Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

Dorben szyby bezpieczne mają 2 folie , i moim zdaniem to nie chroni przed zbiciem, tylko przed tym, ze taka zbita bedzie sie trzymala "kupy", wiec wydatek i tak bedzie. Antywlamaniowe p4 mają takie folie 4 sztuki.

Zaczepy antywlamaniowe, tez nas nie uchronią, jesli zlodziej wywierci dziurkę i bedzie drute otwieral klamki. No chyba, ze klamki z kluczykiem pozakladac.

A ja w to security bym tak bardzo nie wierzyła. Ochrona ma bodajze 3 minuty na dojazd do posesji, i zapewniam Was, ze niestety jest to czas dla zlodzieja wystarczający. Naszym znajomym tak okradli dom 2 razy i to w dzień. Wybili szybe balkonową, weszli i wyniesli tv, laptop i tp. Kable byly powyrywane, bo robili to na tzw. hama. Zmiescili się w tych 3 minutach. Kiedy przyjechala ochrona, to ci już na gazie odjeżdzali, a ochrona zlodziei nie goni, tylko zadzwonili na policje. Oczywiscie nie zlapali ich.

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytam co tu piszecie o oknach i trochę mnie przerażenie ogarnia...

Przecież tutaj na FM jest wiele wątków o oknach, można poczytać co to WK1, WK2, P2, P4 i inne oznaczenia.

Z przerażeniem czytam też o rozwieralno-uchylnych skrzydłach o wymiarach rzędu 120/240cm i do tego z ciepłymi i bezpiecznym szybami.

Takich okien nie da się zrobić jako PVC, co najwyżej aluminium ale wtedy okno nie będzie ciepłe.

Każdy producent okien ma swoje maksymalne wymiary, zależne od użytego profilu, szyby (ciepła/bezpieczna/zwykła), okuć (normalne/WK1/WK2) itp.

Polecam poczytać wątki gdzie ludzie kupowali gigantyczne okna (skrzydła) od jakichś mało znanych firm, a potem po 2-3 miesiącach okna się wypaczały albo wręcz wypadały z ramy!

salik moje okno 120/240 nie będzie otwieralne własnie z tego powodu - aby się nie wypatrzyło. A skoro sprzedawca podejmuje się jego wykonania a firma daje gwarancję zarówno na produkt jak i na mintaż to nie rozumiem dlaczego miałabym się martwić na zapas - chyba nie jest w interesie firmy zrobic okna, które wiadomo ze będzie reklamowane..

Renata bardzo ładna kuchnia, tylko jak dla mnie zdecydowanie za mały zlew. Ależ Ci szafek wyszło - normalnie spiżarka juz chyba niepotrzebna!

salik moje okno 120/240 nie będzie otwieralne własnie z tego powodu - aby się nie wypatrzyło. A skoro sprzedawca podejmuje się jego wykonania a firma daje gwarancję zarówno na produkt jak i na mintaż to nie rozumiem dlaczego miałabym się martwić na zapas - chyba nie jest w interesie firmy zrobic okna, które wiadomo ze będzie reklamowane..

Renata bardzo ładna kuchnia, tylko jak dla mnie zdecydowanie za mały zlew. Ależ Ci szafek wyszło - normalnie spiżarka juz chyba niepotrzebna!

Dorben taki chce zlew http://images38.fotosik.pl/550/e5ca48832ed32991.jpg

Renatamama, ja mam teraz Stata od 4 lat mniej więcej, i okap tzw podszafkowy. Nad okapem na szafce zaczeła odpryskiwac ta farba :( Wygląda to okropnie, wiec radziłabym Ci zrobić okap bez szafki.

Muszę dobrze pomyśleć jeszcze troszke czasu ,zastanawiam się też jak sam czy czarny czy biały tak samo z kuchenką .

Wydaje mi się ,że spiżarka nie mam pod schodami taką małą piwniczke miejsce na mop oraz dam tam regał na jakieś zapasy wodowe i sokowe a ,że piwniczka mijamy jak wychodzimy z garażu to daleko iść nie trzeba ze zgrzewkami .

I powiem wam kochane ,że mąż powiedział ,że cena kuchni do zaakceptowania za tą ilość szafek 5430 zł.

A tak wogóle dziewczyny popatrzcie na projekt wstępny mojej kuchni :) Myślicie, że ta ściana między salonem a kuchnią może być? A co z tymi przejściami do kuchni? Wychodzą po 90 cm szerokości, ale wysokość mam około 2,8 do sufitu. Boję się że będzie to źle wyglądało. Może jakoś zabudować te góry nad przejsciem do kuchni? Tu są 2 linki do mojego dziennika, bo w jednym się wsio nie zmieściło :)

http://forum.muratordom.pl/entry.php?112207-rozmy%C5%9Bla%C5%84-nad-kuchni%C4%85-cd

http://forum.muratordom.pl/entry.php?112208-cd-o-kuchni-%29

A tak wogóle dziewczyny popatrzcie na projekt wstępny mojej kuchni :) Myślicie, że ta ściana między salonem a kuchnią może być? A co z tymi przejściami do kuchni? Wychodzą po 90 cm szerokości, ale wysokość mam około 2,8 do sufitu. Boję się że będzie to źle wyglądało. Może jakoś zabudować te góry nad przejsciem do kuchni? Tu są 2 linki do mojego dziennika, bo w jednym się wsio nie zmieściło :)

http://forum.muratordom.pl/entry.php?112207-rozmy%C5%9Bla%C5%84-nad-kuchni%C4%85-cd

http://forum.muratordom.pl/entry.php?112208-cd-o-kuchni-%29

U mnie też nie działają.

Cos mi się pomerdało :(

Jak jestem zalogowana na swoje konto, to widze wszystkie wpisy w swoim dzienniku. Ale nie widzę na tej stronie podpisów w stopce. Na innych stronach już widze to.

Za to jak się wyloguję, to nie widzę ostatnich 3 wpisów w swoim dzienniku, a tutaj wszystkie podpisy w stopce są widoczne. Czy ktoś ma jakąś rade na to?