Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

Ilona, na pewno cos super wymyślisz na tą kuchnię, lili, Renatka, u mnie też malutka kuchenka, dlatego otwieram ją na salon, 2, 40 na 3, 40, ale mniej więcej już wiem jak chcę:). Kurde z tym gazem to faktycznie spory rachunek, ale skoro jeden z domów nieocieplony to nie ma co się dziwić. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WOW ale rachunki za gaz, niezły kosmos.

U nas to było tak,że mąż przed podjęciem takiej decyzji poodwiedzał sąsiadów ,którzy też są zagazowani. Wypytał o wszystko co tylko się dało i zdecydował,że damy radę.

Dlatego też nieżle mamy domek podocieplany z każdej możliwej strony, dobrze dobrany kocioł kondensacyjny[ MAMY NADZIEJĘ] i przewymiarowane kaloryfery plus ciepłe okna. Tych akurat mamy mało,więc ciepło nie będzie miało gdzie uciekać no i jak ognia unikamy mostków termicznych.

Zobaczymy efekty tych naszych zabiegów, a jakby co to mamy komin tak zrobiony,że i kocioł na ekogroch da radę w przyszłości zamontować.Takie wyjście awaryjne.

Ilona, na pewno cos super wymyślisz na tą kuchnię, lili, Renatka, u mnie też malutka kuchenka, dlatego otwieram ją na salon, 2, 40 na 3, 40, ale mniej więcej już wiem jak chcę:). Kurde z tym gazem to faktycznie spory rachunek, ale skoro jeden z domów nieocieplony to nie ma co się dziwić. Pozdrawiam.

Ola też mam kuchnię otwartą na jadalnie i salon w kuchni wogóle stołu nie będzie tylko barek z 2 hakerami .Jeden z domów to lata początek 90 z jakiegoś szarego pustaka a drugi 4 letni ocieplony ale spory dogrzewaja sie w sobote i niedziele kominkiem .Moja ciocia ma mieszanie w bloku na gaz własny piec blok ocieplony mieszkani 44 m w mieszkaniu 19-21 stopni rachunki 400-430 zł ostatnio była u nas i narzekała ,że musi chyba zmniejszyć temperaturę bo rachunki ją dobijają zostala 3 lata temu sama emerytura 1300 a jeszcze inne opłaty czynsz i prąd .

Ola też mam kuchnię otwartą na jadalnie i salon w kuchni wogóle stołu nie będzie tylko barek z 2 hakerami .Jeden z domów to lata początek 90 z jakiegoś szarego pustaka a drugi 4 letni ocieplony ale spory dogrzewaja sie w sobote i niedziele kominkiem .Moja ciocia ma mieszanie w bloku na gaz własny piec blok ocieplony mieszkani 44 m w mieszkaniu 19-21 stopni rachunki 400-430 zł ostatnio była u nas i narzekała ,że musi chyba zmniejszyć temperaturę bo rachunki ją dobijają zostala 3 lata temu sama emerytura 1300 a jeszcze inne opłaty czynsz i prąd .

Cześć Renata, no właśnie ja też planuję barek, tylko jeszcze nie wiem jaki się zmieści żeby było wygodnie w przejściu. Jednej ścianki się pozbyłam, ale druga musiała zostać dla podtrzymania konstrukcji bo salon duży, no nic jakoś trzeba będzie rozplanować. Mam dwie koleżanki architektki, które obiecały pomóc, więc jestem dobrej myśli:). Pozdrawiam

powiem Wam że z na samo ogrzewanie gazowe to bym się nie zdecydowała, mam 80 m mieszkanie i za gaz w okresie zimowym płacę ok.400 - 500 zł .Dorbeniku jeszcze się nad tym nie zastanawiałam dokładnie ale raczej do sufitu, no chyba że będzie skos, nizej to by wyglądało jak kiedyś dawno temu lamperie.

Dorbenko!

W Wc będę mieć płytki do ok.1,30m, a reszta farba. A może kiedyś w przyszości tapeta lub fototapeta. Dzięki takiemu rozwiązaniowi wc będzie mogło się przeobrażać, bez prucia kafeleczków.

Natomiast na górze w łazience mam skosy i na nich broń boże żadnych płytek, ale dwie ściany będą w kafelkach do sufitu{ do skosu} a dwie najprawdopodobnej gołe jedynie farba.Mam nadzieję, że takie rozwiązanie wyjdzie temu pomieszczeniu na dobre.

Co sądzicie, dobrze kumam czy będę żałować takiego pomięszania, poplątania.

Dorbenko!

W Wc będę mieć płytki do ok.1,30m, a reszta farba. A może kiedyś w przyszości tapeta lub fototapeta. Dzięki takiemu rozwiązaniowi wc będzie mogło się przeobrażać, bez prucia kafeleczków.

Natomiast na górze w łazience mam skosy i na nich broń boże żadnych płytek, ale dwie ściany będą w kafelkach do sufitu{ do skosu} a dwie najprawdopodobnej gołe jedynie farba.Mam nadzieję, że takie rozwiązanie wyjdzie temu pomieszczeniu na dobre.

Co sądzicie, dobrze kumam czy będę żałować takiego pomięszania, poplątania.

Na ole do sufitu.Góra o skosu murłaty ,Nie podobają ni się skosy w płytka wyaje mi się ,że łaienka jest taka zimna.

U mnie w łazienkach kafelki będą tylko mniej więcej do wysokości 1,3 m do tego prawdopodobnie białe ;) nie słyszalam,zeby na skosach ktos kładł kafelki.Myslę, ze to by bardzo ciezko wygladalo. No i przy prysznicu oczywiscie kafelki beda wyżej. A w górnej łazience, najchętniej zrezygnowałabym z glazury na ścianie :) Chciałabym aby wyszedłtaki pokój kapielowy :) Wanna drewnem obudowana itp.. ale niewiem, czy to mi się uda, bo em moze stekac... ;)

Cześć :)

jakie piękne kuchnie! Cudeńka. Ja póki co myślę o dachu, bo właśnie wybieramy dachówkę. Przez zimę wszystko leżało odłogiem i wreszcie wiosną znowu ruszamy. Już się nie mogę doczekać marca, bo murarze wtedy wejdą na dach!

No wkońcu .A co ty spać nie możesz ,że o 2 w nocy piszesz ,wsumie ja ostatnio też przewracam się z boku na bok .

Ilonka, hej kochana :) - uważaj, bo jak skrzywię przekaz to sobie zacznę wyobrażać, że wiosna to JA :D

Renatko, ja tak już mam - jestem nocnym markiem i wszystko jest świetnie, dopóki nie trzeba rano wstać, żeby dziewczyny do przedszkola wyprawić - a potem to już tylko ból głowy... :D

Kurczę, aż mnie skręca, że leży jeszcze śnieg, bo słonko od prawie 2 tyg. mamy takie piękne, że aż się wierzyć nie chce. Ja już bym poleciała na działkę coś robić :)

Hej, budowa rozpoczęta 20 września, a więc jeszcze lato było (przez 3 dni). Teraz mamy stan surowy zamknięty, już dawno byśmy się wykańczali gdyby nie kłopoty z oknami- Jezierski. W domku, przy foliowych oknach mamy zrobione instalację - elektryczna, tv, hydraulika i czekamy na tynki do 15.03. Okna wstawiają 10.03- już się nie możemy doczekać. Plan jest taki, aby wprowadzić się w okolicach lipca.

AAA i dotychczasowe mieszkanie się nam trochę zagraca. Stoi już w nim przygotowane do nowego domu: rekuperator, kabina prysznicowa, podwójna umywalka, baterie... jak się trafia coś w dobrej cenie to kupujemy,

Taaa, wynagrodzić. Wstępnie dali jakiś rabat- ale co z tego, skoro tylko wirtualny. Okien dalej nie ma. Wycofałem się już z tego i zamówiłem w ms ie. Kasę uratowałem, okna ms zamówiłem u tego samego gościa co zamawiałem Jezierskiego. Dobrze, że nie czekałem na kolejne terminy, bo wiosna idzie, a ja byłbym w lesie. Projekt to wróbel, wstawię kilka zdjęć z realizacji. W zamierzeniu ma to być mały energooszczędny domek.