Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj agi_78, działa już bez zarzutu. Kuchnia bardzo fajnie przemyślana, ale niestety nie mam takiej wyobraźni przestrzennej, żeby to widzieć już jak to będzie wyglądało po opisie, zatem czekam na jej prawdziwą realizację, co do koloru - czerwony jest agresywny, ale jak lubisz i Ci nie przeszkadza to super pomysł!

Czerwony będzie w kuchni i częściowo na tych ścianach, reszta salonu w spokojnym kolorze :) Zresztą czerwień czerwieni nierówna :) No, ja za radą Dorben, przed wymurowaniem tych ścian, zrobie jakąś ich atrapę, aby to na żywo ocenić. W dalszym ciągu jednak nie jestem pewna, czy te przejścia szerokości 90 cm i do samego sufitu będą dobrze wyglądały. Dlatego też myślę o zabudowie ich na górze takimi świetlikami szklanymi. Takie niby okna ze szprosikami w kolorze białym :) myślę, że może to wyglądać ciekawie.

agi_78, dla mnie tak wygląda bardzo ciekawie, tym bardziej że właśnie przez te przestrzenie będzie widać te przesklone szafki. Ale jeśli chodzi o te szafki to wiadomo w kuchni jest dużo rzeczy i m.in. będziesz je musiała dać do tych szafek i możliwe, bo tak miała moja koleżanka, że zaczęło ją denerwować że prześwity są i widac co jest w tych szafkach, więc ponaklejała bardzo ciekawe paski tapet - troszkę w stylu budoarowym, bardoz fajnie to wygląda szczególnie jak zapalone są halogenki, które dają ładne światło na nich. Więc jeszcze zastanów się pod tym kątem, a Twój pomysł odnośnie tych niby okienek ze szprosami fajny, choć nie do każdego rodzaju kuchni się nadaje, trochę chcarakter sielski (sielsko-anielski:)) nadaje jak dla mnie oczywiście, zależy kto co lubi. Ogólnie na pewno Twoja kuchnia będzie wyjątkowa, oryginalna i niepowtarzalna. czego Ci życzę rzecz jasna.Pozdrawiam

Ja mam okna Okno plusa thermo o takie http://www.oknoplus.com.pl/72/termo-plus/

Renatko, tzn. że są to okna 6komorowe?Właśnie dziś byłam na wycenie, dostanę dziś po południu lub jutro, jestem bardzo ciekawa, ile zaśpiewają, a poprosiłam o wycenę 5komorowych, 6komorowych (wariantowo) z jedną witryną wielką podzialną i jedną niepodzielną (wariantowo) zatem jest co liczyć, razem okienek 13, jak zaczęłąm kolroy dobierać to jeszcze więcej by wyszło liczenia, więc skupiłam się na złotym dębie, póki co pcv. W sobotę idziemy za drewnianymi:)Pozdrawiam

Renatko, tzn. że są to okna 6komorowe?Właśnie dziś byłam na wycenie, dostanę dziś po południu lub jutro, jestem bardzo ciekawa, ile zaśpiewają, a poprosiłam o wycenę 5komorowych, 6komorowych (wariantowo) z jedną witryną wielką podzialną i jedną niepodzielną (wariantowo) zatem jest co liczyć, razem okienek 13, jak zaczęłąm kolroy dobierać to jeszcze więcej by wyszło liczenia, więc skupiłam się na złotym dębie, póki co pcv. W sobotę idziemy za drewnianymi:)Pozdrawiam

Tak 6 komorowe .złoty dąb obustronny .Mamy 3 okna 140 na 220 jedno 160 na 220 i jedno 200 na 220 ,2 okna 100 na 140 jedno 180 na 140 oraz jeden trójkąt okna kosztowały na 13.600 montaż 1.600 .

Witaj Renatko, bardzo Ci dziękuję za szczegółowy opis, zainteresowalo mnie to duże okno 200na 220, jako że też mamy podobny wymiar, to chciałam Cię o nie zapytać, czy macie je dzielone?Czy to drzwi tarasowe?Bo ja bardzo chciałam mieć taką dużą witrynę okienną nieotwieralną ale własnie niedzieloną i w póki co w salonach okien mówią, że to ogromny koszt, co innego gdyby było dzielone i stąd pytanie jak to u Was wygląda?Dzięki, papa

Witaj Renatko, bardzo Ci dziękuję za szczegółowy opis, zainteresowalo mnie to duże okno 200na 220, jako że też mamy podobny wymiar, to chciałam Cię o nie zapytać, czy macie je dzielone?Czy to drzwi tarasowe?Bo ja bardzo chciałam mieć taką dużą witrynę okienną nieotwieralną ale własnie niedzieloną i w póki co w salonach okien mówią, że to ogromny koszt, co innego gdyby było dzielone i stąd pytanie jak to u Was wygląda?Dzięki, papa

Tak to drzwi tarasowe z ruchomą ramą .

Hej, Kochane (ni? ) :) - sama nie wiem jak pisać, bo nie wiem czy się dużo pozmieniało przez prawie trzy miesiące mojej nieobecności na forum :)

Fajnie tu znowu być... Poczytam sobie dziś wieczorkiem, co tez Wy tutaj narzeźbiłyście, popodglądam dzienniki i odezwę się jutro, jak już będę "mądrzejsza" :)

Buziole