Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę LATEM 2010?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA PILNE PYTANIE, kto moze niech pisze:

przy wybieraniu wykonawców bierzemy kilku, oni przyjeżdzają, robia wyceny, no i ostatecznie wybiera się jednego. Pozostałych z grzeczności wypada poinformować, ze 'nie dziekuję'. JAK i CO NAPISAĆ, zeby nie brzmiało a) głupawo b) pogardliwie c) w stylu 'przepraszającym' ?

Ilonka - dzieki kobieto, na Ciebie można zawsze liczyć! Zatem puszczam cytacik z Ciebie do wszystkich odrzuconych... Kurcze nie wiem czemu, ale jakoś czuję się niezręcznie w takiej sytuacji...Chyb aczas poprawcować nad asertywnością..

Jako, ze i tak nic ciekawego sie nie dzieję pomęczę Was jeszcze jednym pytaniem - po zamontowaniu okien mam przyjechac podpisać odbiór - na co zwrócić uwagę, poza - wiadomo- ewentualnymi uszkodzeniami gołym okiem widocznymi?

Oj, Dorbenko!

Pełna kultura u Ciebie.

A ja właśnie uświadomiłam sobie,że tych gości których mąż odrzucił to wogóle nie powiadomił. Ale skucha.

A z dobrych wieści. Pogoda słoneczna , więc dziś montowali nam bramę i drzwi do garażu. I wszystko byłoby piękne, gdybyy nie fakt,że kolory zdecydowanie nie takie same, ba nawet nie podobne. pierwsza recenzja rodziciela- totalne bezguście w naszym wykonaniu. Może jutro pochwalę się zdjątkami w dzienniku.

Bardzo liczę na elewację, która dokona cudu. Tak cudu w tym temacie nam trzeba. Albo nie- po prostu szybko będziemy wchodzic do domu nie patrząc na front i cieszyć się tym co w środku.

Pozdrawiam,

Hej hej alez tu zastój, a ja melduję oficjalnie start nowego sezonu budowlanego!! Okienka wprawione, drzwi na klucz zamkniete - rety ależ to wspaniałe uczucie!! Zaraz wchodzi elektryk i rozpoczynamy za Wami szaleńczy pościg, hehe!! Ilonka dzięki za rady -pan monter się uparł pokazac, ze kazde okno działa i je przy nas otwierał.. mam nadzieję, ze nie zaszkodzi to (nie mowiąc juz o drzwiach, które też musieliśmy otwierac zeby wejsc i wyjsc). O dziwo nasze okna nie miały żadnych haków, tylko takie plaskie blachy - panowie twierdzili, ze to standard... zgłupiałam, ale cóz, tak jak napisaliście - dają gwarancję to chyba wiedzą co robią..

A tak z innej beczki - jak u Was ze sprzątaniem? U nas taka historia: ekipa od sso uprzatnęła z grubsza budowę, tak, ze na rzut oka wydawało się całkiem czysto. Dzień przed montażem okien przyszło mi do głowy, zeby wymieść miotłą jeszcze kurz przez puste otwory........... Zabrałam się do roboty........ 2 popołudnia, 10 dużych wiader PYŁU, miotła na śmietnik, moje płuca na śmietnik, moje łapki popęcherzone, wrrrrr - i to jeszcze nie koniec!!!!!!!!!! Więc moje pytanie brzmi: CZY TO NORMALNE??

pozdrawiam wiosennie:)

UWAGA PILNE PYTANIE, kto moze niech pisze:

przy wybieraniu wykonawców bierzemy kilku, oni przyjeżdzają, robia wyceny, no i ostatecznie wybiera się jednego. Pozostałych z grzeczności wypada poinformować, ze 'nie dziekuję'. JAK i CO NAPISAĆ, zeby nie brzmiało a) głupawo b) pogardliwie c) w stylu 'przepraszającym' ?

Witaj, u nas zależy od tego kto jak postępuje, jeżeli osoby, z którymi rozmawiamy lub u których wyceniamy są uprzejmi i słowni, tak samo ich traktujemy, mówiąc krótkie: dziękujemy za fatygę, udzielony rabta, itp. ale zdecydowalismy się na inną firmę, a jeżeli wyceniającym nie zależy, nie dotrzymują terminu obiecanej wyceny, to czemu mamy ich traktować tak jak tych pierwszych. I tak to wygląda. My już też zamówiliśmy okna:), ale wstawiać będziemy dopiero w kwietniu, maju myślę:). Pozdrawiam Was słonecznie:).

Dorben u nas było tak samo kurzu po pachy i żeby Cię kochana "pocieszyć" po elektryku kurz oczywiście wrócił, więc po hydrauliku" od nowa polska ludowa".

jeszcze człowiek nie mieszka a już się nasprząta po wsze czasy . a co do okien to każdy fachman " swoje wie''. a jednak mnie wyprzedziłaś bo ja nie mam drzwi.

pozdrawiam

hehe, sadzą roslinki!! chciałabym......... u mnie była przerwa chorobowa, ale prawda to, ze jak piknie na dworze to sie nie chce przed kompem siedziec. Tymbardziej, ze na razie w domku nic sie nie dzieje...Pan elektryk szykuje sie do działania, ale wkracza dopiero w przyszłym tyg. A przy okazji zapytam - ile Was wyniosły materiały na instalację el. tak mniej więcej?

dorbenku tak roślinki ja wsadziłam 4 sztuki forsycję ,2 krzewuszki i ognik i cebulki szafirków i kilku tulipanów zostało mi z jesieni .J a za kable 3x1,5 3x 2,5 do komputera do telewizji i alarmu i głośników , skrzynkę, puszki ok 1800 kupowałam na allegro bo taniej wszystko telefoniki ,kuzyn mówił ,że kable poszły w górę .