Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....


Rysiu J

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

 

ech.....no to podjedz cos:):)

 

Właśnie piję cappucino bo do sklepu nie chce mi się wyjść - za zimno jest :(

 

 

u mnie -8 ....a z glodu nie rozboli Cie glowa????

raczej brzuch bo już czuję jakieś skurcze :(

 

 

no widzisz ....mnie zaraz by z glodu glowa rozbolala.....zreszta nie wytrzymalabym :lol: zaden mroz nie straszny

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dlatego dodaję do placków 3 łyżki spirytusu...

Wtedy ziemniaki nie pija tłuszczu aż tak bardzo

Tak samo robię z faworkami i pączkami :)

Na prawdę :o wybaczcie, że się dziwię, ale ja to noga w tych sprawach jestem :oops:

 

naprawdę ;)

 

Nie martw się, ja też byłam noga :p

Samo jakos przyszło, znaczy nie nie tak.

Nasiedziałam się na forum kulinarnym i dzieciowym.

I tak sie nauczyłam, a jeszcze mój chłop chwali kazdy talerz jaki mu podam, to grzech jest nie gotować :p

Ciekawe co bedzie za 10 lat jak sie zmieni moje gotowanie - zwłaszcza, że mam 25 teraz ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rybka z rodzynkami

 

kg ryby - filetow ( ja robie z pangi)

do maki nalezy wsypac papryki slodkiej ( lub ostrej jak kto woli) sol pieprz ( panierka do rybki)

 

60 dkg cebuli , 2 sloiczki koncentraty pomidorowego ,pol szklanki rodzynek , 3 gozdziki, lisc laurowy , pieprz ziarnisty, szklanka oleju

 

Rybe obtaczamy w mace, smazymy na oleju ( trzeba wlac od razu cala szklanke) jak usmazymy ukladamy w jakims naczyniu... pozniej

cebule trzeba pokroic w kostke, i smazyc na pozostalaym oleju do miekkosci pozniej wrzucamy rodzynki ( wczesniej namoczone w goracej wodzie) po 15 minutach dodoajemy koncentrat( do koncentratu dodoajemy ciut wody) i przyprawy....wszystko dusimy az woda odparuje...ukladamy na rybke....i jak to wszystko ostygnie do lodowki - pychota...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...