Tom Bor 23.03.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 u mnie rozłożono kable i majster łuk wymurował, mam Akropol na własność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 25.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A ja mam pytanie odnośnie ocieplenia. Jak jest liczona powierzchnia ścian do ocieplenia, czy otwory okienne są odejmowane? Chodzi mi oczywiście o robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 28.03.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Agi nie odliczją , gdyż przy oknach masz " więcej pracy" przez docinanie i praca jest precyzyjniejsza. lepiej chyba zapłacić z metra niż za każdy metr precyzyjnego ocieplania. pozdrawiam .ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 28.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tak właśnie myslałam, że jakby oddzielnie liczyli za obróbki, to w sumie więcej by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 01.04.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Wg moich (zasłyszanych) informacji odlicza się otwory większe niż 3m kwadratowe..pomóżcie mi jeszcze Was drodzy grupowicze w takiej kwestii - czy przy tynkowaniu dawać wokół okien takie jakby gumowe uszczelki na taśmie, czy tradycyjnie tynk i akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.04.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 my kładziemy te uszczelki bo podobno jak "pracuje ściana to tynk, nie pęka przy oknie i jest estetycznie wykonane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 06.04.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 aa więc to o to chodzi... bo u nas pan mówił, ze to niby chodzi o docieplenie... i ze on by nie robił. bo klej odpada i jest to nieszczelne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 10.04.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mamy prund Co prawda w końcu dalej od sąsiada, ale działać można Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.04.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mamy prund Co prawda w końcu dalej od sąsiada, ale działać można Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć. My kładliśmy sami z mężem w salonie jadalni, 2 łazienkach ,wiatrołapie i hollu ale dajemy wszędzie tam płytki ale można dać panele ,kupowałam dzieciaką i jest tam znaczek ,że pod podłogówkę chyba desek czy parkietu się nie kładzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 11.04.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 My kładliśmy sami z mężem w salonie jadalni, 2 łazienkach ,wiatrołapie i hollu ale dajemy wszędzie tam płytki ale można dać panele ,kupowałam dzieciaką i jest tam znaczek ,że pod podłogówkę chyba desek czy parkietu się nie kładzie . A mozesz mi napisać jakie dokładnie kupiłaś? firmę, model, to poszukam ich w internecie, żeby jakieś pojęcie mieć czym sie kierować. I czy takie panele są drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 13.04.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mamy prund Co prawda w końcu dalej od sąsiada, ale działać można Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć. Cześć Aga, najlepiej zachowują się płytki na podłogówkę - jest kilka firm, które imitują drewno - można się nabrać, no ale to też wydatek, czytałam wczoraj o panelach Kronopol - że można dać na podłogówkę, ale musiałabyś doczytać, i nie wiem czy nie dotyczy tylko tych o najlepszej klasie, oprócz tego wiem, że np. deskę barlinecką też można położyć, ale chyba jednak najlepiej płytki - najbardziej się sprawdzają. Są różne modele drewnopodobne,np. http://allegro.pl/gres-drewnopodobny-paradyz-holtzer-woodentic-1gat-i1554270327.html#gallery Pozdrawiam, npaisz na co się zdecydowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.04.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A mozesz mi napisać jakie dokładnie kupiłaś? firmę, model, to poszukam ich w internecie, żeby jakieś pojęcie mieć czym sie kierować. I czy takie panele są drogie? Kurcze mam je na budowie ale jakieś niemieckie z LM AC 4 za dwdzieścia parę zł metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 13.04.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hej wszystkim po przewrwie, u nas na budowie i nie tylko sie dzieje, nie wiem w co ręce włożyc normalnie.Co do podłogówki - najlepiej sie sprawdza na betonie/kaflach/gresach, drewno jest dośc dobrym izolatorem i hamuje przedostawanie się ciepła z rurek do pomieszcenia - dlatego nie jest polecane. My wybralismy płytki drewnopodobne - fakt są drogie, ale mozna zapolować na okazję - mamy za pół obecnej ceny woodentic brown paradyża. Renatka i inni dobrzy ludzie, którzy się znacie - proszę odpowiedzcie mi na głupie pytanie: czy styropian pod wylewki się po prosu kładzie na folii czy czymś sie go przykleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 14.04.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki dziewczyny za podpowiedź Na dzisiejszy dzień mówię NIE płytkom w salonie i dwóch pokojach, tym bardziej, że jeden pokój będzie synka. Zostaja mi tylko panele, bo deska podłogowa jest dla nas po pierwsze za droga a po drugie jeszcze nie widziałam wzoru ktory by mi sie podobał. Zostaja panele, tylko właśnie bałam się, ze te na podłogówke też będą w jakiś kosmicznych cenach, ale Ty Renatko mnie pocieszyłaś i myslę, że jakieś dam rade wybrać A tak wogóle, to jeszcze poł roku temu miałam nadzieje, na dębowy parkiet kładziony w jodełkę, przynajmniej w salonie. Niestety realia finansowe troche mnie otrzeźwiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 15.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam serdecznie!!!ja również buduję od lata zeszłego roku, więc przylączam sie do wątku.Mamy zamiar zamieszkać w "dobrej wróżbie M68a", mam pytanko do grupowiczów czy da radę podziałać tak trochę od tyłu tzn najpierw hudraulik, posadzki i tynki. W tej dokładnie kolejności. U mnie tak będzie czy ktoś ma jakieś doświadczenia???????mnie też się marzy podłoga dębowa, narazie dostałam kubeł zimnej wody przy hudraulice......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.04.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Hej wszystkim po przewrwie, u nas na budowie i nie tylko sie dzieje, nie wiem w co ręce włożyc normalnie. Co do podłogówki - najlepiej sie sprawdza na betonie/kaflach/gresach, drewno jest dośc dobrym izolatorem i hamuje przedostawanie się ciepła z rurek do pomieszcenia - dlatego nie jest polecane. My wybralismy płytki drewnopodobne - fakt są drogie, ale mozna zapolować na okazję - mamy za pół obecnej ceny woodentic brown paradyża. Renatka i inni dobrzy ludzie, którzy się znacie - proszę odpowiedzcie mi na głupie pytanie: czy styropian pod wylewki się po prosu kładzie na folii czy czymś sie go przykleja? dorbenku kładzie się nie przykleja nie ma potrzeby klejenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.04.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam serdecznie!!! ja również buduję od lata zeszłego roku, więc przylączam sie do wątku. Mamy zamiar zamieszkać w "dobrej wróżbie M68a", mam pytanko do grupowiczów czy da radę podziałać tak trochę od tyłu tzn najpierw hudraulik, posadzki i tynki. W tej dokładnie kolejności. U mnie tak będzie czy ktoś ma jakieś doświadczenia??????? mnie też się marzy podłoga dębowa, narazie dostałam kubeł zimnej wody przy hudraulice......................... U mnie najpierw był elektryk ,później przyszedł hydraulik zrobił wodę mąż rozprowadził kanalizacje po tym wpadli tynkarze jak skończyli przyjechał hudraulik i zrobił c.o pod grzejniki ja sobie nie wyobrażam najpierw tynków a później tak wysoko kuć pod kanalizację lub wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.04.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mamy prund Co prawda w końcu dalej od sąsiada, ale działać można Czy ktoś z Was kładzie ogrzewanie podłogowe wodne? Bo my prawdopodobnie sie zdecydujemy, i ciekawi mnie, czy oprócz płytek można jeszcze coś na to położyć. Na podłogówkę można położyć drewno. Tylko trzeba mieć dobrą ekipę, drewno odpowiedniego gatunku (głównie egzotyczne), przynajmniej dwuwarstwowe no i trzeba to robić z głową (szczególnie podłogówkę). Kafle drewnopodobne to zupełnie nie to samo co drewno - wygląda podobnie, ale zupełnie inaczej się po tym chodzi i jest zupełnie inne w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.04.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 no drzewo to drzewo ale jednak płytka lepiej przewodzi ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.04.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/a5daca0258fd9df7gen.jpgZdrowych i Wesołych Świąt dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts