Joanna i Janusz 03.05.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 A chcecie w tym roku jeszcze ruszyć z budową? jeszcze nie.. teraz papiery, budowa za rok lub dwa, więc się obczytujemy u tych, co już zaczęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 I znów sie nie udało.... Sokole oko, sprawne ramię, pewny chwyt... i doza szczęścia. Następnym razem będzie lepiej ale już nie dziś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 bo zmęczenie bierze górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 i Janusz chce komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Zostawiłam mu parę artykułów do przeczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 03.05.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 gratulacje Whisper! Czy chcesz jeszcze dziś przegonić kze? Nieee, ja na takie maratony nie mam siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 400 post i idę spać!Dobranoc tym,co nie śpią i tym, co zasnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 03.05.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Gratulacje i dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.05.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 No i nastał dzień wielkiego święta Wszystkim Jubilatom i Solenizantom składam najserdeczniejsze życzenia z okazji ich święta spełnienia marzeń i sukcesów budowlanych Mam też prezenty To dla Whispera http://www.packart.win.pl/Foto%20New/PICT0020.JPG dla Soniki http://www.packart.win.pl/Foto/22s.jpg dla Moniś http://www.packart.win.pl/Foto%20New/PICT0005.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.05.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 No i zapraszam na coś słodkiego ode mnie bo też mam dzisiaj święto http://www.tortyweselne.pl/pics/oferta/truskaweczki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.05.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 jechac ze szkrabem czy w ogole nie jechac ...... ???!!!! Kasztanka - jedź ze szkrabem. Będzie sobie spać w wózeczku, a wy się pobawicie. Na dzieciaki w tym wieku dobrze działa muzyka (nawet głośniejsza). W pierwszych dwóch miesiącach "zaliczyliśmy" trzy wesela! I bardzo fajnie się bawiliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.05.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.05.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Ale się zaczytalem, ze się nie przywitałem. Cześć teska. Witam wszystkich. Wszystkim solenizantom, jubilatom skłądam serdeczne życzenia: "Niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion, Wybudujcie sobie w końcu ten swój dommm!!!" A teraz do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.05.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Czesc fizyk a jak juz ktos mieszka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 To dla Whispera http://www.packart.win.pl/Foto%20New/PICT0020.JPG O rany... http://www.itstore.pl/img/t_18065_01.jpg Palmtop! Taki o jakim marzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.05.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 A tutaj ja mam coś dla wszystkich dzisiejszych solenizantek. Wszystkiego najlepszego, Moniki! http://www.epa.gov/epaoswer/images/gifts.gif Proszę się nie pchać, każda paczka jest podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.05.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 I jeszcze słowo o aparatach. Osobiście kilka lat temu kupiłem sobie fajną lustrzankę! Nikona F60. Ja wiem że teraz to już starocie (ma ze cztery lata) ale wtedy dałem za niego prawie całą wypłatę! Niestety weszły cyfrówki. Obliczyłem ile wydaję na wywoływanie zdjęć, klisze itd. I w ubiegłym roku (tzn w grudniu 2003) zakupiłem cyfrówkę. Była to skromna Minolta 223 Dimage (2.0 MP). Do tego czasu jestem z niej zadowlony. Zdjęć zrobiłem .. dużo (trudno powiedzieć ile, ale ponad tysiąc na pewno). Robię w rozdzielczości 1600x1200 (Fine). Na domowe potzreby (i budowlane) wystarczy. Gdybym teraz kupował aparacik, to za tamte pieniądze kupiłbym pewnie Nikona 4.0 MP (nie pamiętam modelu). Tak jak prezes powiedział - najważniejszy jest zoom optyczny (najczęściej x3). W niektórych aparatach cyfrowych firmy krzyczą że posiadają zoom x8 (x10). Wtedy lepiej od razu zapytać jak wygląda sprawa stabilizacji obrazu! Bo jeśli nie ma tej funkcji, to malo zdjęć (z ręki) Wam wyjdzie ostrych przy takim zbliżeniu. Potrzebny jest statyw. Stwierdziłem, że jak skończę budowę, to zakupię drugą cyfrówkę, ale teraz juz lustrzankę! Ceny zaczynają być przyzwoite. Za 2500 -3 000 można kupić Canona 300D. Ja poczekam na NIKONA. Ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Czesc fizyk a jak juz ktos mieszka??? Teska - jak ktoś mieszka - to życzenia dalej są aktualne !. Niech kominy mają pion! A oprócz tego , coby (po spłacie kredytu) zostało jeszcze trochę forsy do 1-go !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.05.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 W niektórych aparatach cyfrowych firmy krzyczą że posiadają zoom x8 (x10). Wtedy lepiej od razu zapytać jak wygląda sprawa stabilizacji obrazu! Bo jeśli nie ma tej funkcji, to malo zdjęć (z ręki) Wam wyjdzie ostrych przy takim zbliżeniu. Potrzebny jest statyw. Jak się ma pewną rękę, to wyjdą A tak naprawdę to jest prosta metoda na wyliczenie "czy się uda". Czas musi być krótszy niż odwrotność ogniskowej Czyli jeśli nasz aparat ma zoom x10, to można przyjąć że ogniskowa będzie wynosiła od 36mm (najszerszy kąt) do 360 mm (największy zoom). Czyli na zoomie x10 czas naświetlania powionien być krótszy niż 1/360 s czyli w praktyce od 1/400 sekundy. Oczywiście jak łapki komuś się trzęsą to i to nie pomoże Na pewno nie można robić zdjęć jedną ręką tylko klasycznie, z okiem przystawionym do wizjera, wstrzymaniem oddechu itd. Ale daje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.05.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Czesc fizyk a jak juz ktos mieszka??? Teska, Ty też jesteś Monika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts