kze 17.11.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kze u nas bedzie podłogówka na całym dole oprócz pom. gosp. i małego pokoju, w łazience będzie dodatkowo drabinka A czy ktoś wyliczył, czy takie ogrzewanie będzie w stanie ogrzać do tych powiedzmy 21-22 stopni? Ja własnie bym chciał mieć podobnie. Tylko jak wtedy ogrzać pomieszczenie gospodarcze? kaloryferek? W sumiem w pomieszczeniu i pokoiku mam po 1 oknie, więc pod nim mógłbym umieścić grzejniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Pa, pa Andrzejko , dobrej nocy. Aga, to Ty biedulka jesteś Dwa miesiące , nieżle Cię połamało. To pewnie od dzwigania czegoś na budowie. Sonika polamało mnie od dźwigania w pracy na budowie raczej cięzki prac nie wykonuje a ostatnio to wogole tylko się przyglądam Nawet po dachu nie poskakałam Jeszcze zdążysz poskakać... Tylko wykuruj się! Zdrowie jest najważniejsze... Poskakać zawsze moge ale to nie to samo co skakanie po dachu przed przykryciem go dachówką A tego już się nie da powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 W pom gosp. i pokoju dajemy kaloryfery własnie pod oknami, U nas są to małe pom. i podłogówka nie zdała by tam egzaminu poprostu zostaje za mało podłogi Instalatorzy którzy robią nam wycyne powiedzili że spokojnie wystarczy sama podłogówka, chcieli jednak powieścić mi grzejnik w wiatrołapie przy drzwiach tłuamczac że tam się otwiera i takie tam, ale z racji tego że u nas wuatrołap nie będzie zamknięty to nie dałam się namówić, bo mi nijak tam grzejnik nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Aga J.G. obejrzałem zdjęcia Twojego domu. I mam pytanie: kiedy planujesz robić taras i z czego? Ja myślałem o wykończeni go kostką, ale nie wiem kiedy go robić... Razem z podjazdem wokół działki? Teraz coś tam wylać..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 W pom gosp. i pokoju dajemy kaloryfery własnie pod oknami, U nas są to małe pom. i podłogówka nie zdała by tam egzaminu poprostu zostaje za mało podłogi Instalatorzy którzy robią nam wycyne powiedzili że spokojnie wystarczy sama podłogówka, chcieli jednak powieścić mi grzejnik w wiatrołapie przy drzwiach tłuamczac że tam się otwiera i takie tam, ale z racji tego że u nas wuatrołap nie będzie zamknięty to nie dałam się namówić, bo mi nijak tam grzejnik nie pasuje A podłogówkę rozumiem, że masz wodną..? Ja będe mieć ogrzewanie na gaz i tak na oko wychodzi mi, że ogrzewanie niskotemperaturowe powinno być tańsze... A co daje w salonie? Chyba nie drewno skoro podłogówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kze na taras jest trochę pomysłów, wiec temat zostaje na wiosnę, najprawdopodobniej będzie wykonany z takiej samej kostki jak podjazd. Na razie bedzie tak jak jest i tak musimy nawieźć trochę ziemi. Z tego co widze to wszystkie prace na zewnątrz zostana na wiosnę, teraz musimy zając się środkiem. Tak podłogówka będzie wodna, w salonie będą płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kze na taras jest trochę pomysłów, wiec temat zostaje na wiosnę, najprawdopodobniej będzie wykonany z takiej samej kostki jak podjazd. Na razie bedzie tak jak jest i tak musimy nawieźć trochę ziemi. Z tego co widze to wszystkie prace na zewnątrz zostana na wiosnę, teraz musimy zając się środkiem. Tak podłogówka będzie wodna, w salonie będą płytki Ja bym też chciał płytki... Ale Żona nalega na drewno... Że płytki mniej przytulne i dzieci często bawią się na podłodze... A w temacie tarasu: czy ekipa, która buduje stan surowy nie powinna wylać granic tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 U mnie Sławek się upierał , że jak to płytki w salonie że zimno, że jak w grobowcu, że nie elegancko itp. Jak bylismy na zjeździe Muratora to potem pojechalismy do Maluszków do domu oni maja na podłodze gres i ogrzewanie podłogowe mąz został przekonanyy teraz nawet nie chce słyszeć że możemy miec jakieś inne podłogi Co do tarasu to zależy co jest napisane w umowie u nas nie było takiej opcji bo sami nie wiemy do końca jaki bedzie ten taras Poprostu najpierw zajęliśmy się srodkiem domu i tu jest prawei wszytsko zaplanowane, zewnetrzny teren to wielka niewiadoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Jesli chodzi o taras to wg mnie taniej będzie chyba coś wylać. jak już budują to nie powinno być problemu z tym by jeszcze wylali kawałek pod taras. A tak to później będa to robić za dodatkową kasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kze może i taniej pod warunkiem że zdeccydujesz sie na wylewany, ale jeśli chcesz kostke lub cos innego Pod kostke nie trzeba niczego wylewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.11.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A teraz zmykam, czas na prace domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 17.11.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 17.11.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Wiecie co, rozumiem pojęcie 'wykończeniówka wykańcza' jeszcze nie mam dosyć, ale powoli mnie zaczyna trząść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kze może i taniej pod warunkiem że zdeccydujesz sie na wylewany, ale jeśli chcesz kostke lub cos innego Pod kostke nie trzeba niczego wylewac. Ale pod kostkę trzeba ubić żwir, poasek. Łatwiej jak jest gdzie to wsypać i później obłozyć kostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Cześć. Wiecie co, rozumiem pojęcie 'wykończeniówka wykańcza' jeszcze nie mam dosyć, ale powoli mnie zaczyna trząść A co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 17.11.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Cześć. Wiecie co, rozumiem pojęcie 'wykończeniówka wykańcza' jeszcze nie mam dosyć, ale powoli mnie zaczyna trząść A co się dzieje? Ogólnie mogę powiedzieć - za duży wybór, zbyt wielu producentów... mózg staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Cześć. Wiecie co, rozumiem pojęcie 'wykończeniówka wykańcza' jeszcze nie mam dosyć, ale powoli mnie zaczyna trząść A co się dzieje? Ogólnie mogę powiedzieć - za duży wybór, zbyt wielu producentów... mózg staje A to oczywiste, że jest bogactwo wyboru... My z Żoną cały czas mamy watpliwości jakiego koloru dać dachówkę.. A co to bedzie później... Teraz zastanawiam się nad podłogówką i gresem na dole (co zawarłem w pytaniu dnia)... Tak więc budowa domu to niekończące się pasmo podejmowania decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 17.11.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 To może ja zapodam ewentualnie drugi temat dnia My mamy na dole wszędzie podłogówkę http://foto.onet.pl/upload/48/72/_497891_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/41/70/_497893_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 17.11.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 budowa domu to niekończące się pasmo podejmowania decyzji... Dokładnie tak, nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.11.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 To może ja zapodam ewentualnie drugi temat dnia My mamy na dole wszędzie podłogówkę http://foto.onet.pl/upload/48/72/_497891_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/41/70/_497893_n.jpg Super!! A ktoś wyliczył, że ta podłogówka ogrzeje cały dół? A co z gabinetem (jesli masz) i pom gosp? Rozumiem, że gresik/terakota w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts