Lidia_G. 07.05.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzięki, agi - zaraz wejdę sobie w link od Ciebie i pooglądam. Z wykończeniówką tak bywa, że człowiek chciałby z reguły kupić więcej niż może, bo kasa topnieje z dnia na dzień. Pamiętam jak robiliśmy przed przeprowadzką remont naszego mieszkania - plany były wielkie, a na finiszu lecieliśmy po bandzie i wybraliśmy drzwi wewnętrzne - ładne, ale prawie z papieru - najtańsze jakie były w OBI Nie raz i nie dwa śmialiśmy się z tego, ale grunt, że spełniają swoją rolę. Twoje też będą, więc się nie przejmuj - jak Cię drzwi będą wkurzały, to za jakiś czas kupisz sobie wymarzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 08.05.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Lidia, nasze drzwi nie są najgorsze Gdyby tak zupełnie mi się nie podobały, to byśmy ich nie kupili. Najgorsze jest to, że w dalszym ciągu nie mogę ich sobie dokładnie obejrzeć, bo folia mi w tym przeszkadza. Ale aby do końca maja wtedy będzie można zdjąć folię z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.05.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dzięki Dziewczyny za obrazki i linki. Zawsze to dodatkowe źródło inspiracji. Agi, drzwi udało Wam się atrakcyjnie kupić i właśnie mi uzmysłowiłaś, że też potrzeby dwie pary, a ja też chciałąm robić drewniane u stolarza, no nic zobaczymy jeszcze, mi zależy na drzwiach jak najprostszych, bez wielu ozdobników itp. nawet się waham czy dawać jakiekolwiek szklenie, świetna brama, oj ten temat jeszcze daleko przed nami, z planów o budowie garażu w tym roku zrobi się nastepny, ale tak to już jest z wydatkami. Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki. dorben , wrzucaj tu swoje z kołatką - są niezwykłe. papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 11.05.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ola pewnie chodzi Ci o to zdjęciehttp://img208.imageshack.us/img208/5190/drzwiy.jpgNiestety to nie są MOJE drzwi, choć moje wymarzone to na pewno, hehe. Pomysł został odrzucony raz ze względu na cenę, dwa - odległość. Ale temat drzwiowy u nas jak najbardziej aktualny - właśnie wczoraj bylismy w salonie i trochę nam miny zrzedły... Na wejściowe chyba jestesmy zdecydowani: firma lupol, model L2004, o taki:http://img31.imageshack.us/img31/4527/lupoldrzwi.jpgtylko klamka inna i będą szerokie - 110cm, bo taką mamy dziurę. Oczywiście z tymi dziurami jak zwykle kłopot - w sumie z przedziału cenowego 4500 lub taniej to tylko kilka modeli do wyboru...A najbardziej mnie przybiła kwestia bramy - oczywicie mamy niewymiarową dziurę - 3/2.1m - wycenili nam na prawie 6000 (5000 bez automatu) - mega duzo!!! Będę jeszcze szukac gdzie indziej, moze jakis polski producent..Do tego jeszcze drugie drzwi do garazu i wychodzi kwota prawie jak za wszystkie okna - normalnie masakra!!Czy u Was podobnie? Moze macie namiar na tą bramę jakos taniej? Agi gdzie kupiłas swoje drzwi do garażu? Nam stalowe zewnętrzne wycenili na 1500.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 11.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 dorben, ja wiedziałam, że to Twoja inspiracja:), ale dobrze ją było mieć tutaj, drzwi wybrałaś fantastyczne, bardzo mi się podobają - proste i wdzięczne. Bramy to my jeszcze nie mamy, nawet fundamentu pod garaż, będzie wolnostojący. Ale ceny faktycznie zabójcze, no ale trzeba chyba się z takimi liczyć. Agi, napisz ile Wasza brama Was wyniosła?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 No tak, drzwi to poważny juz zakup My szukaliśmy całą zimę. Chcieliśmy stalowe, ale najlepiej obłożone płytą hdf i fornirowane drewnem, do tego em chciał, aby miały przynajmniej 70 mm grubości, no i żeby cena nas nie zabiła, bo niestety musieliśmy włączyć system oszczednościowy. Jeszcze zanim zaczęliśmy budować, to byłam pewna, że drzwi będę miała z tej firmy: http://www.dorn.pl widziałam ich mnóstwo na żywo, i wiem że są naprawdę dobrej jakości, no i na żywo wyglądają świetnie. Do tego duży wybór paneli hdf Niestety w grudniu okazało się, że finansowo byśmy nie wyrobili:( Cena takich drzwi, które mi się podobają to około 3 tysiace, a ja potrzebowałam dwóch par Troche czasu mi zajęło znalezienie, tych co mamy Zmieściliśmy sie w 2 tyciącach za 2 pary drzwi (te drugie to najtańsza wersja stalowa) A ja mam 3 pary drzwi jedne do domu drugie z kotłowni na dwór ,3 z garażu do domu stalowe a jeszcze takie zwykłe stalowe z garażu do kotłowni . Marzeniem moim były drzwi drewniane i prawie zamówiliśmy ale podobno nie wstawia się przed tynkami i wylewkami bo wchłaniają wodę więc odpadły bo chcieliśmy ,żeby je obrobili tynkarze plus zamknąć domek bo trwały prace hydrauliczne ,elektryczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ola pewnie chodzi Ci o to zdjęcie http://img208.imageshack.us/img208/5190/drzwiy.jpg Niestety to nie są MOJE drzwi, choć moje wymarzone to na pewno, hehe. Pomysł został odrzucony raz ze względu na cenę, dwa - odległość. Ale temat drzwiowy u nas jak najbardziej aktualny - właśnie wczoraj bylismy w salonie i trochę nam miny zrzedły... Na wejściowe chyba jestesmy zdecydowani: firma lupol, model L2004, o taki: http://img31.imageshack.us/img31/4527/lupoldrzwi.jpg tylko klamka inna i będą szerokie - 110cm, bo taką mamy dziurę. Oczywiście z tymi dziurami jak zwykle kłopot - w sumie z przedziału cenowego 4500 lub taniej to tylko kilka modeli do wyboru... A najbardziej mnie przybiła kwestia bramy - oczywicie mamy niewymiarową dziurę - 3/2.1m - wycenili nam na prawie 6000 (5000 bez automatu) - mega duzo!!! Będę jeszcze szukac gdzie indziej, moze jakis polski producent.. Do tego jeszcze drugie drzwi do garazu i wychodzi kwota prawie jak za wszystkie okna - normalnie masakra!! Czy u Was podobnie? Moze macie namiar na tą bramę jakos taniej? Agi gdzie kupiłas swoje drzwi do garażu? Nam stalowe zewnętrzne wycenili na 1500.. Bramę garażową kupowałam w sosnowcu z allegro koszt 2100 wtedy brama fajna martusia nasza ma taką samą ja i Ona też chyba poleca z tym ,że sami musicie ją złożyć i zamątować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 12.05.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 dorbenka - "Twoje" drzwi mnie powaliły! Są super! Uwielbiam takie klimaty, żałuję, że do naszego domu raczej by nie pasowały stylem...Niestety za bramy trzeba wybulić mnóstwo kasy - my mamy przerąbane, bo nasz garaż jest w piwnicy i ze względu na gruby słup na środku garażu musimy mieć szerszy otwór - prawie 6 metrów - to nietypowa szerokość, więc za indywidualne zamówienie musielibyśmy wybulić ok. 8 - 10 kawałków. Zdecydujemy się więc raczej na 2 bramy pojedyncze zamiast jednej takiej szerokiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.05.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 niestety do mojego też nie pasują ale są po prostu baśniowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Hey Brame garażowa kupowalismy tutaj: http://allegro.pl/bramy-garazowe-brama-zloty-dab-producent-i1600993173.html , za wymiar 2,2 x 2,2, zapłaciliśmy 1600 zł wraz z montażem. Brama ma 3 cm ocieplenia. Nasz kolor to orzech, malowana na zwykły brązowy byłaby jeszcze tańsza. Drzwi wejściowe mamy stalowe, ale z panelem HDF w fornirze. Wygladają bardzo fajnie, o wiele łądniej niż stalowe malowane. Zapłacilismy za nie ok. 1400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Renatamama Obejrzałam sobie drzwi wewnętrzne, które planujesz kupić. I mam prosbę, napisz potem, czy je bierzecie, czy nie, a jesli nie to dlaczego. I czy sprzedawca godny zaufania Myslę też nad drzwiami od tego sprzedawcy, ale o innym modelu No i załóż dziennik budowy w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do Was tynki wewnętrzne - czy przy obliczaniu powierzchni odlicza sie otwory okienne/drzwiowe? Czy tak samo jak z zewnetrznymi podaje sie je razem do wyceny? Druga sprawa, ile średnio płaciliście za m2 robocizny, a ile wychodzi materiału na m2? Nam kierbud odradza kartongips na parterze, i teraz musimy na szybko skalkulowac i znalesc ekipe do tynkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Renatamama Obejrzałam sobie drzwi wewnętrzne, które planujesz kupić. I mam prosbę, napisz potem, czy je bierzecie, czy nie, a jesli nie to dlaczego. I czy sprzedawca godny zaufania Myslę też nad drzwiami od tego sprzedawcy, ale o innym modelu No i załóż dziennik budowy w końcu Aga dam znać będę do pana jechała zobaczyć na żywo ,ale już dzwoniłam przez tel wydawał się ok do mnie miałabym trnsport Gratis .Chemy np szersze futryny i jeszcze kilka zmian a tego przez telefon nie chcę załatwiać ,żeby nie było pani nie mówiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.05.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do Was tynki wewnętrzne - czy przy obliczaniu powierzchni odlicza sie otwory okienne/drzwiowe? Czy tak samo jak z zewnetrznymi podaje sie je razem do wyceny? Druga sprawa, ile średnio płaciliście za m2 robocizny, a ile wychodzi materiału na m2? Nam kierbud odradza kartongips na parterze, i teraz musimy na szybko skalkulowac i znalesc ekipe do tynkow... Aga tak jak przy zewnętrznych ja płaciłam 13 zł metr na górze na dole 16 bo były krzywe ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.05.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 tynki u mnie 24 złote z materiałem, wylewki 11 zł ( bez materiału)Agi daj jakąś fotę z tej bramy i drzwi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 20.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 tynki u mnie 24 złote z materiałem, wylewki 11 zł ( bez materiału) Agi daj jakąś fotę z tej bramy i drzwi pozdrawiam A tynki gipsowe czy cementowo-wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 20.05.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Nam przy obliczaniu powierzchi pod tynki odliczyli tylko to bardzo duże okno w kuchni - jeśli otwór jest więkzy niz 3mkw to ponoc odlicza sie , mniejszych nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 20.05.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A tynki gipsowe czy cementowo-wapienne? cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 20.05.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 tynki u mnie 24 złote z materiałem, wylewki 11 zł ( bez materiału) Agi daj jakąś fotę z tej bramy i drzwi pozdrawiam wyzej wklejalam zdjecie. Niestety drzwi jeszcze oklejowne folią, wiec nie mam zadnej porządnej foty. Dopiero na koniec maja po tynkach zewnetrznych bede mogla zdjac folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Agi u mnie niestety fota się nie otwiera a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts