kze 23.01.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 O masz pomyliłyscie mi sie chwilowo gapa jestem Moja - 5 lat Monki - 8 lat Maluszka ? lat Madzia od kze - 4miechy i 1 tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.01.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 to robimy RANKING DZIECIOWY Trini ( córka Paulina) - 5 lat Monka(córka ..... ) - 8 lat Maluszek (córka ..... ) 12 lat Kze (córeczka Madzia ) 4 miesiace i 1 tydzień dopisywac swoje dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.01.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 to robimy RANKING DZIECIOWY Trini ( córka Paulina) - 5 lat Monka(córka ..... ) - 8 lat Maluszek (córka ..... ) 12 lat Kze (córeczka Madzia ) 4 miesiace i 1 tydzień dopisywac swoje dzieciaki Joanna i Janusz:Gabrysia 11,5 Dominika- 7 Zuzia- prawie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 O Kze jak ladnie trafiłam na gratulki Dzięki. nadrabiając zaległości nawet nie zauwazyłem, ze punkta zdobyłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 http://www.smiesznerzeczy.pl/foto/ms_3261020400.jpg No nie wiem, czy nie byłyby na mnie za małe... kze zawsze przecież można trąbę powiększyć No chyba, że ten futerał powiekszymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.01.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 RANKING DZIECIOWYTrini -- córka Paulina - 5 latMonka -- córka ..... - 8 latMaluszek -- córka ..... - 12 latKze -- córeczka Madzia - 4 miesiace i 1 tydzień Joanna i Janusz -- córki Gabrysia 11,5; Dominika- 7; Zuzia- prawie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No uffff! Zaległości nadrobione. Gdyby nir to że praca to szybciej bym to zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.01.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 RANKING DZIECIOWY Trini -- córka Paulina - 5 lat Monka -- córka ..... - 8 lat Maluszek -- córka ..... - 12 lat Kze -- córeczka Madzia - 4 miesiace i 1 tydzień Joanna i Janusz -- córki Gabrysia 11,5; Dominika- 7; Zuzia- prawie 2 No to dopisuję swoje zaba_gonia....Kuba 15 lat, Kamil 13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Eeee... wspólny... nie no bez przesady, świntucha nie jestem, nie mam zamiaru się wybudować i chłopa wywalić Pozatym jak już sie pobierzemy to automatycznie wszystko będzie wspólne no wiesz....sory że się wtrącam, ale w/g przepisów to ten dom będzie Twój! wspólnośc majątkowa jest dopiero po śłubie o ile nie ma intercyzy! nie no spoko - etrącaj sie Według prawa masz rację, ale ja bym nie miała sumienia, naprawdę... No przecież nie powiem: "skarbie ochajtajmy się, bo inaczej chatka bedzie moja" Ochajtamy sie, ale czekamy na rozwód koscielny mojego chłopa, i chcemy wziaść koscielny ślub. To dłuuuuga historia, bo mój pierwszy mąż sie zapił na śmierć (zreszta nie ważne nie lubie o tym gadać) W każdym razie ja mogę wziąść koscielny, czekamy na koscielny rozwód z watykanu dla mojego chłopa, kościół pozwolił na to, czekamy tylko na to aż przyjdzie zawiadomienie że rozwód jest - jeszcze jakis rok, półtora pewnie. A to kiedy mozna uzyskac rozwód kościelny? A poza tym mozna wziąć cywilny, a za jakiś czas kościelny. Ja wziałem cywilny za za miesiąc kościelny (po prostu jak z okolic Wawy, a żona z okolic Krakowa, więc cywilny był u mnie, a kościelny u zony)... Można po 4 latach od złozenia wniosku gdy prowadzi ku temu choćby jedna przesłanka. W tej chwili każde małżeństwo można właściwie podciagnać pod rozwód koscielny, zwłaszcza jak się ma znajomości w świecie księży. My chcemy ślub hurtem, konkordatowy. Ja cywilnego samego nie uznaję. Ale mnie zaciekawiło sformułowanie choćby jedna przesłanka Jakie to sa przesłanki? Jestem ciekaw, bo wydawało mi się, że nie ma rozwodów kościelnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.01.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ale mnie zaciekawiło sformułowanie choćby jedna przesłanka Jakie to sa przesłanki? Jestem ciekaw, bo wydawało mi się, że nie ma rozwodów kościelnych... np. składanie przysięgi pod przymusem lub groźbą innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Eeee... wspólny... nie no bez przesady, świntucha nie jestem, nie mam zamiaru się wybudować i chłopa wywalić Pozatym jak już sie pobierzemy to automatycznie wszystko będzie wspólne no wiesz....sory że się wtrącam, ale w/g przepisów to ten dom będzie Twój! wspólnośc majątkowa jest dopiero po śłubie o ile nie ma intercyzy! nie no spoko - etrącaj sie Według prawa masz rację, ale ja bym nie miała sumienia, naprawdę... No przecież nie powiem: "skarbie ochajtajmy się, bo inaczej chatka bedzie moja" Ochajtamy sie, ale czekamy na rozwód koscielny mojego chłopa, i chcemy wziaść koscielny ślub. To dłuuuuga historia, bo mój pierwszy mąż sie zapił na śmierć (zreszta nie ważne nie lubie o tym gadać) W każdym razie ja mogę wziąść koscielny, czekamy na koscielny rozwód z watykanu dla mojego chłopa, kościół pozwolił na to, czekamy tylko na to aż przyjdzie zawiadomienie że rozwód jest - jeszcze jakis rok, półtora pewnie. A to kiedy mozna uzyskac rozwód kościelny? A poza tym mozna wziąć cywilny, a za jakiś czas kościelny. Ja wziałem cywilny za za miesiąc kościelny (po prostu jak z okolic Wawy, a żona z okolic Krakowa, więc cywilny był u mnie, a kościelny u zony)... Można po 4 latach od złozenia wniosku gdy prowadzi ku temu choćby jedna przesłanka. W tej chwili każde małżeństwo można właściwie podciagnać pod rozwód koscielny, zwłaszcza jak się ma znajomości w świecie księży. My chcemy ślub hurtem, konkordatowy. Ja cywilnego samego nie uznaję. Ale cywilny jest przydatny przy sprawach podatkowych i formalno prawnych... Mozna to traktować jako załatwienie formalności w urzędzie, a na kościelny poczekać. Po cywilnym mąż jest chroniony pod wzgledem prawnym, a skoro nie uznajecie go to dla Was nie powinien nic znaczyć i później koscielny możecie zawrzeć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.01.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Eeee... wspólny... nie no bez przesady, świntucha nie jestem, nie mam zamiaru się wybudować i chłopa wywalić Pozatym jak już sie pobierzemy to automatycznie wszystko będzie wspólne no wiesz....sory że się wtrącam, ale w/g przepisów to ten dom będzie Twój! wspólnośc majątkowa jest dopiero po śłubie o ile nie ma intercyzy! nie no spoko - etrącaj sie Według prawa masz rację, ale ja bym nie miała sumienia, naprawdę... No przecież nie powiem: "skarbie ochajtajmy się, bo inaczej chatka bedzie moja" Ochajtamy sie, ale czekamy na rozwód koscielny mojego chłopa, i chcemy wziaść koscielny ślub. To dłuuuuga historia, bo mój pierwszy mąż sie zapił na śmierć (zreszta nie ważne nie lubie o tym gadać) W każdym razie ja mogę wziąść koscielny, czekamy na koscielny rozwód z watykanu dla mojego chłopa, kościół pozwolił na to, czekamy tylko na to aż przyjdzie zawiadomienie że rozwód jest - jeszcze jakis rok, półtora pewnie. A to kiedy mozna uzyskac rozwód kościelny? A poza tym mozna wziąć cywilny, a za jakiś czas kościelny. Ja wziałem cywilny za za miesiąc kościelny (po prostu jak z okolic Wawy, a żona z okolic Krakowa, więc cywilny był u mnie, a kościelny u zony)... Można po 4 latach od złozenia wniosku gdy prowadzi ku temu choćby jedna przesłanka. W tej chwili każde małżeństwo można właściwie podciagnać pod rozwód koscielny, zwłaszcza jak się ma znajomości w świecie księży. My chcemy ślub hurtem, konkordatowy. Ja cywilnego samego nie uznaję. Ale mnie zaciekawiło sformułowanie choćby jedna przesłanka Jakie to sa przesłanki? Jestem ciekaw, bo wydawało mi się, że nie ma rozwodów kościelnych... nie ma rozwodów kościelnych, tylko unieważnienie małżeństwa dlatego musi być przyczyna nieważności- np. zatajenie bezpłodności, zatajenie choroby psychicznej, nieświadomość przy składaniu przysięgi małżeńskiej9np. przyjęcie silnych leków uspokajających...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.01.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Rankingum recordum 1. kze - 118 2. Whisper - 113 3. kasztanka - 85 4. maksiu - 77 5. Joanna i Janusz - 73 6. fizyk - 71 7. SławekD-żonka - 62 8. Majka - 60 9. Sonika - 49 10. Jajcek - 45 11. Teska- 44 12. badi - 38 13. Moniś - 36 14. facio - 35 15. Aga J.G - 29 16. monka - 27 17. Jezier - 25 18. markus_gdynia - 24 19. Olkalybowa - 23 20. andrzejka - 18 21. inż. Mamoń - 16 22. Agniesia - 14 23. joola, Funia - 13 24. verunia - 11 25. Jane - 10 26. Wojty, kasia64 - 9 28. Trini - 8 29. Januszz - 6 30. ania, lafcadio,- 5 32. Ewuś, Paty, kolia, - 4 35. damiangajda, Jacek69, Daria, - 3 38. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska, żaba_gonia, - 2 41. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Karolka, Gryfpc, Agacka - po 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.01.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 a jak już opowiadamy o studniówkach, to na mojej jakoś kiepsko było. Po pierwsze poszłam bez faceta, po drugie wszyscy się upili, po trzecie - musiałasm ubrać długa suknię w której czułam się przebrana Jak to przebrana? Przeciez w krótszej też mogłabys przyjść.. krótszej nie miałam, taką uszyła krawcowa. Odebrałam dzień przed, za późno na zmiany. To były troche insze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Pomysł z przyjęcie silnych leków uspokajających najbardziej poodoba mi sie... Jak by co moge twierdzić, że przed ślubem brałem te środki i ... jestem dalej kawalerem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.01.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 coście się tak mojego ślubu przyczepili? Ja nie mam zamiaru mojego chłopa z domu wycyckać, sorry ale to nie w moim stylu, i przykro mi gdy ktoś mi takie rzeczy insynuuje... Co do rozwodu - unieważnienia malżeństwa, to jedna z przesłanek jest to, że ktoś zdradzał współmałżonka, i okłamywał w wiążących sprawach. Myślę, że wystarczy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Przebrnęłam i teraz jest dobry ranking, ja proponuję, by na stronie zawsze był jeden i by zmieniać zawsze ten z poprzedniej, bo tak powstają błędy i niestety niechcący sama źle wklepałam, ale teraz mam za swoje, poprawiłam więc chyba odpokutowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.01.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 coście się tak mojego ślubu przyczepili? Ja nie mam zamiaru mojego chłopa z domu wycyckać, sorry ale to nie w moim stylu, i przykro mi gdy ktoś mi takie rzeczy insynuuje... Co do rozwodu - unieważnienia malżeństwa, to jedna z przesłanek jest to, że ktoś zdradzał współmałżonka, i okłamywał w wiążących sprawach. Myślę, że wystarczy, prawda? Ale spoko Trini, nikt tu niczego nie insynuuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.01.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 RANKING DZIECIOWYTrini -- córka Paulina - 5 latMonka -- córka ..... - 8 latMaluszek -- córka ..... - 12 latKze -- córeczka Madzia - 4 miesiace i 1 tydzieńJoanna i Janusz -- córki Gabrysia 11,5; Dominika- 7; Zuzia- prawie 2zaba_gonia -- synowie - Kuba 15 lat, Kamil 13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts