mirek_gdynia 09.11.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 POBUDKA WSTAĆ KONIOM WODY DAĆ I NA BUDOWY JAZDA, TYLKO MIGIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.11.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Melduje się na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam środowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Wiesz co Kasiu tak sobie myśłe ciekawe co będzie z twoją mamą jak będzie potrzebowac opieki czy brat się nią zajmie jakoś wątpię Trzymam kciuki Najstsarsi z rodzeństwa zawsze mają najgorzej Czym młodszy tym bardziej rozpieszczony Kto popoera a kto protestuje Pewna jestem, że jeśli moja mama potrzebować będzie opieki, to on od razu się zmyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.11.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja mam podobnie - młodszy brat na garnuszku u rodziców i zawsze inaczej był traktowany, ale ja sobie odpuściłam.............Widocznie tak jest, że jedni mają "lepiej " niż drudzy............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 09.11.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam.Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.11.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Melduje się na posterunku ja też dziecię nakarmione, prasówka zaliczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam Wszystkich!Co słychać?Jak budowy? Mam propozycję na temat dnia:jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam W tej chwili jest promocja parkietu Merbau w Castoramie. O ile dobrze pamiętam to coś koło 78 PLN za metr kwadratny Ale jaki brać? Olejowany czy lakierowany? To nie tak. Kupujesz w sklepie "surowy" materiał, dopiero w domu po położeniu decydujesz jak chcesz mieć go wykończonego, czyli olej albo lakier. Ale to juz temat dla koleżanki małżonki. Daj jej zdecydować, przynajmniej nie będzie potem miała na kogo zwalić A moze uda mi się żonę przekonać do gresu w salonie... jestem chyba blisko... Ty się nie ciesz. To trzeba ...dzieścia lat małżeństwa żeby dojść do tak cennych wniosków. Jak człowiek młody i wiekiem i stażem to się stawia i wnerwia. Dopiero trzeba lat żeby dojrzeć, że "ten typ tak ma" i sobie odpuścić. Oczywiście działa to w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Dobrze, że wróciłeś Takie pytanko na dzień dobry: czy Twoja połowica czasami nie była zaciążona i nie powinna już być rozdwojona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam Wszystkich! Co słychać? Jak budowy? Mam propozycję na temat dnia: jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)? Odp. 1) Ponieważ dom zbudowałem z Ytong-a okazało się, że jest to dość wymagający materiał pod tynkowanie. Ostatecznie mam w ten sposób, że na Ytong został położony tradycyjny tynk cementowo-wapienny (żeby było ciekawiej, kręcony na budowie), na niego grunt i jako warstwa końcowa tynk silikatowy drobnoziarnisty 1,5 mm. Odp. 2) Idąc z duchem postępu mam położoną folię Dorkena i na to dachówka, zero deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Dobrze, że wróciłeś Takie pytanko na dzień dobry: czy Twoja połowica czasami nie była zaciążona i nie powinna już być rozdwojona??? To było z serii Pytanie dnia. Dobrze że do "Wymiany doświadczeń" nie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Dobrze, że wróciłeś Takie pytanko na dzień dobry: czy Twoja połowica czasami nie była zaciążona i nie powinna już być rozdwojona??? To było z serii Pytanie dnia. Dobrze że do "Wymiany doświadczeń" nie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 09.11.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam Wszystkich! Co słychać? Jak budowy? Mam propozycję na temat dnia: jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)? Pokrycie dachowe: Folia, łaty/kontrłaty, blachodachówka Pokrycie zewnętrzne: styropian 20cm, klej/siatka, tynk silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.11.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! No to teraz opowiadaj Gdzie cię nosiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Podobno tynki cementowo-wapienne to w mokrych pomieszczeniach, a gipsowe w suchych... Czy to nie przesadne kombinowanie..? A w temacie dachu to mój kierownik budowy zaczął marudzić, że poleca deskowanie i papę. Bo folia długo moze nie wytrzymać i po kilku latach może być tak krucha jak papier... Dlatego pytam się Was jak zorobiliście, bo pewnie macie przemyslane wybory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Ale przez chwilkę był inny... A poza tym od pewnego czasu pierwsze 2 osoby jakby mniej punktują, więc masz szansę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Witam Wszystkich! Co słychać? Jak budowy? Mam propozycję na temat dnia: jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)? Dach: krokwie, folia dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 09.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 No jestem. Ale tu puchy ... Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ? Widzę że król nadal ten sam. Ale wkrótce się to zmieni, bo ... WRÓCIŁEM ! Ale przez chwilkę był inny... A poza tym od pewnego czasu pierwsze 2 osoby jakby mniej punktują, więc masz szansę... Bo zajęci jesteśmy A co do tynków wewnętrznych to u mnie wszędzie (oprócz garażu) gipsowe. W garażu cementowo-wapienne, bo nie gwarantuję tam odpowiednio wysokiej temperatury. Szczerzez powiedziawszy nie gwarantuję tam ŻADNEJ temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.11.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 o lekko się ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts