Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co Kasiu tak sobie myśłe ciekawe co będzie z twoją mamą jak będzie potrzebowac opieki :roll: czy brat się nią zajmie :roll:

jakoś wątpię :-?

Trzymam kciuki 8)

Najstsarsi z rodzeństwa zawsze mają najgorzej :( :( Czym młodszy tym bardziej rozpieszczony :-?

Kto popoera a kto protestuje :roll: :roll:

Pewna jestem, że jeśli moja mama potrzebować będzie opieki, to on od razu się zmyje :(

Witam

W tej chwili jest promocja parkietu Merbau w Castoramie. O ile dobrze pamiętam to coś koło 78 PLN za metr kwadratny

Ale jaki brać? Olejowany czy lakierowany?

To nie tak.

Kupujesz w sklepie "surowy" materiał, dopiero w domu po położeniu decydujesz jak chcesz mieć go wykończonego, czyli olej albo lakier. Ale to juz temat dla koleżanki małżonki. Daj jej zdecydować, przynajmniej nie będzie potem miała na kogo zwalić :lol: 8)

:lol: :lol: :lol:

A moze uda mi się żonę przekonać do gresu w salonie... :roll: jestem chyba blisko...

Ty się nie ciesz. To trzeba ...dzieścia lat małżeństwa żeby dojść do tak cennych wniosków. Jak człowiek młody i wiekiem i stażem to się stawia i wnerwia. Dopiero trzeba lat żeby dojrzeć, że "ten typ tak ma" i sobie odpuścić. Oczywiście działa to w obie strony :D

No jestem.

Ale tu puchy ...

Co tam u Was klikaczucie kochane słychać ?

Widzę że król nadal ten sam.

Ale wkrótce się to zmieni, bo ...

WRÓCIŁEM !

Dobrze, że wróciłeś 8)

Takie pytanko na dzień dobry: czy Twoja połowica czasami nie była zaciążona i nie powinna już być rozdwojona???

Witam Wszystkich!

Co słychać?

Jak budowy?

Mam propozycję na temat dnia:

jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)?

Odp. 1) Ponieważ dom zbudowałem z Ytong-a okazało się, że jest to dość wymagający materiał pod tynkowanie. Ostatecznie mam w ten sposób, że na Ytong został położony tradycyjny tynk cementowo-wapienny (żeby było ciekawiej, kręcony na budowie), na niego grunt i jako warstwa końcowa tynk silikatowy drobnoziarnisty 1,5 mm.

Odp. 2) Idąc z duchem postępu 8) mam położoną folię Dorkena i na to dachówka, zero deskowania.

No jestem.

Ale tu puchy ...

WRÓCIŁEM !

Dobrze, że wróciłeś 8)

Takie pytanko na dzień dobry: czy Twoja połowica czasami nie była zaciążona i nie powinna już być rozdwojona???

To było z serii Pytanie dnia. Dobrze że do "Wymiany doświadczeń" nie poszło :lol: :lol: :lol:

No jestem.

Ale tu puchy ...

WRÓCIŁEM !

Dobrze, że wróciłeś 8)

To było z serii Pytanie dnia. Dobrze że do "Wymiany doświadczeń" nie poszło :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam Wszystkich!

Co słychać?

Jak budowy?

Mam propozycję na temat dnia:

jakie macie tynki i jak macie zrobiony dach (deskowanie, papa, folia...)?

Pokrycie dachowe: Folia, łaty/kontrłaty, blachodachówka

Pokrycie zewnętrzne: styropian 20cm, klej/siatka, tynk silikatowy

Podobno tynki cementowo-wapienne to w mokrych pomieszczeniach, a gipsowe w suchych... Czy to nie przesadne kombinowanie..? :o

A w temacie dachu to mój kierownik budowy zaczął marudzić, że poleca deskowanie i papę. Bo folia długo moze nie wytrzymać i po kilku latach może być tak krucha jak papier... :roll:

Dlatego pytam się Was jak zorobiliście, bo pewnie macie przemyslane wybory.. 8)

No jestem.

Ale tu puchy ...

WRÓCIŁEM !

Ale przez chwilkę był inny... A poza tym od pewnego czasu pierwsze 2 osoby jakby mniej punktują, więc masz szansę... :lol:

No jestem.

Ale tu puchy ...

WRÓCIŁEM !

Ale przez chwilkę był inny... A poza tym od pewnego czasu pierwsze 2 osoby jakby mniej punktują, więc masz szansę... :lol:

Bo zajęci jesteśmy :)

A co do tynków wewnętrznych to u mnie wszędzie (oprócz garażu) gipsowe. W garażu cementowo-wapienne, bo nie gwarantuję tam odpowiednio wysokiej temperatury. Szczerzez powiedziawszy nie gwarantuję tam ŻADNEJ temperatury ;)