Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Kze u nas bedzie podłogówka na całym dole oprócz pom. gosp. i małego pokoju, w łazience będzie dodatkowo drabinka :)

A czy ktoś wyliczył, czy takie ogrzewanie będzie w stanie ogrzać do tych powiedzmy 21-22 stopni?

Ja własnie bym chciał mieć podobnie. Tylko jak wtedy ogrzać pomieszczenie gospodarcze? kaloryferek? W sumiem w pomieszczeniu i pokoiku mam po 1 oknie, więc pod nim mógłbym umieścić grzejniczek...

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Pa, pa Andrzejko :) , dobrej nocy.

Aga, to Ty biedulka jesteś :( :(

Dwa miesiące :o :o , nieżle Cię połamało. To pewnie od dzwigania czegoś na budowie.

Sonika polamało mnie od dźwigania w pracy na budowie raczej cięzki prac nie wykonuje a ostatnio to wogole tylko się przyglądam :cry:

Nawet po dachu nie poskakałam :evil:

Jeszcze zdążysz poskakać... :wink:

Tylko wykuruj się! Zdrowie jest najważniejsze... 8)

Poskakać zawsze moge ale to nie to samo co skakanie po dachu przed przykryciem go dachówką :o :roll:

A tego już się nie da powtórzyć :-?

W pom gosp. i pokoju dajemy kaloryfery własnie pod oknami, U nas są to małe pom. i podłogówka nie zdała by tam egzaminu poprostu zostaje za mało podłogi :)

Instalatorzy którzy robią nam wycyne powiedzili że spokojnie wystarczy sama podłogówka, chcieli jednak powieścić mi grzejnik w wiatrołapie przy drzwiach tłuamczac że tam się otwiera i takie tam, ale z racji tego że u nas wuatrołap nie będzie zamknięty to nie dałam się namówić, bo mi nijak tam grzejnik nie pasuje 8)

W pom gosp. i pokoju dajemy kaloryfery własnie pod oknami, U nas są to małe pom. i podłogówka nie zdała by tam egzaminu poprostu zostaje za mało podłogi :)

Instalatorzy którzy robią nam wycyne powiedzili że spokojnie wystarczy sama podłogówka, chcieli jednak powieścić mi grzejnik w wiatrołapie przy drzwiach tłuamczac że tam się otwiera i takie tam, ale z racji tego że u nas wuatrołap nie będzie zamknięty to nie dałam się namówić, bo mi nijak tam grzejnik nie pasuje 8)

A podłogówkę rozumiem, że masz wodną..? Ja będe mieć ogrzewanie na gaz i tak na oko wychodzi mi, że ogrzewanie niskotemperaturowe powinno być tańsze...

A co daje w salonie? Chyba nie drewno skoro podłogówka...

Kze na taras jest trochę pomysłów, wiec temat zostaje na wiosnę, najprawdopodobniej będzie wykonany z takiej samej kostki jak podjazd.

Na razie bedzie tak jak jest i tak musimy nawieźć trochę ziemi.

Z tego co widze to wszystkie prace na zewnątrz zostana na wiosnę, teraz musimy zając się środkiem.

Tak podłogówka będzie wodna, w salonie będą płytki :)

Kze na taras jest trochę pomysłów, wiec temat zostaje na wiosnę, najprawdopodobniej będzie wykonany z takiej samej kostki jak podjazd.

Na razie bedzie tak jak jest i tak musimy nawieźć trochę ziemi.

Z tego co widze to wszystkie prace na zewnątrz zostana na wiosnę, teraz musimy zając się środkiem.

Tak podłogówka będzie wodna, w salonie będą płytki :)

Ja bym też chciał płytki... :roll: Ale Żona nalega na drewno... :(

Że płytki mniej przytulne i dzieci często bawią się na podłodze... :cry:

A w temacie tarasu: czy ekipa, która buduje stan surowy nie powinna wylać granic tarasu?

U mnie Sławek się upierał , że jak to płytki w salonie że zimno, że jak w grobowcu, że nie elegancko itp.

Jak bylismy na zjeździe Muratora to potem pojechalismy do Maluszków do domu oni maja na podłodze gres i ogrzewanie podłogowe mąz został przekonanyy teraz nawet nie chce słyszeć że możemy miec jakieś inne podłogi :)

Co do tarasu to zależy co jest napisane w umowie u nas nie było takiej opcji bo sami nie wiemy do końca jaki bedzie ten taras :o :roll:

Poprostu najpierw zajęliśmy się srodkiem domu i tu jest prawei wszytsko zaplanowane, zewnetrzny teren to wielka niewiadoma 8)

Kze może i taniej pod warunkiem że zdeccydujesz sie na wylewany, ale jeśli chcesz kostke lub cos innego :o :roll:

Pod kostke nie trzeba niczego wylewac.

Ale pod kostkę trzeba ubić żwir, poasek. Łatwiej jak jest gdzie to wsypać i później obłozyć kostka...

Cześć.

Wiecie co, rozumiem pojęcie 'wykończeniówka wykańcza' :( jeszcze nie mam dosyć, ale powoli mnie zaczyna trząść :roll:

A co się dzieje?

Ogólnie mogę powiedzieć - za duży wybór, zbyt wielu producentów... mózg staje :roll:

A to oczywiste, że jest bogactwo wyboru... My z Żoną cały czas mamy watpliwości jakiego koloru dać dachówkę.. :roll: A co to bedzie później...

Teraz zastanawiam się nad podłogówką i gresem na dole (co zawarłem w pytaniu dnia)...

Tak więc budowa domu to niekończące się pasmo podejmowania decyzji... :wink:

To może ja zapodam ewentualnie drugi temat dnia

My mamy na dole wszędzie podłogówkę 8)

http://foto.onet.pl/upload/48/72/_497891_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/41/70/_497893_n.jpg

Super!!

A ktoś wyliczył, że ta podłogówka ogrzeje cały dół? A co z gabinetem (jesli masz) i pom gosp?

Rozumiem, że gresik/terakota w salonie?