anutka2 27.02.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dzisiaj jakoś na śląsku wyjątkowo wiosennie:) w głowie więc zapala się lampa- budowlana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 03.03.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Słuchajcie u nas dzisiaj 10st. na plusie i słoneczko grzeje!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tak dalej!! Pilnie potrzebuję pomocy w zaklinaniu pogody na wtorek i następne dni, bo........................ przyjeżdżają okienka (Juchuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 03.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 UWAGA PILNE PYTANIE, kto moze niech pisze:przy wybieraniu wykonawców bierzemy kilku, oni przyjeżdzają, robia wyceny, no i ostatecznie wybiera się jednego. Pozostałych z grzeczności wypada poinformować, ze 'nie dziekuję'. JAK i CO NAPISAĆ, zeby nie brzmiało a) głupawo b) pogardliwie c) w stylu 'przepraszającym' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.03.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 no fakt sytuacja patowa, ale to Ty płacisz i masz prawo wyboru a fachowcy przyjeżdżający zdają sobie sprawę że 1 wizyta nie świadczy o ich zatrudnieniu. Krótko i rzeczowo: dziękujemy ale wybraliśmy inną ofertę- im krócej piszesz tym krócej zeznajesz.powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 04.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ilonka - dzieki kobieto, na Ciebie można zawsze liczyć! Zatem puszczam cytacik z Ciebie do wszystkich odrzuconych... Kurcze nie wiem czemu, ale jakoś czuję się niezręcznie w takiej sytuacji...Chyb aczas poprawcować nad asertywnością..Jako, ze i tak nic ciekawego sie nie dzieję pomęczę Was jeszcze jednym pytaniem - po zamontowaniu okien mam przyjechac podpisać odbiór - na co zwrócić uwagę, poza - wiadomo- ewentualnymi uszkodzeniami gołym okiem widocznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.03.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Oj, Dorbenko!Pełna kultura u Ciebie. A ja właśnie uświadomiłam sobie,że tych gości których mąż odrzucił to wogóle nie powiadomił. Ale skucha. A z dobrych wieści. Pogoda słoneczna , więc dziś montowali nam bramę i drzwi do garażu. I wszystko byłoby piękne, gdybyy nie fakt,że kolory zdecydowanie nie takie same, ba nawet nie podobne. pierwsza recenzja rodziciela- totalne bezguście w naszym wykonaniu. Może jutro pochwalę się zdjątkami w dzienniku.Bardzo liczę na elewację, która dokona cudu. Tak cudu w tym temacie nam trzeba. Albo nie- po prostu szybko będziemy wchodzic do domu nie patrząc na front i cieszyć się tym co w środku. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.03.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Dorbeniku proponuję sprawdzić jak montują haki do ścian ( u nas poprawiali) które przytrzymują futrynę i niech nie oszczędzają na piance. radzę nie otwierać ze 2 dni niech pianka dobrze wyschnie. i tak masz mozliwość reklamacji a na regulację zaproś ich po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 09.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hej hej alez tu zastój, a ja melduję oficjalnie start nowego sezonu budowlanego!! Okienka wprawione, drzwi na klucz zamkniete - rety ależ to wspaniałe uczucie!! Zaraz wchodzi elektryk i rozpoczynamy za Wami szaleńczy pościg, hehe!! Ilonka dzięki za rady -pan monter się uparł pokazac, ze kazde okno działa i je przy nas otwierał.. mam nadzieję, ze nie zaszkodzi to (nie mowiąc juz o drzwiach, które też musieliśmy otwierac zeby wejsc i wyjsc). O dziwo nasze okna nie miały żadnych haków, tylko takie plaskie blachy - panowie twierdzili, ze to standard... zgłupiałam, ale cóz, tak jak napisaliście - dają gwarancję to chyba wiedzą co robią.. A tak z innej beczki - jak u Was ze sprzątaniem? U nas taka historia: ekipa od sso uprzatnęła z grubsza budowę, tak, ze na rzut oka wydawało się całkiem czysto. Dzień przed montażem okien przyszło mi do głowy, zeby wymieść miotłą jeszcze kurz przez puste otwory........... Zabrałam się do roboty........ 2 popołudnia, 10 dużych wiader PYŁU, miotła na śmietnik, moje płuca na śmietnik, moje łapki popęcherzone, wrrrrr - i to jeszcze nie koniec!!!!!!!!!! Więc moje pytanie brzmi: CZY TO NORMALNE?? pozdrawiam wiosennie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 UWAGA PILNE PYTANIE, kto moze niech pisze: przy wybieraniu wykonawców bierzemy kilku, oni przyjeżdzają, robia wyceny, no i ostatecznie wybiera się jednego. Pozostałych z grzeczności wypada poinformować, ze 'nie dziekuję'. JAK i CO NAPISAĆ, zeby nie brzmiało a) głupawo b) pogardliwie c) w stylu 'przepraszającym' ? Witaj, u nas zależy od tego kto jak postępuje, jeżeli osoby, z którymi rozmawiamy lub u których wyceniamy są uprzejmi i słowni, tak samo ich traktujemy, mówiąc krótkie: dziękujemy za fatygę, udzielony rabta, itp. ale zdecydowalismy się na inną firmę, a jeżeli wyceniającym nie zależy, nie dotrzymują terminu obiecanej wyceny, to czemu mamy ich traktować tak jak tych pierwszych. I tak to wygląda. My już też zamówiliśmy okna:), ale wstawiać będziemy dopiero w kwietniu, maju myślę. Pozdrawiam Was słonecznie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 09.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dorben u nas było tak samo kurzu po pachy i żeby Cię kochana "pocieszyć" po elektryku kurz oczywiście wrócił, więc po hydrauliku" od nowa polska ludowa".jeszcze człowiek nie mieszka a już się nasprząta po wsze czasy . a co do okien to każdy fachman " swoje wie''. a jednak mnie wyprzedziłaś bo ja nie mam drzwi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 no co przesilenie wiosenne nastało ze nikogo " ni widu, ni słychu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ludzie wiosna przyszła !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 no co przesilenie wiosenne nastało ze nikogo " ni widu, ni słychu" E tam przesilenie wszyscy pracują na budowach ,sprzątaają ,wykańczają ,sadzą roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.03.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 hehe, sadzą roslinki!! chciałabym......... u mnie była przerwa chorobowa, ale prawda to, ze jak piknie na dworze to sie nie chce przed kompem siedziec. Tymbardziej, ze na razie w domku nic sie nie dzieje...Pan elektryk szykuje sie do działania, ale wkracza dopiero w przyszłym tyg. A przy okazji zapytam - ile Was wyniosły materiały na instalację el. tak mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.03.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 dorbenku tak roślinki ja wsadziłam 4 sztuki forsycję ,2 krzewuszki i ognik i cebulki szafirków i kilku tulipanów zostało mi z jesieni .J a za kable 3x1,5 3x 2,5 do komputera do telewizji i alarmu i głośników , skrzynkę, puszki ok 1800 kupowałam na allegro bo taniej wszystko telefoniki ,kuzyn mówił ,że kable poszły w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ok, czyli cena między 2000 a 3000 za nasze 2 budynki wydaje się w normie - początkowo mnie zdziwiło, ze tak...tanio ( wporównaniu do poprzednich wycen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ok, czyli cena między 2000 a 3000 za nasze 2 budynki wydaje się w normie - początkowo mnie zdziwiło, ze tak...tanio ( wporównaniu do poprzednich wycen) Raczej tak tylko spytaj jakiej firmy kable bo lubią dać Chińskie .A w tym też miałam materiał kupiony przez kuzyna na uziemienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 u mnie 25 zł za punkt + materiały 2000 tyś. Kable, kabel siłowy, skrzynka i inne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.03.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam słonecznie wreszcie:). Jak tam prace Dziewczyny? Idę do Waszych dzienników to coś więcej podpatrzę może:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witeczka! Słoneczko nieżle daje po garach więc może mury nam dobrze wygrzeje.Aż nie chce się chodzić do pracy, ale kredycik w pakiecie więc nie ma rady.Pozdrawiam słonecznie!!A u nas roślinki to dopiero jesienią zagoszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts