kze 12.03.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 No, ale za to grawitacyjna jest tańsza... Może nie warto w tą mechaniczną.. Ale u Whispera jest mechaniczna i jak byłem jakiś czas temu u Prezesa to nic mi nie szumiało... Bierz mechaniczną... Prezes dobrze radzi. Droższa, jakieś przyciski, jakieś pokrętełka, a okna zawsze w razie czego można otworzyć A ile kosztowała Cię ta mechaniczna? Może mówiłeś, ale nie pamiętam. Moze dać mechaniczną i później dokupić reku... Że zacytuję Jasia Śmietanę z forum onetu - Bes sęsu Reku to jakieś 30% całości, więc bierz od razu całość. A mnie kosztowało to 15 tysięcy złotych polskich. 15tyś nie jest to olbrzymią kwotą. W szczególności, że na pewnio nie planuję płaszcza wodnego tylko delikatne dgp... To może mi wystarczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ładny domek Joasiu. Ale nie ma sypialnie, ale za to ma fajne schody dwubiegowe... nie rozumiem... Sorry miało być spiżarni. Pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 No, ale za to grawitacyjna jest tańsza... Może nie warto w tą mechaniczną.. Ale u Whispera jest mechaniczna i jak byłem jakiś czas temu u Prezesa to nic mi nie szumiało... Bierz mechaniczną... Prezes dobrze radzi. Droższa, jakieś przyciski, jakieś pokrętełka, a okna zawsze w razie czego można otworzyć A ile kosztowała Cię ta mechaniczna? Może mówiłeś, ale nie pamiętam. Moze dać mechaniczną i później dokupić reku... Że zacytuję Jasia Śmietanę z forum onetu - Bes sęsu Reku to jakieś 30% całości, więc bierz od razu całość. A mnie kosztowało to 15 tysięcy złotych polskich. 15tyś nie jest to olbrzymią kwotą. W szczególności, że na pewnio nie planuję płaszcza wodnego tylko delikatne dgp... To może mi wystarczy.. nam właśnie wyliczył ok. 15 tys z połączeniem z dgp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 my też robimy mechaniczną, pozbyliśmy sie nawet kominów wentylacyjnych, bo okna są w każdym pomieszczeniu No, kominy wentylacyjne są chyba wręcz niedozwolone gdy masz wentylację mechaniczną mogą być, ale muszą być zamykane, bo co robiliby ludzie, którzy się później zdecydują... No trzeba te kiminy mieć zatkane, bo by zaburzało całą pracę tej wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ładny domek Joasiu. Ale nie ma sypialnie, ale za to ma fajne schody dwubiegowe... nie rozumiem... Sorry miało być spiżarni. Pomyłka chcemy w kuchni wydzielić mała spiżarnię- widzieliśmy taki układ w Ikei i bardzo nam się ten pomysł sposobał, nasza kuchnia po powiększeniu ma 14,9 m, to da się taką 1,5 metrową spiżarkę zrobić. A większe zakupy do pomieszczenia gospodarczego koło garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Joasia masz wymuszone, czy grawitacyjne dgp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Hejka! Uciekam przed inz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 my też robimy mechaniczną, pozbyliśmy sie nawet kominów wentylacyjnych, bo okna są w każdym pomieszczeniu No, kominy wentylacyjne są chyba wręcz niedozwolone gdy masz wentylację mechaniczną mogą być, ale muszą być zamykane, bo co robiliby ludzie, którzy się później zdecydują... No o to mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Jak tam zdrówko, perełko ty nasza łysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ładny domek Joasiu. Ale nie ma sypialnie, ale za to ma fajne schody dwubiegowe... nie rozumiem... Sorry miało być spiżarni. Pomyłka chcemy w kuchni wydzielić mała spiżarnię- widzieliśmy taki układ w Ikei i bardzo nam się ten pomysł sposobał, nasza kuchnia po powiększeniu ma 14,9 m, to da się taką 1,5 metrową spiżarkę zrobić. A większe zakupy do pomieszczenia gospodarczego koło garażu No tak. To ma sens. I nad garażem możecie zrobić hobby room (tak jak ja planuję)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Joasia masz wymuszone, czy grawitacyjne dgp? raczej będzie połączone trójnikiem do instalacji wentylacyjnej, więc będzie wymuszone. Rozwazamy też koncepcję grawitacyjnego, ale u góry są 4 pokoje, więc chyba trzeba puścić ciepło na przedpokój, a przy mechanicznej wentylacji obieg powietrza jest z pokoi, więc ciepło i tak wróciłoby do systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ładny domek Joasiu. Ale nie ma sypialnie, ale za to ma fajne schody dwubiegowe... nie rozumiem... Sorry miało być spiżarni. Pomyłka chcemy w kuchni wydzielić mała spiżarnię- widzieliśmy taki układ w Ikei i bardzo nam się ten pomysł sposobał, nasza kuchnia po powiększeniu ma 14,9 m, to da się taką 1,5 metrową spiżarkę zrobić. A większe zakupy do pomieszczenia gospodarczego koło garażu No tak. To ma sens. I nad garażem możecie zrobić hobby room (tak jak ja planuję)... lub pokój rodzinny-dla naszych babek + sprzęcik do ćwiczeń-rowerek, stepper itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Jak tam zdrówko, perełko ty nasza łysa? A dziekuje wracam do zdrowka, a czyzbys Ty siedzial w pracy i sie nudzil ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera cześć Jajcek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Jak tam zdrówko, perełko ty nasza łysa? A dziekuje wracam do zdrowka, a czyzbys Ty siedzial w pracy i sie nudzil ??? Mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.03.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Jak tam zdrówko, perełko ty nasza łysa? A dziekuje wracam do zdrowka, a czyzbys Ty siedzial w pracy i sie nudzil ??? Mniej więcej i tak bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Joasia masz wymuszone, czy grawitacyjne dgp? raczej będzie połączone trójnikiem do instalacji wentylacyjnej, więc będzie wymuszone. Rozwazamy też koncepcję grawitacyjnego, ale u góry są 4 pokoje, więc chyba trzeba puścić ciepło na przedpokój, a przy mechanicznej wentylacji obieg powietrza jest z pokoi, więc ciepło i tak wróciłoby do systemu A macie mieć reku? Wydaje mi się, że dgp grawitacyjne może być przydatne w przypadku braku prądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Heyka Kze widze ze nie odpuszczasz i walczysz o fotel lidera Jak tam zdrówko, perełko ty nasza łysa? A dziekuje wracam do zdrowka, a czyzbys Ty siedzial w pracy i sie nudzil ??? Mniej więcej Ja bede w przyszla niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Prezes, a gdzie streszczonko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts