Olkalybowa 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 heloł Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam a masz do mieszania...te łapy ? mam w dodatku lewa i prawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem to zgapię przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam a masz do mieszania...te łapy ? sa, sa...nawet dwie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 heloł czesc! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje lubie czosnek, pietruszkę cytrynke do ryb...wiec połoę karpia zrobie po twojemu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Stołów pięknie ozdobionych, jadłem suto zastawionych, i prezentów z dwa tuziny, niech zazdroszczą Wam rodziny! Żadnych sporów, żadnych kłótni, a nikt już nie będzie smutny. Grunt to dobre wieść pożycie, a karpiowi...daruj życie! I każdemu - przyjaciela, co czasami łzę ociera, ...i wszystkiego co Wam trzeba, no i jeszcze gwiazdki z nieba! http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/sz/anim-weihnachtsglobe1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje lubie czosnek, pietruszkę cytrynke do ryb...wiec połoę karpia zrobie po twojemu daj znac czy smakowalo u mnie zawsze jest za malo (jednego tak zaprawionego mroze zawsze na sylwestra ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU to na zimno??? kurka moze i ja bym wstawiła jedno miesko do piekarnika..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leichtowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leithowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? ale chyba majonez czy cos tam to dajesz pozniej???? ja sie zastanawiam nad zwykla warzywna...czy wytrzyma do poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leichtowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? Wiesz co, chyba tak Taki podłużny kawałek wołowiny, w który powpychałam morele Sałatki przeżyją, w niedzielę rano jadą na Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre dokladnie a może być inna ryba nie karp (bo moi chłopcy nie lubią karpia - niby... osci ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 22.12.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Trzymać się dziewczyny, no... ja na ten czas uciekam, dusić ide tymi łapami Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8157/#findComment-8867753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.