frosch 23.12.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Dzieńdoberek Fajna historia. Naprawdę miło się czytało witaj ty sie nie nabijaj ze mnie , wystarczy mi jak rodzinka sie pyta czy bylam juz w tym roku z karpiami na pogotowiu mloda i glupia bylam skad mialam wiedziec , ze w tej malej wanience braknie im szybko powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 jako , ze sie nudze przy kawie , opowiem wam moja swiateczna historyjke zwiazana z karpiem : dawno , dawno temu .....(a dokladnie 17 ), pierwszy raz w zyciu , jako swiezo upieczona mezatka , przygotowywalam sie do swiat Bozego Narodzenia . Chcac sprawic frajde poltorarocznemu wtedy synkowi kupilam zywe rybki . W zwiazku z tym , ze ani ja , ani moj maz nie zabijemy zadnego stworzenia oprocz muchy i komara , umowilam sie z tesciem , ze ten przyjdzie poznym wieczorem po pracy i dokona tego czynu . Majac na uwadze wieczorna kapiel malego wpadlam na pomysl umieszcenia rybek w niemowlecej wanience , w ktorej on juz od dawna sie nie kapal . Tak wiec 2 karpiki plywaly sobie , maly caly czas gadal z nimi , nadal im nawet imiona i po jakims czasie traktowal ich jak przyjaciol ( mowil mi , ze ma teraz psa i rybki ) Ok godziny 19-ej Tomek przyszedl do mnie i mowi , ze rybki poszly sobie spac .Zdziwiona podeszlam do wanienki. Faktycznie , karpie lajtowo polozyly sie na boku . Spiaczka pomyslalam w panice ...meza nie ma , tescia nie ma , ja nawet w desperackim odruchu nie zatluke nowych przyjaciol mego dziecka na jego oczach Po chwili namyslu , poinformowalam synka , ze rybki chyba sa chore i trzeba z nimi szybko isc na pogotowie ( ktore miescilo sie na tej samej ulicy , wiec na szczescie calkiem niedaleko ) .Obiecalam , ze wroce za momencik . Nieszczesne ryby zanioslam sasiadowi ,proszac zeby mi je szybko zabil . Po powrocie oznajmilam dziecku , ze ryby tak tesknily za swoja mama , ze sie rozchorowaly , wiec zrobia im w szpitalu badania i wroca do domu.kiedy maly zasnal , poszlam do sasiadow i opowiedzialam im moja historyjke ( przez cale 7lat naszego sasiedztwa nabijali sie przed swietami z tej bajki ) Od tamtej pory nie ma u mnie zywych karpi w domu . Moje dzieci przyjaznily sie ze wszelakimi stworzeniami ( nawet pajaki i muchy domowe mialy imiona ) Froschka Dzięki za śliczną opowieść świąteczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 JA się nabijam . Skądże, nie ośmieliłbym się A jak przygotowania do świąt? Dużo biegania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Ew-ka Śliczna choinka My naszą ubieramy dziś, jak położymy Pawła Uwielbiam ubieranie choinki! W zeszłym roku wywołałam masę śmiechu, gdy przy świątecznym stole, patrząc na choinkę westchnęłąm, ze to już jedna z ostatnich tak pięknie ubranych choinek w naszym domu, bo za kilka lat zacznie się dekorowanie takimi - pożal się Boże - łańcuchami i ozdobami z papieru, na których będzie mnóstwo linii papilarnych malutkich paluszków uciapanych klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Aniu W. Wesołych, pogodnych i zdrowych Świąt Ślicznie dziękuję ave! Tobie i Twoim bliskim również życzę cudownych, spokojnych i radosnych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Sama jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 No tak, wszyscy pitraszą, tylko ja się obijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 No, nie sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Nadrobię po 20 Dziś ubieranie choinki i produkcja uszek. Jutro pierogi, sałatka i barszcz Reszta przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 No, nie sama Ty też się obijasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Nadrobię po 20 Dziś ubieranie choinki i produkcja uszek. Jutro pierogi, sałatka i barszcz Reszta przyjedzie Dziś siedzę w pracy, jutro siedzę w pracy, pojutrze siedzę w pracy, we wtorek też siedzę w pracy Dobrze, że mama wszystko przygotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Pamiętam, jak w przeddzień pierwszej Wigilii u nas w domu kleiłam wieczorem uszka i pierogi wyśpiewując w niebogłosy i okropnie fałszując oczywiscie różne kolędy. Na to wrócił z pracy Bartek i bardzo się rozczulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Nadrobię po 20 Dziś ubieranie choinki i produkcja uszek. Jutro pierogi, sałatka i barszcz Reszta przyjedzie Dziś siedzę w pracy, jutro siedzę w pracy, pojutrze siedzę w pracy, we wtorek też siedzę w pracy Dobrze, że mama wszystko przygotuje Oj, nie zazdroszczę Siedzenia w pracy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Świąteczne BUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Jak ja śpiewam, to też się ludzie rozczulają. Tak im żal mnie, bo żałośnie wyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Falstart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Nadrobię po 20 Dziś ubieranie choinki i produkcja uszek. Jutro pierogi, sałatka i barszcz Reszta przyjedzie Dziś siedzę w pracy, jutro siedzę w pracy, pojutrze siedzę w pracy, we wtorek też siedzę w pracy Dobrze, że mama wszystko przygotuje Oj, nie zazdroszczę Siedzenia w pracy oczywiście Nie jest tak źle. Przyzwyczaiłem się. Tylko muszę pamiętać, żeby ksiuążkę wziąć z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Gatki marjucha! http://www.duoline.pl/images//bielizna-damska-m/wolbar-fikiM.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Gatki marjucha! http://www.duoline.pl/images//bielizna-damska-m/wolbar-fikiM.jpg Dzięki. Małe będą, ale zawsze można oko nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.12.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 RANKINGUM REKORDUM 1. Jajcek - 298 2. inż. Mamoń - 258 3. SławekD-żonka - 192 4. verunia- 144 5. Joanna i Janusz - 139 6. kze - 133 7. Whisper -119 8. Olkalybowa - 116 9. fizyk - 99 10. kasztanka - 92 11. Majka - 85 12. maksiu - 80 13. Teska - 65 14. Ania Wiśniewska - 56 15. Sonika - 51 16. badi - 49 17. monka - 44 18. Aga J.G . andrzejka - 40 20. Moniś - 36 21. facio - 35 22. zaba_gonia - 34 23. andre59 , - 31 23, frosch ew-ka -30 24. markus_gdynia, - 29 27. Jezier, - 28 28. Witos - 27 29. Nefer - 26 30. marcel2000, - 23 31. Trini - 20 32. Funia - 18 33. Tola, Sylvia1 - 16 35. Agniesia - 14 36. joola, Karolka, Maxtorka, gawel ,- 13 40. Jane, Wojty, prymasek, jea - 10 44. kasia64, duende, pp - 9 47. kolia, Zielonooka - 7 49. Januszz, tabaluga1, jamles - 6 52. ania, lafcadio, edzia, Paty, - 5 56. Ewuś, Pawson - 4 58. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka - 3 62. Baba_budowniczy, DARIO 2, Gryfpc, ave!, - 3 66. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko Marjucha-1 Było coś o paczkach i karpiach, Ave ludziom pożyczyła , coś o wołowinie też się pojawiło, Ew-ka choinkę ubrała, no i frosch historyjkę przy kawie opowiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts