andrzejka 03.11.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi A jak dużą masz tortownicę? Ja kożystam z prodżiża bo piekarnik to dla mnie za duża sztuka kupinarna Przeprasam za błedy ale już jestem podminowana, ze może coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.11.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Zmykam do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.11.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam po przerwie Andrzejko może pomogę w sprawie biszkopta, mam przepis sprawdzony, od mojej Babci ale będę pisała go z pamięci Podaję ilości przykładowe bo nie wiem jak dużą masz tortownicę ja piekę na ogól z ok. 8 jajek 8 białek ubijasz z 8 łyżkami cukru na sztywną pianę potem dodajesz 8 łyżek mąki krupczatki (koniecznie!) i 8 żółtek, mozna dodać odrobinę proszku do pieczenia (tak niecałą płaską łyżeczkę) potem to wszystko trzeba bardzo delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Poza tym trzeba uważać przy pieczeniu i nie otwierać piekarnika zbyt często bo biszkopt moze wtedy opaść. Powodzenia i serdeczne życzenia dla syna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 w zyciu na oczy nie widziałam prodiża ale powodzenia tylko nie grzej od góry!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 03.11.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja widziałam, mama kiedys miała - bardzo dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.11.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi A jak dużą masz tortownicę? Jak ktos jest taki 'zdolny' jak ja to najprostyszy przepis potrafi rozwalić Kasiu bo w pieczeniu też jest ważny trening, trzeba próbowć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Streszczenie- strona 1011 była bardzo smętna, jesienna i ponura. Niektórzy poszli do pracy, a niektórzy zostali w domu. Kze idzie na budowę i musi już płacić Małe sprostowanie: Wczoraj nie miałem iśc na budowę, tylko na szczepionkę. Na budowę dziś się wybieram. Płacić na razie musze za piasek. A miało być tak taniu.. Płacić będe musiał niedługo za beton na stan zero i za hydraulików... To ból... Ale za to mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie stan zero... Tylko, że myslałem, że będzie 15-16, a tu wyjdzie chyba 17-17.500.. (za materiały) + rata dla ekipy za robocizne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A w ogóle to witam wszystkich!! Niestety na pieczeniu nie znam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 I wszyscy uciekli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.11.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 w zyciu na oczy nie widziałam prodiża ale powodzenia tylko nie grzej od góry!!!! Majka specjalnie dla ciebie wklejam prodiż http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/040/4032.jpg W takim włąśnie teraz pieczę sie biszkopt wg twojego przepisu A przepis bardzo mi sie podba bo jest prosty i wcale ładnie wygladała masa I smaczna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.11.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 I wszyscy uciekli? Ja w międzyczasie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 03.11.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi A jak dużą masz tortownicę? Jak ktos jest taki 'zdolny' jak ja to najprostyszy przepis potrafi rozwalić Kasiu bo w pieczeniu też jest ważny trening, trzeba próbowć Próbuje próbuję, ale nie można miec wszystkich talentów, moje teściowa np nie umie nic zszyć, przyszyć jedynie guzik za to piekła smaczności, ale poszła na łatwiznę i qpuje gotowce, a torciki robiła pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.11.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Znudziło sie jej pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Znudziło sie jej pewnie komu, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.11.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 w zyciu na oczy nie widziałam prodiża ale powodzenia tylko nie grzej od góry!!!! Majka specjalnie dla ciebie wklejam prodiż http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/040/4032.jpg W takim włąśnie teraz pieczę sie biszkopt wg twojego przepisu A przepis bardzo mi sie podba bo jest prosty i wcale ładnie wygladała masa I smaczna była aaaa, dziekuję. Cos takiego uzywała moja mama 30lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.11.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi A jak dużą masz tortownicę? Jak ktos jest taki 'zdolny' jak ja to najprostyszy przepis potrafi rozwalić Kasiu bo w pieczeniu też jest ważny trening, trzeba próbowć Próbuje próbuję, ale nie można miec wszystkich talentów, moje teściowa np nie umie nic zszyć, przyszyć jedynie guzik za to piekła smaczności, ale poszła na łatwiznę i qpuje gotowce, a torciki robiła pierwsza klasa ja jestem strasznym leniem, przyznaję się bez bicia. Umiem robić straszną ilość różnych rzeczy, co nie znaczy, że chce mi się i to robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 03.11.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Znudziło sie jej pewnie komu, co?? Mojej teściowej pieczenie A znudzic się nie znudziło, teść jej kiedys powiedział, że niech się nie męczy, bo można qpić gotowe a tak dobrze piekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 03.11.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 oj, ale mi smaka narobiłyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 03.11.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja teraz nie piekę. Tak z zasady i już (bo myślę, że nie umiem, a nie wiem na pewno bo nie piekę ). Ale jak już będę mieszkać w nowym domku, to będę próbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam Gotowanie to ogólnie nie jest moja domena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts