Whisper 01.09.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Sprawdziłem - półtorej godziny, razem z rozwalaniem fundamenciku koło brzózek. Czyli nieco ponad godzinę kopał dół około 15 m sześciennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ruscy wcale nie są tacy tani. Na propozycję 4 zł/godz. kopania ogródka (bo do tego ich kiedyś chciałem wziąć) to tylko się śmiali, mówili że poniżej 7 zł to oni nawet się nie ruszą. No i musisz im zapewnić łopaty, taczki... To kosztuje. A koparka robi to szybko i sprawnie. A obszar do zdjęcia humusu - to co pomiędzy ławami drutowymi (czyli tymi dechami). Czyli dom + 1 metr z każdej strony. Powiedzmy dom + 0.5m (bo 1m stoi palik, którego nie mozna usunąć bo zginie nam info na podstawie którego wyznaczymy później prawdziwy palik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Powiedzmy dom + 0.5m (bo 1m stoi palik, którego nie mozna usunąć bo zginie nam info na podstawie którego wyznaczymy później prawdziwy palik) Dom + tyle ile zrobi koparkowy. Wbrew pozorom oni naprawdę potrafią tymi maszynami operować z dokładnością do 10 centymetrów. Jak? Nie pytaj mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Sprawdziłem - półtorej godziny, razem z rozwalaniem fundamenciku koło brzózek. Czyli nieco ponad godzinę kopał dół około 15 m sześciennych. Jak Ci wyszło 15m3?? Moja powirzchnia zabudowy to niecałe 170mkw. 170 x 0,5m todaje 85mkw.. A ja mam z poddaszem użytkowym, a Ty masz parterówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Sprawdziłem - półtorej godziny, razem z rozwalaniem fundamenciku koło brzózek. Czyli nieco ponad godzinę kopał dół około 15 m sześciennych. Jak Ci wyszło 15m3?? Moja powirzchnia zabudowy to niecałe 170mkw. 170 x 0,5m todaje 85mkw.. A ja mam z poddaszem użytkowym, a Ty masz parterówkę... O szambie mówię, o szambie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Kze... Oni się - mogę się wyrazić? - zesrają, a nie zdejmą humus i wykopią fundamenty w dwóch przez dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Widzę, że nia Ciebie nie ma siły ... ani Prezes ani (skromny) ja nie wskuramy NIC .... Pogadaj może jeszcze ze swoim wykonawcą .... jestem pewien, że będzie Cię zachęcał do koparki.... Stare przeslowie pszczół mówi: jak Ci trzecia osoba mówi, że nasz ogon, to sie przynajmniej obejrzyj za siebie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 U mnie było ich pięciu i robili wykopy pod ławy (humus już wcześniej zdjęty koparką) ponad dwa dni. I to byli górale, którzy zasuwali jak małe motorki bo wiedzieli że im szybciej zrobią tym szybciej pójdą na drugą budowę, a nie nasz poczciwe obszczymurki, które chcą tylko żeby na wino było,a czy będą to robili tydzień czy dwa to już im wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Kze... Oni się - mogę się wyrazić? - zesrają, a nie zdejmą humus i wykopią fundamenty w dwóch przez dwa dni. Nie wykopie jeden człowiek w ciagu 10 godzin 20m3? 2m3 na godzinę.. To zesrają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Jacek69, a może po prostu musimy kze ręcznie przemówić do rozsądku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Jacek69, a może po prostu musimy kze ręcznie przemówić do rozsądku? I'm ready boss .... daj tylko znak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ale temat poruszacie!!! Iscie budowalny, jak na forum Muratora przystalo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.09.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Kze... Oni się - mogę się wyrazić? - zesrają, a nie zdejmą humus i wykopią fundamenty w dwóch przez dwa dni. Nie wykopie jeden człowiek w ciagu 10 godzin 20m3? 2m3 na godzinę.. To zesrają się? Kze przepraszam - oszalales???!!!!!! Sam chcesz zdejmowac humus????!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moniś, może Ty będziesz w stanie wytłumaczyć kze, bo my juz siły nie mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 KZE - rzuć w czorty tych Ruskich.... Słuchaj Prezesa bo mądrze prawi ... No ale Polacy jak będe kopali fundamenty to wyjdzie drożej... Chyba, żeby kopać fundamnet koparką... U ojca na działce fundament pod domek letniskowy kopali ruscy. Ojciec dał im po 10-20pln za chyba 3h (nie pamiętam). To wychodzi mi, że jak dam im po 100pln (dwóm) to powinni w 2 dni zdjąc hunus u wykopać fundament... 200pln, a tu mamy 900pln za koparkę i jeszcze jakaś kasa za kopanie fundamentów. Kze jestem w coraz wiekszym szoku jak czytam co piszesz!!!!!!! My za zdjecie humusu zaplacilismy 125 PLN UWAZAJ BO PRZEKOMBINUJESZ!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 01.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Kze przepraszam - oszalales???!!!!!! Sam chcesz zdejmowac humus????!!!!!!!!! U nas w ogóle cały humus nie był zdejmowany. Rowy pod ławy wykopali ci co potem je robili. I zdjęli humus tylko z środka budynku. Wszystko w cenie robocizny za fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.09.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moniś, może Ty będziesz w stanie wytłumaczyć kze, bo my juz siły nie mamy... Skoro Was sie nie chce posluchac, to mnie tym bardziej!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moniś, może Ty będziesz w stanie wytłumaczyć kze, bo my juz siły nie mamy... ale coby się nie załamać zakładaj, że poniesiesz klęskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts