Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

dziekuje za gratulacje - ten ruch to sie obawiam, że wygenerowała moja szalona obecnosć...

chyba przystopować mi trza... :oops:

streszczenie poprzedniej części 8)

Po kilku strzałach oddanych przez Trini i Mamonia, nastąpiło historyczne streszczenie - pierwsze jakie popełniła Trini.

Z góry uprzedzam, że to streszczenie bedzie nudne - duzo w nim Trini.

Zostały dokończone pertraktacje dot. miejsca pobytu Majki, tymczasowego czy nie - tego nie stwierdzono.

Generalnie proszę państwa Kraków jest koło Żbika nie odwrotnie i uprasza sie o zapamiętanie powyzszego faktu.

Aga J.G. poszła do pracy na noc- łączymy głębokie wyrazy współczucia i ślemy cieple mysli - przez sen...

Nastapiła krótka reprymenda n.t. pokiełbaszenia faktów w postach przez w.w. Trini - zostało powyzsze przeiwnienie wybaczone przez Whispera i Majkę.

wpadła Teska- i wypadła.

Whisper nadal przekonuje, że jego glina jest the best :lol:

Prezentacja małego skrawka włosci Trini, jak równiez jej dziecia - tymczasowo zwanego emblemacikiem, jak również jej samej.

Krótka wymiana zdań dzieciowych przez Trini i Funie zaowocowala dzikim pędem Funi do Tesco po soczki dla Haneczki.

Wątek zmierza powoli w kierunku dobrze znanym każdemu Polakowi a mianowicie piwno setkowym, aczkolwiek wyrażenie setka takze zostało uzyte do określenia ilosci postów jakie natrzepała Trini. Wątek pijacki rozpoczęła Olkalybowa stawiajac wszystkim piwo ;)

powrót Teski, zdziwionej iloscią wpisów.. z dodatkowym zapytaniem kto sie na spotkanie marcowe pija... tfu! forumowiczów wybiera ;)

swa obecnosć zaznaczył Markus...

Powyzsze streszczenie obfituje w Trini - aczkolwiek ten cel nie był zamierzony - obecność jedynie charakteryzuje sie grafomanią autorki ;)

1. kze - 116

2. Whisper - 113

3. kasztanka - 83

4. maksiu - 77

5. Joanna i Janusz - 72

6. fizyk - 71

7. Majka- 60

8. SławekD-żonka - 57

9. Sonika - 49

10.Teska 40

11. badi, Jajcek 38

13. Moniś - 36

14. facio - 35

15. Aga J.G - 29

16. monka - 26

17. Jezier-25

18. markus_gdynia - 24

19. Olkalybowa - 23

20. andrzejka - 17

21. Agniesia - 14

22. joola - 13

23. Funia, inż. Mamoń - 12

25. Jane - 10

26. Wojty, verunia, kasia64 - 9

29. Januszz - 6

30. ania, lafcadio - 5

32. Ewuś, Paty, kolia - 4

35. damiangajda, Jacek69, Daria - 3

38. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska, żaba_gonia, Trini - 2

41. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Karolka, Gryfpc, - po 1

Siedzę sobie i zarabiam pieniądze (wypełniam kwity do zwrotu VAT). Czacha mi dymi. Mam już 54 faktury, a około 15 jest wątpliwych ze względu na numer PKWIU albo jego brak. Jak spoglądam na segregtor to mam jeszcze około 150 kolejnych faktur ...

no głupiego robota... to prawda...

ale pociesz się, że zwrot kasy będzie...

ech... a co dla inwestorów którzy dopiero zaczynają się budować? :(

moze jakieś dopłaty unijne...? :(

D. blada, pewnie nic - gdzie tam na pewno nic...

buuu... ja chcę zwroty.....

sam możesz uzupełnić numer 8) :wink:

A jak w wykazie jest 26.5 a na fakturze mam 26.51.12-30.32 to też mogę odliczać?????

Możesz.

26.5 oznacza całą grupę towarową. I wzystko z tej grupu mozna odliczyc. Gorzej gdy jest na odwrót i w wykazie ministerialnym jest szczegółowy numer PKW, wtedy dotyczy on konkretnego produktu