Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

No i co wtedy robi się jak dziecko ma takie zaparcia? :o

na kolkę to w pierwszej kolejności masaż brzuszka, ciepły okład na brzuszek, herbatka koperkowa dla dzidzi i mamy ( czasem można też podać dzidziusiowi samą wodę).Jeśli nadal są kolki to podaje się Espumisan/Esputicon ( nie pracuję w firmie farmaceutycznej, żeby nie było wątpliwości). Przy zaparciach od pierwszego miesiąca można podawać preparat Lactulose MIP, trzeba do tego podejść jednak rozsądnie,gdyż dzidzia karmiona piersią, jak Piotruś Kasztanki może mieć od kilku kupek dziennie do 1 na 3-4dni. Czasem dobre efekty daje też przyjrzenie się diecie Mamy.

mam nadzieję,że nie zanudziłam :wink:

No i co wtedy robi się jak dziecko ma takie zaparcia? :o

na kolkę to w pierwszej kolejności masaż brzuszka, ciepły okład na brzuszek, herbatka koperkowa dla dzidzi i mamy ( czasem można też podać dzidziusiowi samą wodę).Jeśli nadal są kolki to podaje się Espumisan/Esputicon ( nie pracuję w firmie farmaceutycznej, żeby nie było wątpliwości). Przy zaparciach od pierwszego miesiąca można podawać preparat Lactulose MIP, trzeba do tego podejść jednak rozsądnie,gdyż dzidzia karmiona piersią, jak Piotruś Kasztanki może mieć od kilku kupek dziennie do 1 na 3-4dni. Czasem dobre efekty daje też przyjrzenie się diecie Mamy.

mam nadzieję,że nie zanudziłam :wink:

skad nie zanudzilas, wrecz przeciwnie - przynajmniej mnie :)

skad nie zanudzilas, wrecz przeciwnie - przynajmniej mnie :)

Cieszę się, że mogłam pomóc.Jak Zuzia maiała 3-4 miesiące to dawałam jej czasem też kapsułki Lacidofil-1 codziennie lub co 2 dzień , to też pomagało trochę na zaparcia(oczywiście sam proszek ze środka kapsułki rozpuszczony w mleczku lub herbatce)

:lol:

Uuuuu... masz gigantyczne ranczo!

Ja zamierzam zmieścić POŚ na 420 metrach :roll:

I jestem przekonana, że się uda.

Test perkolacyjny wyszedł OK.

To znaczy masz działkę 420mkw, czy obszar na którym ma byś POS wynosi 420mkw? Bo ja mam 622mkw i obszar zabudowy (dom) to 167mkw... Na POS za bardzo nie ma miejsca.. Ale słuszałem o POS na 5mkw... :o