Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

budowa domu to niekończące się pasmo podejmowania decyzji... :wink:

Dokładnie tak, nie inaczej 8)

U mnie najgorsze jest to, że Żona siedzi z dzieckiem i wszystko ja muszę załatwić. (Żona tylko raz była ze mną na budowie jak polewał stan zero wodą) Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że niedługo trzeba będzie uwzględniać kolory np. dachówka, klinkier na komin... :roll:

To może ja zapodam ewentualnie drugi temat dnia

My mamy na dole wszędzie podłogówkę 8)

Super!!

A ktoś wyliczył, że ta podłogówka ogrzeje cały dół? A co z gabinetem (jesli masz) i pom gosp?

Rozumiem, że gresik/terakota w salonie?

Nikt nam nieczego nie wyliczał :roll: a w salonie beda panele.

U mnie najgorsze jest to, że Żona siedzi z dzieckiem i wszystko ja muszę załatwić. (Żona tylko raz była ze mną na budowie jak polewał stan zero wodą) Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że niedługo trzeba będzie uwzględniać kolory np. dachówka, klinkier na komin... :roll:

Teraz też tylko Sławek jeździ na budowę - ja z młodą sporadycznie, ruchliwe toto teraz bardzo i wszędzie włazi :roll:

Teraz też tylko Sławek jeździ na budowę - ja z młodą sporadycznie, ruchliwe toto teraz bardzo i wszędzie włazi :roll:

No ale jak oddzielnie wybrać kolor? Sławek zabiera z hurtowni kolory?? :o

Super!!

A ktoś wyliczył, że ta podłogówka ogrzeje cały dół? A co z gabinetem (jesli masz) i pom gosp?

Nikt nam nieczego nie wyliczał :roll: a w salonie beda panele.

A czemu panele? Ja mam panele w mieszkaniu w króre teraz wynajmuje i są takie sobie... Kurzą się, generują głuchy odgłos jak się po nich chodzi...

Skoro nie było wyliczeń to skąd wiesz, że ta podłogówka da odpowiednie ciepło i można obejść się bez kaloryferków?

My kolory już mamy za sobą - więc ten problem odpada, Wy macie kiepsko, bo macie więcej decyzji do podjęcia, na Sławek na budowę sam jeździ - narobi się biedak, bo pomocy nie ma :(

Do sklepów jeździmy z młodą i wygląda to tak: jedno siedzi i uzgadnia, drugie biega za młodą, potem zmiana :-?

Co do podłogówki - nie strasz mnie tym tereaz :o musi byc dobrze, te rurki tkwią już tam ponad rok, muszą starczyć :roll:

O kurcze!!!

Już drugi raz (wczoraj i dziś) w krótkim odstepie czasu nie celując rozpoczałem stronke... :o :o :o

Streszczenie:

- stronkę otworzyła Sonika

- Basias chce ukrywać paznokcie

- U Majki czarownica odeszła w niebyt

- dyskusja na temat jak duzo podłogówki na parterze

My kolory już mamy za sobą - więc ten problem odpada, Wy macie kiepsko, bo macie więcej decyzji do podjęcia, na Sławek na budowę sam jeździ - narobi się biedak, bo pomocy nie ma :(

Do sklepów jeździmy z młodą i wygląda to tak: jedno siedzi i uzgadnia, drugie biega za młodą, potem zmiana :-?

Co do podłogówki - nie strasz mnie tym tereaz :o musi byc dobrze, te rurki tkwią już tam ponad rok, muszą starczyć :roll:

Nie straszę Ciebie, tylko tak się zastanawiam. Nie jestem budowlańcem, ale zazwyczaj wierzę w wyliczenia. Przedwczoraj byłem u mojego wujka archtekta i on własnie marudził, że sama podłogówka może nie ogrzać... :o :o Może dlatego, ze namawia nas na parkiet w salonie..

Panele szczerze odradzam. Przelicz sobie kaskę jeszcze raz i poszukaj może promocji, wyprzedaży, końcówki serii itp...

http://foto.onet.pl/upload/48/72/_497891_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/41/70/_497893_n.jpg

Super!!

Widze, że dwie piersze warstwy ściany masz z innego materiału niż pozostałą część. Czemu?

A czemu wykańczałaś ściany cegłą? Pustak jest nie OK? :o

O kurcze!!!

Już drugi raz (wczoraj i dziś) w krótkim odstepie czasu nie celując rozpoczałem stronke... :o :o :o

Widzisz jaka to radość :wink: :lol:

co do tarasu to my planujemy z kostki lub jakiegoś bruku, bo po prostu taki nam się podoba najbardziej. Podłogówkę tez planujemy ale jeszcze sporo czasu do tego :roll:

No i witam wszystkich klikaczy :D

O kurcze!!!

Widzisz jaka to radość :wink: :lol:

co do tarasu to my planujemy z kostki lub jakiegoś bruku, bo po prostu taki nam się podoba najbardziej. Podłogówkę tez planujemy ale jeszcze sporo czasu do tego :roll:

No i witam wszystkich klikaczy :D

Cześć Monka!!

Radoś pomieszana z zaskoczeniem... 8)

Wiem, że sporo. U mnie też. Ale to nie znaczy, że nie należy przemyśleć sprawy. Bo później wchodzi robotnik i się pyta: to gdzie podłogówczka? :lol: :roll:

A z bruku to planujesz zrobić po wybudowaniu domu, czy w trakcie (chodzi mi, żeby coś wylać z betonu)?

Cześć Monka!!

No i o to chodzi :wink: a nie tak z przyczajki :wink:

A z bruku to planujesz zrobić po wybudowaniu domu, czy w trakcie (chodzi mi, żeby coś wylać z betonu)?

raczej po wybudowaniu i bez wylewania tzn. teraz nic nie wylewaliśmy jak będzie taka potrzeba to zrobimy to później.

O podłogówkę się nie boję, mój mąż sam ją będzie kładł więc pytaniami nie będę zaskakiwana 8)

Cześć Monka!!

No i o to chodzi :wink: a nie tak z przyczajki :wink:

raczej po wybudowaniu i bez wylewania tzn. teraz nic nie wylewaliśmy jak będzie taka potrzeba to zrobimy to później.

O podłogówkę się nie boję, mój mąż sam ją będzie kładł więc pytaniami nie będę zaskakiwana 8)

ja rozumiem, ale ilość rurek, gęstość ich rozłożenia itp. czy i gdzie umieścić kaloryfer, jaką podłogę (grubośc wylewki) itp. Warto mieć ogólna koncepcję.

Ale skoro inni nie mają precyzyjnie określonego to i ja nie musze.

A w temacie tarasu to pocieszyłaś mnie, że nie trzeba wylewki i w sumie robi się razem z podjazdem... 8)