Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

dziewczyny jak zamierzacie ogrzewać domeczki

u nas gaz z butli + koza, a raczej w planach odwrotne proporcje, tzn. KóZKA +gaz :)

Ola jakoś mowoczesna kuchnia do domku z bala mi nie odpowiada ,widząc domek z bala odrazu myślę ale tam musi być ,swojsko-wiejsko .

To zależy co się rozumie przez tzw. nowoczesność - rzeczywiście totalny minimalizm i fronty na wysoki połysk mogą wyglądać zaskakująco w takim domku, ale to co pokazywałaś Ola kilka stron temu (ciepła, jasnobrązowa kuchnia) jak dla mnie bardzo ok w każdym domu - określiłabym ze to współczesny styl rodzinny, hehe. Nie ma się co napinać na nadmiar konsekwencji w wydaniu : dom z bala= kuchnia cepelia - podstawa to żeby dobrze się czuć we własnych wnętrzach, przy zachowaniu ogólnych norm estetyki i funkcjonalności.

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kuchnie mnie zachwyciły:) ja będę miała Stat z Ikei:0 to tylko taka namiastka tego , co na tych fotkach, ale dla mnie to spełnienie marzeń:0 udanej niedzieli życzę;)

U mnie też będzie Stat już kupiłam do nich zasłonki zazdrostki http://images49.fotosik.pl/628/4cc8d1af4bab6b52med.jpg

Jako, że u nas na budowie na razie przestój :) to troszkę inspiracji :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34434

dla tych co lubią wiejsko i prosto :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34433

kiedyś marzyłam o takiej murowanej kuchni, ale chyba mi już przeszło ;) Piekarnik i płyta gazowa bardzo mi się podobają

http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=1949&attachmentid=34429

tutaj mogę od razu zamieszkać :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34428

jeśli ktoś lubi angielski styl :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34427

prawie królewska kuchnia :) ale zlew chce właśnie w tym stylu :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34426

Poprostu piękne :) A takie samo wiadro już mam :)

Na razie tyle :) a Wy macie coś ciekawego ?

O i taki zegar do jadalnio -salonu w salonie będzie narożnik Ekopt z Ikea http://images45.fotosik.pl/630/133f0465dbc07fa4.jpg

Dziewczyny, ja dzisiaj właśnie kupiłam zasłony do dolnej sypialni ;) Są cudne :) i do tego kosztowały mnie aż 15 zeta :) Więc krejzolek jest tutaj więcej :) Do tego jakiś czas temu już kupiłam komplet ceramiczny do łazienki (mydelniczka, kubek na szczoteczki, pojemnik na mydło i kubek do płukania) hehe, jeszcze niewiem jaka glazure bede miala w lazience, ale dodatki juz znieram ;) Generalnie ciągle szukam jakiś okazji ;)

myślę, że będą idealnie pasować;) ja myślałam , ze to tylko ze mnie takie krejzolek bo od kilku miesięcy mam zasłony do salonu:)

Anutka jest nas więcej ,moje dzieciaki też już mają kupione zasłonki w.Na drzwi do wiatrłołapu kupiłam sobie śliczny emblemat welcome ,i śliczny wieszak na ściereczki w dzbankii do kuchni .

myślę, że będą idealnie pasować;) ja myślałam , ze to tylko ze mnie takie krejzolek bo od kilku miesięcy mam zasłony do salonu:)

Widziałam śliczne też w lawende doniczki metalowe u nas na giełdzie tylko w portfelu była pustka 18 zł sztuka a chce 3 ale mężowi zapowiedziałam ,że na dzień kobiet lub moje urodziny to szczał w 10 .

Witajcie, dorben, dzięki za zrozumienie:), Ilona , u nas będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i piecem gazowym opcjonalnie. Aga, zasłonki za 15zł?Ale masz farta:). Renata, koleżanka z pracy mi mówiła, że jak wybuduję dom, da mi do niego takie zazdrostki, które jeszcze jej mama robiła, ale chyba też myślała, że będzie wiejsko w kuchence, bo do naszej kuhni zazdrostki pasować jednak nie będą:), gratuluję jednak kupna i życzę dalszych udanych łowów:). Pozdrawiam

dziewczyny Wy już zasłoneczki kolekcjonujecie a "mię" wczoraj kostkę na tak zwany taras przywieźli. o wykończeniu jakoś ciężko mi myśleć, no sama nie wiem co chcę, bo chałupinka na wiosce stoi ... ale tak zupełnie w tym klimacie nie będzie co do nowoczesności to mnie odrzuca szkło i chrom i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze.

Ilonka - najlepiej chyba jak założysz sobie folder czy cos, gdzie będziesz kopiowac zdjęcia tego co ci się podoba - jak trochę materiału zgromadzisz to 'styl' sam Ci się wyklaruje.. Zresztą nie wiem czemu, ale na forum królują dwie skrajnosci - bardzo mocna stylizacja lub czysty minimalizm. Przecież między tymi dwoma jest jeszcze całe mnóstwo możliwości!!

Witajcie, dorben, dzięki za zrozumienie:), Ilona , u nas będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i piecem gazowym opcjonalnie. Aga, zasłonki za 15zł?Ale masz farta:). Renata, koleżanka z pracy mi mówiła, że jak wybuduję dom, da mi do niego takie zazdrostki, które jeszcze jej mama robiła, ale chyba też myślała, że będzie wiejsko w kuchence, bo do naszej kuhni zazdrostki pasować jednak nie będą:), gratuluję jednak kupna i życzę dalszych udanych łowów:). Pozdrawiam

Olcia a czemu zazdostki mają ci nie pasować zależy jakie, tu u rodziców też sobie zmieniam raz zazrostki raz firana tylko takie zazdrostki firanowe w kubeczki .Taki sielski domek z bala może kojarzy mi się przez to ,że taki mam obraz w głowie z Zakopca i Bukowina Tatrzańskiej ale przecież w Nowoczesnych domach, ludzie mają wnętrza różne .Ty masz się w nim dobrze czuć .

Ilonka - najlepiej chyba jak założysz sobie folder czy cos, gdzie będziesz kopiowac zdjęcia tego co ci się podoba - jak trochę materiału zgromadzisz to 'styl' sam Ci się wyklaruje.. Zresztą nie wiem czemu, ale na forum królują dwie skrajnosci - bardzo mocna stylizacja lub czysty minimalizm. Przecież między tymi dwoma jest jeszcze całe mnóstwo możliwości!!

jak zawsze kochana masz swiętą rację:yes:

Dzięki Renatka:), zazdrostki podobno takie dziergane z koronki, więc pomimo swojej okazałości i uroku nie widzę ich w naszej kuchni, ale może zdanie mi się zmieni jeszcze:), Ilonka, może tak źle z tą kuchnią nie będzie, ale wykusz niczego sobie:), to fakt:), ale w takim wykuszu to najczęsciej jadalnię się robi, czy się mylę? droben, folder świetna sprawa, ja mam dużo takich z różnymi inspiracjami. Pozdrawiam Was Dziewczyny:)

Dzięki Renatka:), zazdrostki podobno takie dziergane z koronki, więc pomimo swojej okazałości i uroku nie widzę ich w naszej kuchni, ale może zdanie mi się zmieni jeszcze:), Ilonka, może tak źle z tą kuchnią nie będzie, ale wykusz niczego sobie:), to fakt:), ale w takim wykuszu to najczęsciej jadalnię się robi, czy się mylę? droben, folder świetna sprawa, ja mam dużo takich z różnymi inspiracjami. Pozdrawiam Was Dziewczyny:)

NO jeśli dziergane to do nowoczesnej średnio bo to raczej wiejsko ,retro na dawny styl .

Też sobie do folderu daję różne inspiracje i rozwiązania .

Ale się tu dzieje

Temat kuchni u mnie też nie należy to najłatwiejszych. Mała,nawet bardzo mała 280 na 190. Cudów nie będzie. Niestety wszystko na zamówienie, ale to dopiero po tynkach i wylewkach.

Za to ja też już małe co nie co zakupiłam do kuchni. A mianowicie obrus i bieżnik na stół oraz porcelanowe pojemniki na cukier i herbatę w kolorze moich przyszłych mebelków kuchennych. I znoszę te wszystkie gadżety do mieszkania,które już teraz pęka w szwach a do przeprowadzki jeszcze trochę. Robi się niebezpiecznie.:p

Jeśli chodzi o ogrzewanie niestety lub stety ale wybraliśmy ogrzewanie gazem. To chyba wersja dla leniwców wygodniaczków.

Ale serio mamy nadzieję,że koszty nie będą zabójcze. Wiadomo w pierwszym roku możemy dostać zapaści przy pierwszych rachunkach, ale w kolejnych latach mamy nadzieję,że nie będzie tak żle. Czym by nie ogrzewać i tak będzie za drogo.

Ale się tu dzieje

Temat kuchni u mnie też nie należy to najłatwiejszych. Mała,nawet bardzo mała 280 na 190. Cudów nie będzie. Niestety wszystko na zamówienie, ale to dopiero po tynkach i wylewkach.

Za to ja też już małe co nie co zakupiłam do kuchni. A mianowicie obrus i bieżnik na stół oraz porcelanowe pojemniki na cukier i herbatę w kolorze moich przyszłych mebelków kuchennych. I znoszę te wszystkie gadżety do mieszkania,które już teraz pęka w szwach a do przeprowadzki jeszcze trochę. Robi się niebezpiecznie.:p

Jeśli chodzi o ogrzewanie niestety lub stety ale wybraliśmy ogrzewanie gazem. To chyba wersja dla leniwców wygodniaczków.

Ale serio mamy nadzieję,że koszty nie będą zabójcze. Wiadomo w pierwszym roku możemy dostać zapaści przy pierwszych rachunkach, ale w kolejnych latach mamy nadzieję,że nie będzie tak żle. Czym by nie ogrzewać i tak będzie za drogo.

U mnie kuchnia 3 m na 2,90 m a grzanie kominek z płaszczem plus piec ekogroszek (drzewo ,pellety ) .U nas jest słaba kalorycznośc gazu sąsiedzi płacą po 1000 a nawet 1500 mc dla mnie to chorror ,ich domki troszkę większe ten co ma po 1500 jest nieocieplony .