Teska 06.05.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 kze w moim wieku to mozna tylko punkciki zaliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 monka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 kze w moim wieku to mozna tylko punkciki zaliczać Nie wiem ile masz lat, ponoć to różnie bywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.05.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam piątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Coś duch w narodzie ginie.. Słabo idzie nam pisanie tych postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Czy mi się zdaje, czy forum dziś ciut szwankuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Czemu nikt o niczym nie chce gadać???? Czyżby wszyscy tylko na grilla siedzieli (lub ciężko pracowali...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.05.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Czesc Aga!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Czesc Aga!!!!!!!!! Cześć. Miło, że ktoś się przyłączył do rozmowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.05.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Teska gratuluje stronki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.05.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 I co jestem sam? Ani o POS, ani o innym temacie nie ma chętnych do pogadania? kze - niektórzy to nawet ciężko pracowali . Witam wszystkich. Dzisiaj dziwnie wcześnie wróciłem na domowe ognisko. Jeśli chodzi o POŚ, to wymyślono niedawno POŚ ie bezdrenażowe. Ale musisz mieć zaplanowane oczko wodne albo jakiś zbiornik na przetworzoną wodę: http://www.bioeko.ires.pl Zajrzyj, poczytaj ... Masz sporą działkę. Z tego co wiem drenaże nie muszą być jakiejś niewiadomo jakiej długości. średnio przyjmuje się (w zależności od gruntu) 45 m. Standard to 3 drenaze po 15 metrów, ale przecież mogą być 4 x 12 metrów, 5x9 metrów. Ważne jest żeby zachować właściwe odległości od granicy działki sąsiada, od domu i od studniu. Dobry projektant da sobie radę (papier wszystko przyjmie). Na stronie której adres masz powyżej jest kalkulator, który z grubsza podaje jaki musi być drenaż w zależności od ilości mieszkańców, gruntu itd. Ale się rozpisałem Właśnie z tą firmą rozmawiałem o POS bezdrenażowym... Tylko, że to jest raczej nowość i pewnie nie jest sprawdzone... A jak nie będzie działać? I gdzie tą wodę oddawać? Do gruntu? Stawik mam na działce zrobić? Jeden mój kolega sugerował duże szambo .... (bez dna ) Rzeczywiście zrobili kilka instalacji w Polsce. To trochę mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.05.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Kze wszyscy zajeci przed weekendem............trzeba budowy zapiac na prawie ostatni guzik, bo w soboty wszystko krocej czynne.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 I co jestem sam? Ani o POS, ani o innym temacie nie ma chętnych do pogadania? kze - niektórzy to nawet ciężko pracowali . Witam wszystkich. Dzisiaj dziwnie wcześnie wróciłem na domowe ognisko. Jeśli chodzi o POŚ, to wymyślono niedawno POŚ ie bezdrenażowe. Ale musisz mieć zaplanowane oczko wodne albo jakiś zbiornik na przetworzoną wodę: http://www.bioeko.ires.pl Zajrzyj, poczytaj ... Masz sporą działkę. Z tego co wiem drenaże nie muszą być jakiejś niewiadomo jakiej długości. średnio przyjmuje się (w zależności od gruntu) 45 m. Standard to 3 drenaze po 15 metrów, ale przecież mogą być 4 x 12 metrów, 5x9 metrów. Ważne jest żeby zachować właściwe odległości od granicy działki sąsiada, od domu i od studniu. Dobry projektant da sobie radę (papier wszystko przyjmie). Na stronie której adres masz powyżej jest kalkulator, który z grubsza podaje jaki musi być drenaż w zależności od ilości mieszkańców, gruntu itd. Ale się rozpisałem Właśnie z tą firmą rozmawiałem o POS bezdrenażowym... Tylko, że to jest raczej nowość i pewnie nie jest sprawdzone... A jak nie będzie działać? I gdzie tą wodę oddawać? Do gruntu? Stawik mam na działce zrobić? Jeden mój kolega sugerował duże szambo .... (bez dna ) Rzeczywiście zrobili kilka instalacji w Polsce. To trochę mało! No właśnie! Lista referencyjna jest dosyć uboga... I technologia też nie przetestowana... Pozostaje chyba więc szambo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Kze wszyscy zajeci przed weekendem............trzeba budowy zapiac na prawie ostatni guzik, bo w soboty wszystko krocej czynne.......... A mi się wydawało, że w sobotę to dopiero mozna coś porobić.. Do pracy nie trzeba iść, a po robocie jeszcze moze grillek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 06.05.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 06.05.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 no wpadłam i zaliczyłam punkcik gratulacje! trzeba wiedzieć jak wpaść i zaliczyć punkci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.05.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 To ja spadam na zajęcia.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 06.05.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 To ja spadam na zajęcia.. Pozdrawiam! Miłych zajęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 06.05.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Połowa strony, połowa dnia pusto na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam na chwilkę. Wczoraj wieczorem forum wcale nie działało. Wogóle nie mogłem otworzyć nawet strony muratora. Badi - ja się stęskniłem. Gratuluję Teska zaliczenia kolejnego numerka (tzn zdobycia kolejnego punkcika, chciałem powiedzieć ). Pozdrawiam i życzę miłego piatkowego popołudnia. Prezes - pewnie dociera silnik samolotu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts