dorben 14.02.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 dziewczyny jak zamierzacie ogrzewać domeczki u nas gaz z butli + koza, a raczej w planach odwrotne proporcje, tzn. KóZKA +gaz Ola jakoś mowoczesna kuchnia do domku z bala mi nie odpowiada ,widząc domek z bala odrazu myślę ale tam musi być ,swojsko-wiejsko . To zależy co się rozumie przez tzw. nowoczesność - rzeczywiście totalny minimalizm i fronty na wysoki połysk mogą wyglądać zaskakująco w takim domku, ale to co pokazywałaś Ola kilka stron temu (ciepła, jasnobrązowa kuchnia) jak dla mnie bardzo ok w każdym domu - określiłabym ze to współczesny styl rodzinny, hehe. Nie ma się co napinać na nadmiar konsekwencji w wydaniu : dom z bala= kuchnia cepelia - podstawa to żeby dobrze się czuć we własnych wnętrzach, przy zachowaniu ogólnych norm estetyki i funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 kuchnie mnie zachwyciły:) ja będę miała Stat z Ikei:0 to tylko taka namiastka tego , co na tych fotkach, ale dla mnie to spełnienie marzeń:0 udanej niedzieli życzę U mnie też będzie Stat już kupiłam do nich zasłonki zazdrostki http://images49.fotosik.pl/628/4cc8d1af4bab6b52med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Jako, że u nas na budowie na razie przestój to troszkę inspiracji http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34434 dla tych co lubią wiejsko i prosto http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34433 kiedyś marzyłam o takiej murowanej kuchni, ale chyba mi już przeszło Piekarnik i płyta gazowa bardzo mi się podobają http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=1949&attachmentid=34429 tutaj mogę od razu zamieszkać http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34428 jeśli ktoś lubi angielski styl http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34427 prawie królewska kuchnia ale zlew chce właśnie w tym stylu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34426 Poprostu piękne A takie samo wiadro już mam Na razie tyle a Wy macie coś ciekawego ? O i taki zegar do jadalnio -salonu w salonie będzie narożnik Ekopt z Ikea http://images45.fotosik.pl/630/133f0465dbc07fa4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 15.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Taaak. Zapytaj czy Twoja ekipa od tynków myśli tak samo BTW: Tynki się suszy, a nie wietrzy. zapytam ,zapytam dzieki za info, pozdrawiam.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 15.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 U mnie też będzie Stat już kupiłam do nich zasłonki zazdrostki http://images49.fotosik.pl/628/4cc8d1af4bab6b52med.jpg myślę, że będą idealnie pasować ja myślałam , ze to tylko ze mnie takie krejzolek bo od kilku miesięcy mam zasłony do salonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 15.02.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dziewczyny, ja dzisiaj właśnie kupiłam zasłony do dolnej sypialni Są cudne i do tego kosztowały mnie aż 15 zeta Więc krejzolek jest tutaj więcej Do tego jakiś czas temu już kupiłam komplet ceramiczny do łazienki (mydelniczka, kubek na szczoteczki, pojemnik na mydło i kubek do płukania) hehe, jeszcze niewiem jaka glazure bede miala w lazience, ale dodatki juz znieram Generalnie ciągle szukam jakiś okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 myślę, że będą idealnie pasować ja myślałam , ze to tylko ze mnie takie krejzolek bo od kilku miesięcy mam zasłony do salonu:) Anutka jest nas więcej ,moje dzieciaki też już mają kupione zasłonki w.Na drzwi do wiatrłołapu kupiłam sobie śliczny emblemat welcome ,i śliczny wieszak na ściereczki w dzbankii do kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.02.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 myślę, że będą idealnie pasować ja myślałam , ze to tylko ze mnie takie krejzolek bo od kilku miesięcy mam zasłony do salonu:) Widziałam śliczne też w lawende doniczki metalowe u nas na giełdzie tylko w portfelu była pustka 18 zł sztuka a chce 3 ale mężowi zapowiedziałam ,że na dzień kobiet lub moje urodziny to szczał w 10 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 16.02.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witajcie, dorben, dzięki za zrozumienie:), Ilona , u nas będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i piecem gazowym opcjonalnie. Aga, zasłonki za 15zł?Ale masz farta:). Renata, koleżanka z pracy mi mówiła, że jak wybuduję dom, da mi do niego takie zazdrostki, które jeszcze jej mama robiła, ale chyba też myślała, że będzie wiejsko w kuchence, bo do naszej kuhni zazdrostki pasować jednak nie będą, gratuluję jednak kupna i życzę dalszych udanych łowów:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.02.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 dziewczyny Wy już zasłoneczki kolekcjonujecie a "mię" wczoraj kostkę na tak zwany taras przywieźli. o wykończeniu jakoś ciężko mi myśleć, no sama nie wiem co chcę, bo chałupinka na wiosce stoi ... ale tak zupełnie w tym klimacie nie będzie co do nowoczesności to mnie odrzuca szkło i chrom i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.02.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ilonka - najlepiej chyba jak założysz sobie folder czy cos, gdzie będziesz kopiowac zdjęcia tego co ci się podoba - jak trochę materiału zgromadzisz to 'styl' sam Ci się wyklaruje.. Zresztą nie wiem czemu, ale na forum królują dwie skrajnosci - bardzo mocna stylizacja lub czysty minimalizm. Przecież między tymi dwoma jest jeszcze całe mnóstwo możliwości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.02.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witajcie, dorben, dzięki za zrozumienie:), Ilona , u nas będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i piecem gazowym opcjonalnie. Aga, zasłonki za 15zł?Ale masz farta:). Renata, koleżanka z pracy mi mówiła, że jak wybuduję dom, da mi do niego takie zazdrostki, które jeszcze jej mama robiła, ale chyba też myślała, że będzie wiejsko w kuchence, bo do naszej kuhni zazdrostki pasować jednak nie będą, gratuluję jednak kupna i życzę dalszych udanych łowów:). Pozdrawiam Olcia a czemu zazdostki mają ci nie pasować zależy jakie, tu u rodziców też sobie zmieniam raz zazrostki raz firana tylko takie zazdrostki firanowe w kubeczki .Taki sielski domek z bala może kojarzy mi się przez to ,że taki mam obraz w głowie z Zakopca i Bukowina Tatrzańskiej ale przecież w Nowoczesnych domach, ludzie mają wnętrza różne .Ty masz się w nim dobrze czuć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.02.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ilonka - najlepiej chyba jak założysz sobie folder czy cos, gdzie będziesz kopiowac zdjęcia tego co ci się podoba - jak trochę materiału zgromadzisz to 'styl' sam Ci się wyklaruje.. Zresztą nie wiem czemu, ale na forum królują dwie skrajnosci - bardzo mocna stylizacja lub czysty minimalizm. Przecież między tymi dwoma jest jeszcze całe mnóstwo możliwości!! jak zawsze kochana masz swiętą rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ja nawet nie myślę ile krzykną mi za kuchnię, gdyż...ponieważ jest w wykuszu, więc cena może czynić CUDA i pustkę w kieszeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 18.02.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dzięki Renatka, zazdrostki podobno takie dziergane z koronki, więc pomimo swojej okazałości i uroku nie widzę ich w naszej kuchni, ale może zdanie mi się zmieni jeszcze:), Ilonka, może tak źle z tą kuchnią nie będzie, ale wykusz niczego sobie:), to fakt:), ale w takim wykuszu to najczęsciej jadalnię się robi, czy się mylę? droben, folder świetna sprawa, ja mam dużo takich z różnymi inspiracjami. Pozdrawiam Was Dziewczyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Kochana Olu jadalnię się robi ale u mnie wykuszem kuchnia stoi, więc musi być zabudowa na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dzięki Renatka, zazdrostki podobno takie dziergane z koronki, więc pomimo swojej okazałości i uroku nie widzę ich w naszej kuchni, ale może zdanie mi się zmieni jeszcze:), Ilonka, może tak źle z tą kuchnią nie będzie, ale wykusz niczego sobie:), to fakt:), ale w takim wykuszu to najczęsciej jadalnię się robi, czy się mylę? droben, folder świetna sprawa, ja mam dużo takich z różnymi inspiracjami. Pozdrawiam Was Dziewczyny:) NO jeśli dziergane to do nowoczesnej średnio bo to raczej wiejsko ,retro na dawny styl . Też sobie do folderu daję różne inspiracje i rozwiązania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Kochana Olu jadalnię się robi ale u mnie wykuszem kuchnia stoi, więc musi być zabudowa na zamówienie U mnie kuchnia też w wykurza naszczęście .prosty prawie kwarat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.02.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ale się tu dzieje Temat kuchni u mnie też nie należy to najłatwiejszych. Mała,nawet bardzo mała 280 na 190. Cudów nie będzie. Niestety wszystko na zamówienie, ale to dopiero po tynkach i wylewkach. Za to ja też już małe co nie co zakupiłam do kuchni. A mianowicie obrus i bieżnik na stół oraz porcelanowe pojemniki na cukier i herbatę w kolorze moich przyszłych mebelków kuchennych. I znoszę te wszystkie gadżety do mieszkania,które już teraz pęka w szwach a do przeprowadzki jeszcze trochę. Robi się niebezpiecznie. Jeśli chodzi o ogrzewanie niestety lub stety ale wybraliśmy ogrzewanie gazem. To chyba wersja dla leniwców wygodniaczków. Ale serio mamy nadzieję,że koszty nie będą zabójcze. Wiadomo w pierwszym roku możemy dostać zapaści przy pierwszych rachunkach, ale w kolejnych latach mamy nadzieję,że nie będzie tak żle. Czym by nie ogrzewać i tak będzie za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.02.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ale się tu dzieje Temat kuchni u mnie też nie należy to najłatwiejszych. Mała,nawet bardzo mała 280 na 190. Cudów nie będzie. Niestety wszystko na zamówienie, ale to dopiero po tynkach i wylewkach. Za to ja też już małe co nie co zakupiłam do kuchni. A mianowicie obrus i bieżnik na stół oraz porcelanowe pojemniki na cukier i herbatę w kolorze moich przyszłych mebelków kuchennych. I znoszę te wszystkie gadżety do mieszkania,które już teraz pęka w szwach a do przeprowadzki jeszcze trochę. Robi się niebezpiecznie. Jeśli chodzi o ogrzewanie niestety lub stety ale wybraliśmy ogrzewanie gazem. To chyba wersja dla leniwców wygodniaczków. Ale serio mamy nadzieję,że koszty nie będą zabójcze. Wiadomo w pierwszym roku możemy dostać zapaści przy pierwszych rachunkach, ale w kolejnych latach mamy nadzieję,że nie będzie tak żle. Czym by nie ogrzewać i tak będzie za drogo. U mnie kuchnia 3 m na 2,90 m a grzanie kominek z płaszczem plus piec ekogroszek (drzewo ,pellety ) .U nas jest słaba kalorycznośc gazu sąsiedzi płacą po 1000 a nawet 1500 mc dla mnie to chorror ,ich domki troszkę większe ten co ma po 1500 jest nieocieplony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts