Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Jak to Pan Bóg stwarzał kobietę

Kiedy Bóg stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach...Pojawił się anioł i spytał:

- Czemu tyle czasu ci to zajmuje?

Bóg mu odpowiedział:

-Widziałeś zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastikowa, ma 200 ruchomych części, wszystkie wymienne, działa na kawie i resztkach jedzenia, ma łono, w którym mieści sie dwoje dzieci naraz, ma taki pocałunek, który leczy każdą rzecz od startego kolana do złamanego serca.

Anioł starał się powstrzymać Boga:

- To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra.

- Nie mogę, powiedział Bóg. Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskie memu sercu.

Anioł zbliżył się i dotknął kobiety:

- Ale zrobiłeś ja taką miękką ?

- Ona jest miękką, ale zrobiłem ja także twardą. Nawet nie wiesz ile może znieść lub osiągnąć.

- Będzie myśleć? - spytał anioł

Bóg odpowiedział:

- Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować.

Anioł zauważył coś, zbliżył i dotknął policzka kobiety.

- Wydaje się, że ten model ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałeś się dać za wiele rzeczy.

-To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza.

- A po co są łzy? - zapytał anioł.

Bóg powiedział:

- Łza to jest forma, którą ona wyraża swoja radość, wstyd rozczarowanie, samotność, ból i dumę. Anioł był pod wrażeniem.

- Jesteś geniuszem, pomyślałeś o wszystkim, to prawda, że kobiety są zdumiewające.

- Kobiety maja siłę, która zdumiewa mężczyzn. Maja dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary, ale obstają przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają się, kiedy chcą krzyczeć - śpiewają, kiedy chcą płakać - plączą, kiedy są szczęśliwe i śmieją się, kiedy są zdenerwowane. Walczą o to, w co wierzą - sprzeciwiają się niesprawiedliwości, nie zgadzająsię na "nie" jako odpowiedź, kiedy wierzą, że jest lepsze rozwiązanie. Nie kupią

sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak. Idą do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą, kiedy ich dzieci osiągają sukcesy i cieszą się, kiedy przyjaciele odnoszą sukcesy. Łamie się im serce,kiedy umiera przyjaciel, cierpią, kiedy tracą członka rodziny, ale są silne, kiedy nie ma skąd wziąć

siły. Wiedzą, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety są różnych wielkości, kolorów i kształtów. Prowadza, latają, chodzą lub wysyłają Ci maile żeby powiedzieć Ci, że Cię kochają.

Serce kobiety jest tym, co powoduje, że świat się kręci. Kobiety robią więcej niż to, że rodzą. Przynoszą radość i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety maja wiele do powiedzenia i do dania. Tak, serce kobiety jest zadziwiające.