Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Jeżeli budujesz z klasycznych bloczków BK i będziesz ocieplał to możesz budować na zwykłej zaprawie.

O cenach materiałów się nie wypowiadam bo ten etap przerabiałem ponad rok temu i nie znam cen obecnych. Natomiast uawżam, że robocizna jest wyceniona bardzo wysoko. Uwzględniając nawet strefę warszawską oczekiwałbym ceny bliżej 29-30 tysięcy

30tyś z położeniem dachu, czy bez?

Razem z położeniem dachu.

Rok temu dałem 24.000 za robociznę stanu surowego otwartego razem z kompletnym dachem. Moja ekipa cenowo lokowała się w stanach średnich wyższych. Po czasie wiem, że można było to zrobić nie gorzej ale za jakieś 20-21 tysięcy.

Fakt że jest to rejon Trójmiasta, ale "podglądam" czasem grupy okołowarszawskie i aż tak druzgocących różnić w kosztach robocizny nie widzę.

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

W każdym wypadku dzięki za krytykę. Tego było mi potrzeba. 8) 8)

Najgorzej, że t bloczki w tj dobrej cenie są dzisiaj (bo promocja)... :roll: :roll:

Chyba dam sobie po prostu tydzień na wstrzymanie. Pozbieram oferty... Pogadam z kierownikiem.. Pójde do jakiegoś składu...

A przede wszystkim musze nacieszyć się Magdusia... 8) 8)

A już wiem jak wyceniał robocizne.

140-150 pln za mkw powierzchni całkowitej... 260 x 145 = 37500

Budujesz dom 260 m2 ?

Nie doczytałem tego. Jeżeli tak to odszczekuję to co wcześniej powiedziałem. W tej sytuacji cena za robociznę jest moim zdaniem przyzwoita, ale z dachem :lol:

Ale targuj się, targuj, bo zawsze jest za drogo gdy trzeba wydać własne pieniądze

A już wiem jak wyceniał robocizne.

140-150 pln za mkw powierzchni całkowitej... 260 x 145 = 37500

Budujesz dom 260 m2 ?

Nie doczytałem tego. Jeżeli tak to odszczekuję to co wcześniej powiedziałem. W tej sytuacji cena za robociznę jest moim zdaniem przyzwoita, ale z dachem :lol:

Ale targuj się, targuj, bo zawsze jest za drogo gdy trzeba wydać własne pieniądze

Dom ma mieć 170mkw uzytkowej i 260mk całkowitej (z garażem dwu stanowiskowym)

A Ty przy wyliczeniach co przyjąłeś?

hmm to sumie o co Ci chodzi z tym BK bo nie zalapalem?

Twoje doświadczenia z budowy i info czy cena za BK jest OK. Ponoć promocja jest, bo bez promocji to cena jest o 1pln większa.

A przede wszystkim jeśli pamiętasz kwoty to prośba o popatrzenie czy chce mnie naciąć, czy ceny są w miarę OK i w sumie mogę podpisywać umowę (oczywiście troszkę potarguję się)

Niemniej nie chciałbym wyjść na idiotę i targowąć się o kwoty, które i tak są już dobre..

Twoje doświadczenia z budowy i info czy cena za BK jest OK. Ponoć promocja jest, bo bez promocji to cena jest o 1pln większa.

A przede wszystkim jeśli pamiętasz kwoty to prośba o popatrzenie czy chce mnie naciąć, czy ceny są w miarę OK i w sumie mogę podpisywać umowę (oczywiście troszkę potarguję się)

Niemniej nie chciałbym wyjść na idiotę i targowąć się o kwoty, które i tak są już dobre..

5,40 to dobra cena za BK 24x59x59.. ja placilem cos kolo 4,80, ale to bylo dwa lata temu

a co do reszty to z pare minut, ok?

5,40 to dobra cena za BK 24x59x59.. ja placilem cos kolo 4,80, ale to bylo dwa lata temu

a co do reszty to z pare minut, ok?

Pewnie.. Jeszcze mam troszkę czasu, bo niedługo do żony jadę...