Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Sorry. Głupio odpowiedziałem, nie znając tematu do końca. Niestety Twoja sytuacja potwierdza moje odwieczne twierdzenie, że pępowinę należy odcinać szybko i skutecznie. Ja też planowałem, że ściągnę rodziców do wybudowanego domu, specjalnie zprojektowaliśmy na parterze dodatkowy pokój. Ale po ostatniej wizycie u rodziców w wakacje doszedłem do wniosku, że tak nie pociągniemy. Zacząłem szukać niewielkiego, taniego mieszkania w Gdyni. Chcę mieć ich blisko, ale jednak nie ze sobą. Ja opuściłem dom rodzinny po maturze, czyli wiele lat temu. Nasze przyzwyczajenia są tak rozbieżne, że byłoby to mieszanie wody i ognia. A głownym ogniskiem zapalnym byłyby róznice zdań między mną i moją mamą.

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu to bardzo smutne, ale już nei raz spotkłam się z taką sytuacją :cry:

mam nadzieję że mi uda się tego uniknąc, przy wychowaniu moich dzieci

My niby rodzeństwo, a jesteśmy totalnie różni, ja nigdy na mamę nie krzyknęłam, nigdy do niej nie powiedziałam inaczej niż mamuś czy mamo, a gówniarz nadziera paszczę i wyzywa (mnie zresztą też) o naprawdę strasznych rzeczy, a ona go broni i na mnie wszystko zwala, a po śmierci taty to ja z nią spałam, to ja ją ciągle za rękę trzymałam, to ja pilnowałam, by cokolwiek zjadła... i ogólnie mój całokształt chyba nie był najgorszy i po co mi to było... ale nie umiem inaczej...

Sorry. Głupio odpowiedziałem, nie znając tematu do końca. Niestety Twoja sytuacja potwierdza moje odwieczne twierdzenie, że pępowinę należy odcinać szybko i skutecznie. Ja też planowałem, że ściągnę rodziców do wybudowanego domu, specjalnie zprojektowaliśmy na parterze dodatkowy pokój. Ale po ostatniej wizycie u rodziców w wakacje doszedłem do wniosku, że tak nie pociągniemy. Zacząłem szukać niewielkiego, taniego mieszkania w Gdyni. Chcę mieć ich blisko, ale jednak nie ze sobą. Ja opuściłem dom rodzinny po maturze, czyli wiele lat temu. Nasze przyzwyczajenia są tak rozbieżne, że byłoby to mieszanie wody i ognia. A głownym ogniskiem zapalnym byłyby róznice zdań między mną i moją mamą.

Markus odmienne zdanie to jedno a krzywdzenie jednego z rodzeństwa to drugie :o :roll:

Ja też jestem za mieszkaniem osbno ale wiem że w sytuacji pod bramkowej moi rodzice przyjęli by mnie i nie stawiali mi warunków.

Zresztą teściowa też .

Przepraszam, że Wam głowę zawracam, ale właściwie to nie mam się gdzie wygadać, Sławek biedak tylko się denerwuje i nie ma mu się co dziwić, w końcu .. ech, szkoda słów :(

O nas się nie martw. Grunt żebyś Ty dała radę. Głowa do góry.

Kasiu to bardzo smutne, ale już nei raz spotkłam się z taką sytuacją :cry:

mam nadzieję że mi uda się tego uniknąc, przy wychowaniu moich dzieci

My niby rodzeństwo, a jesteśmy totalnie różni, ja nigdy na mamę nie krzyknęłam, nigdy do niej nie powiedziałam inaczej niż mamuś czy mamo, a gówniarz nadziera paszczę i wyzywa (mnie zresztą też) o naprawdę strasznych rzeczy, a ona go broni i na mnie wszystko zwala, a po śmierci taty to ja z nią spałam, to ja ją ciągle za rękę trzymałam, to ja pilnowałam, by cokolwiek zjadła... i ogólnie mój całokształt chyba nie był najgorszy i po co mi to było... ale nie umiem inaczej...

Widzisz Kasiu bo Twoj brat czuje się bardzo pewnie i tak mamusia stanie po jego stronie, a Ty walczysz o jej uczucie :cry:

To bardzo często spotykane :-? chcociaż bardzo smutne :cry:

Wygadaj się wygadaj zawsze to lżej 8)

Ciężko będzie, ale damy radę - bo niby co innego mamy począć :roll:

Dacie radę co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Trzymam kciukasy :)

Dokładnie, trochę posmęcę, poużalam się nad swoim losem i będzie dobrze, chyba że brat będzie miał kolejną akcję :evil: a najgorsze, że gówniarz robi mi na złość, a krzywdzi siostrzenicę :(

Noooo, tego już całe wieki nie było. Żeby w środku dnia ten co zakończył stronę również zaczął następną, mimo tej durnej informacji "nie możesz wysłać następnego postu tak szybko po poprzednim".

Kasia - powodzenia. Trzymajcie się i finiszujcie budowę czym prędzej.

1022? 8)

Gratulki :p

Dzięki.

A w ucho smarkowi nie możesz dać ? Czy już za duży jest ?

Smark ma ponad 180cm, a ja tylko 164cm wzrostu :roll: już dawno jest za duży, jak się ostatnio na niego dałam, to miałam pękniętą torebkę stawową w kciuku :D ale Sławek się na niego dał - zapracował, to dostał (oczywista oddał również) i to też mamie się nie spodobało...

1022? 8)

Gratulki :p

Dzięki.

A w ucho smarkowi nie możesz dać ? Czy już za duży jest ?

Smark ma ponad 180cm, a ja tylko 164cm wzrostu :roll: już dawno jest za duży, jak się ostatnio na niego dałam, to miałam pękniętą torebkę stawową w kciuku :D ale Sławek się na niego dał - zapracował, to dostał (oczywista oddał również) i to też mamie się nie spodobało...

Qurczaki, trochę duży jest :cry:

Badi - masz super schody!!! 8)

CO to za drewno na schodach? Bardzo ładnie wyglada z tym oswietleniem.

Czesc Kze!!!

Z tego co pamietam, to schody Badi sa z marbau'u.

A drogie jest to marbau?

Zrobilam literowke.... merbau oczywiscie :oops: ....... a czy drogie???? W cenie polskich podlog.....

Aaaa, czyli pewnie ok.100pln za mkw, czy drożej?

Witam

W tej chwili jest promocja parkietu Merbau w Castoramie. O ile dobrze pamiętam to coś koło 78 PLN za metr kwadratny

Ale jaki brać? Olejowany czy lakierowany?