Olkalybowa 14.01.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ola, Ty też masz już ferie???? Niestety nie u nas są od 13 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ależ glina jest swietnym materiałem na skalniak i kaskady wodne Są rosliny które rosna właśnie na takiej glebie. Glina jest bardzo bogata w substancje odżywcze i przemieszana z ziemią i piaskiem daje genialne efekty wzrostowe. Jest też ekstra podłożem do oczek wodnych, z tym że -aby nie wypłukały sie substancje z gliny, należy ja w oczku przysypać piaskiem. Nie przeczę - najtrudniej zacząć, ale jak juz sie uda to potrafi być o niebo lepsza niż te ziemie z worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.01.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Trini ja nie mam wilekiego pola do popisu najlepiej jakby była sama trawa często koszona żeby nic nie pyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Aga - u mnie też nie, bo całą działke praktycznie mam porosnietą lasem, ale na skalniak z prawdziwego zdarzenia - taki co by go zrobić i niech będzie - to się uparłam musi mi woda szemrać przy domku i basta Na glinie wymieszanej z ziemią też trawa urośnie nawet ładna - no bo w końcu te angielskie ogrody na czyms rosna, nie mają przecież wyspiarze siłą rzeczy super gleb tam u siebie... a tak btw. jeśli ktoś pragnie sosenek i świerków samosiejków - nawet takich dwumetrowych - to zapraszam do siebie na wykopki jak śniegi stopnieją, duzo mam tego- jak ktos nie weźmie będę wyrzynać w pień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Wody nie chcę wychodzi nam na toże będzie trawa jakieś iglaki wokół siatki, może mały klombik z przodu domu i jak najmniej kwitnąch i pylących roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Alergia?Ale to i tak nic nie da - zawsze, wszędzie naokoło coś pyli, posadzisz czy nie pyłki są wszędzie. No i iglaki też pylą... Jak sosny potrafia pylić na żółto to nie masz pojecia. Na działce rekreacyjnej moich rodziców na wiosne jest po prostu żółty taras, dach i podłoga w srodku... Koszmar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.01.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 nie wszystkie rośliny pylą alergicznie. Możesz posadzić świerki, buki /czerwone super wyglądają/, jałowce. Z niższych rododendrony, azalie, z kwiatów róże, no i wrzośce /jeżeli ziemia kwaśna/. A w trawniku na wiosnę niech kwitna krokusy. I bedzie slicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.01.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Szkoda że ja nie znam nikogo kogo praca w ziemi mogła by odstresowac bo na mnie jak narazie działa wprost odwrotnie Mam to samo. Nawet nie sprawdzę czy kwiaty w doniczkach mają sucho takie mam jakieś zboczenie . Podlewam na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja też zwolennikiem oczek wodnych nie jestem. Zwłaszcza jak moje maleństwo będzie wkrótce biegać dookkoła domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.01.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja też zwolennikiem oczek wodnych nie jestem. Zwłaszcza jak moje maleństwo będzie wkrótce biegać dookkoła domu. A jak te wszystkie owady się tam zalegną, np.komary i żaby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.01.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja też zwolennikiem oczek wodnych nie jestem. Zwłaszcza jak moje maleństwo będzie wkrótce biegać dookkoła domu. A jak te wszystkie owady się tam zalegną, np.komary i żaby . no, żaby zjadają komary oczko nie musi byc głębokie, a naprawdę dodaje duzo uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja też zwolennikiem oczek wodnych nie jestem. Zwłaszcza jak moje maleństwo będzie wkrótce biegać dookkoła domu. A jak te wszystkie owady się tam zalegną, np.komary i żaby . no, żaby zjadają komary oczko nie musi byc głębokie, a naprawdę dodaje duzo uroku noooooooo, dlatego takie oczka to najbardziej lubię u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 nie wszystkie rośliny pylą alergicznie. Możesz posadzić świerki, buki /czerwone super wyglądają/, jałowce. Z niższych rododendrony, azalie, z kwiatów róże, no i wrzośce /jeżeli ziemia kwaśna/. A w trawniku na wiosnę niech kwitna krokusy. I bedzie slicznie Majka masz rację, nie pylą i są sliczne Ja też zwolennikiem oczek wodnych nie jestem. Zwłaszcza jak moje maleństwo będzie wkrótce biegać dookkoła domu. Noo są oczka i oczka, moja córka już duża, ma 5 lat - ale drugie też planuję, i nie będzie to nie wiadomo jak głębokie tylko hmm... no powiedzmy pojemność wiekszej miski rozlana po płaskim pojemniku z betonu - no coś takiego. Do tego urocza kaskada wypływająca z kamienia, juz nawet wiem jak to zrobic A na owady, komary itd. jest mnóstwo środków... Żaby... żaby są fajne p.s. Majka - widzę, że mamy podobne nastawienie do posiadania ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 14.01.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Hmm... chyba zaczynam nosic spodnie w tym zwiazku siedzę przed kompem i studiuje budowlankę, mój chłop gotuje obiad... Życ nie umierać Witaj Inżynierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.01.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Czy ktoś się czai? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 14.01.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 czajnik jakowyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.01.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 bum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 14.01.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Haloo Haloooo - tu czajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.01.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 achhh....porażka, komu się udało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts