Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Witam po przerwie :D

Andrzejko może pomogę w sprawie biszkopta, mam przepis sprawdzony, od mojej Babci :D ale będę pisała go z pamięci :roll:

Podaję ilości przykładowe bo nie wiem jak dużą masz tortownicę ja piekę na ogól z ok. 8 jajek

8 białek ubijasz z 8 łyżkami cukru na sztywną pianę

potem dodajesz 8 łyżek mąki krupczatki (koniecznie!)

i 8 żółtek, mozna dodać odrobinę proszku do pieczenia (tak niecałą płaską łyżeczkę) potem to wszystko trzeba bardzo delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy.

Poza tym trzeba uważać przy pieczeniu i nie otwierać piekarnika zbyt często bo biszkopt moze wtedy opaść.

Powodzenia i serdeczne życzenia dla syna !!!

Streszczenie- strona 1011 była bardzo smętna, jesienna i ponura. Niektórzy poszli do pracy, a niektórzy zostali w domu.

Kze idzie na budowę i musi już płacić

Małe sprostowanie:

Wczoraj nie miałem iśc na budowę, tylko na szczepionkę. Na budowę dziś się wybieram. :lol:

Płacić na razie musze za piasek. A miało być tak taniu.. :evil:

Płacić będe musiał niedługo za beton na stan zero i za hydraulików... :cry: To ból... Ale za to mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie stan zero...

Tylko, że myslałem, że będzie 15-16, a tu wyjdzie chyba 17-17.500.. (za materiały) + rata dla ekipy za robocizne... :cry: :cry:

w zyciu na oczy nie widziałam prodiża :roll:

ale powodzenia :D tylko nie grzej od góry!!!!

Majka specjalnie dla ciebie wklejam prodiż

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/040/4032.jpg

W takim włąśnie teraz pieczę sie biszkopt wg twojego przepisu 8)

A przepis bardzo mi sie podba bo jest prosty i wcale ładnie wygladała masa :p I smaczna była 8) :wink:

Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi :D

A jak dużą masz tortownicę?

Jak ktos jest taki 'zdolny' jak ja to najprostyszy przepis potrafi rozwalić :oops:

Kasiu bo w pieczeniu też jest ważny trening, trzeba próbowć :wink:

Próbuje próbuję, ale nie można miec wszystkich talentów, moje teściowa np nie umie nic zszyć, przyszyć jedynie guzik :lol: za to piekła smaczności, ale poszła na łatwiznę i qpuje gotowce, a torciki robiła pierwsza klasa :D

w zyciu na oczy nie widziałam prodiża :roll:

ale powodzenia :D tylko nie grzej od góry!!!!

Majka specjalnie dla ciebie wklejam prodiż

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/040/4032.jpg

W takim włąśnie teraz pieczę sie biszkopt wg twojego przepisu 8)

A przepis bardzo mi sie podba bo jest prosty i wcale ładnie wygladała masa :p I smaczna była 8) :wink:

aaaa, dziekuję. Cos takiego uzywała moja mama 30lat temu :D

Andrzejko taki biszkopt zawsze wychodzi :D

A jak dużą masz tortownicę?

Jak ktos jest taki 'zdolny' jak ja to najprostyszy przepis potrafi rozwalić :oops:

Kasiu bo w pieczeniu też jest ważny trening, trzeba próbowć :wink:

Próbuje próbuję, ale nie można miec wszystkich talentów, moje teściowa np nie umie nic zszyć, przyszyć jedynie guzik :lol: za to piekła smaczności, ale poszła na łatwiznę i qpuje gotowce, a torciki robiła pierwsza klasa :D

ja jestem strasznym leniem, przyznaję się bez bicia.

Umiem robić straszną ilość różnych rzeczy, co nie znaczy, że chce mi się i to robię 8) :wink: