jaki nas przekonał to ,że kuzynka nasza ma bez płaszcza na dole cieplutko jesienią i wiosną a na górze zinmo ,dzieciaki się wkurzają bo siedzą przy biurkach i im zimno .Znajomi zrobili z rozprowdzeniem tylko powietrza kanałami wiecznie brudne ściany przy rurach a znajomi co mają z płaszczem tu i tu cieplutko i są bardzo zadowoleni nawet w zimie palą jak jest -10 dopiero idzie w ruch gaz . My zdecydowalismy sie na dwa piece. Jeden gazowy, a drugi na drzewo, wegiel itp. Mamy duzy zapas drzewa, a ze wzgledu na czeste braki w dostawie pradu, balismy sie kominka z plaszczem, bo tam ta pompa cyrkulacyjna jak nie chodzi to moze rozwalic instalacje podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.01.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 My zdecydowalismy sie na dwa piece. Jeden gazowy, a drugi na drzewo, wegiel itp. Mamy duzy zapas drzewa, a ze wzgledu na czeste braki w dostawie pradu, balismy sie kominka z plaszczem, bo tam ta pompa cyrkulacyjna jak nie chodzi to moze rozwalic instalacje podobno. U nas dziś był hydraulik i zadałam mu to pytanie właśnie co będzie jak prądu braknie ,powiedził ,że wtedy działa jak normalny kominek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 15.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 http://images50.fotosik.pl/533/8b6a96dd03b94bbbgen.jpg a oto mój daszek robiony zimową porą, dzięki Bogu za odwilż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 15.01.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 a teraz pokażę jakie "katalogowe zdjęcie" udało się zrobić Panu Inwestorowi http://images47.fotosik.pl/534/4ebbf52f494aab4dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 15.01.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Tom Bor daszek prześliczny Gratuluję i wiem jak się pewnie cieszycie My dzisiaj byliśmy na działce i załąmka, wody tyle wokół domu, że nie dało się do niego wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 17.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Ilona, dach wygląda świetnie!Gratulacje!!! Renatamama3, no właśnie jeżeli kominek ma taką możliwość to super, że nawet jeśli nie ma prądu, to grzeje jak normalny, nie wiedziałam że z tym rozprowadzaniem powietrza jest aż tyle kłopotu i brudu, no ale jak mówisz, a też o tym mysleliśmy, ale jednak chyba najlepsza opcja ten płaszcz.Pozdrawiam, agi_78 od połowy tygonia bodajże ma przymrozić.papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 17.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 No to szykuje nam się lodowisko wokół chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Ilona, dach wygląda świetnie!Gratulacje!!! Renatamama3, no właśnie jeżeli kominek ma taką możliwość to super, że nawet jeśli nie ma prądu, to grzeje jak normalny, nie wiedziałam że z tym rozprowadzaniem powietrza jest aż tyle kłopotu i brudu, no ale jak mówisz, a też o tym mysleliśmy, ale jednak chyba najlepsza opcja ten płaszcz.Pozdrawiam, agi_78 od połowy tygonia bodajże ma przymrozić.papa No jest trochę brudno koło wylotu powietrza chyba ,że nie jesteś maniakiem czystości znajomych to wkurza i co 2 lata malują ale lepiej tak mieć rozprowadzone niż grzać tylko dół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 No to szykuje nam się lodowisko wokół chałupy Dziś poszła koło 10 na budowę okna otworzyłam ,pochodziłam koło domu 3 worki śmieci zebrałam ,śnieg stopnia kałuży brak ale błoto ,dobrze mamy odwodnienie wkoło domu zrobione bo woda nie stoi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 18.01.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no dzisiaj wreszcie po tylu dniach pojawiło się słoneczko:), może w takim razie chłopcy dokończą przyłącze elektryczne. Może się uda przed prymrozkami.pozdrawiamRenatamama3, maniakiem czystości nie jestem, więc luz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts