Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Zagadka dla zmotoryzowanych i nie tylko:

telefon od żony(mojej): uklad kierowniczy siadł, przy tylnym kole coś leci(jakiś olej), dym wali spod samochodu i strasznie śmierdzi.

Pytanie nr.1: jakie uszkodzenie,

nr.2: co byście poradzili telefonicznie.

Dla ułatwienia dodam, że jeżdże już 34 lata, ale takiego numeru to nie widziałem.

Aha. Napęd na przód., ale nie ma związku z pytaniem.

wspolczuje Twojej zonie!

jak sobie poradzila?

telefonicznie to poradzilabym telefon do asistance lub po pomoc drogowa!

co tu radzic kobiecie!???? chyba ze jest mechanikiem samochodowym-ale wtedy nie potrzebowalaby porady :)

Witam wszystkich.

To było na Litwie. Nie mmiała miedzynarodowego assistance. Tylko krajowe :(.

Samochód przyjechał na lawecie.

A przyczyna: złapała gumę. Powietrze schodziło powoli. Samochód obciążony. Opona dostała takiej temperatury, że stopiła się plastykowa obudowa amortyzatora. Wystrzelił olej z tego amortyzatora prosto na tłumik. Stąd ten dym i smród. Układ kierowniczy siadł, no bo jak się jedzie bez powietrza, to trudno zachować prosty kierunek jazdy :)

Opona mogła też siąść z tego powodu, że lekko był przycięty hamulec ręczny i mogło zagrzać felgę. Tak myślałem też na początku, ale jak zobaczyłem sopel z amortyzatora, to bez anteny satelitarnej wszystko stało się jasne :)

https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/2171/#findComment-8745962

Witam wszystkich.

To było na Litwie. Nie mmiała miedzynarodowego assistance. Tylko krajowe :(.

Samochód przyjechał na lawecie.

A przyczyna: złapała gumę. Powietrze schodziło powoli. Samochód obciążony. Opona dostała takiej temperatury, że stopiła się plastykowa obudowa amortyzatora. Wystrzelił olej z tego amortyzatora prosto na tłumik. Stąd ten dym i smród. Układ kierowniczy siadł, no bo jak się jedzie bez powietrza, to trudno zachować prosty kierunek jazdy :)

Opona mogła też siąść z tego powodu, że lekko był przycięty hamulec ręczny i mogło zagrzać felgę. Tak myślałem też na początku, ale jak zobaczyłem sopel z amortyzatora, to bez anteny satelitarnej wszystko stało się jasne :)

No to dobrze, że zawału z nerwów nie dostała.

Swoją drogą - najgorsze co może się stać to taka awaria gdzieś w trasie i to jeszcze zagranicą.

https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/2171/#findComment-8745957