marjucha 07.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Dzieńdoberek Ja w kinie to ze dwa lata chyba nie byłam ale to tak jest jak można mieć prawie wszystko zaraz po premierze Nie wiem czy jeszcze cos napisze bo forum muli niemiłosiernie , więc na wszelki wypadek miłego dzionka życzę I szybkiego powrotu do formy dla marjuchy Dziękuję, na pewno mi przejdzie Również życzę udanego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 przeciez byl zglaszany Redakcji ten problem , a oni maja to gdzies gleboko troche nieladnie z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła dlaczego ? ales wymyslil Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No tak, ale jestem z Pomorza, więc dla mnie niezwyczajne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła dlaczego ? ales wymyslil Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie No jaki śląski obiad szykujesz Modro kapusta jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No tak, ale jestem z Pomorza, więc dla mnie niezwyczajne. moja mama tez jest z Pomorza ,a dla niej od 40lat to normalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Na jedne i na drugie Aż mi ślinka pociekła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne ciekawa wariacja ja tez czasem cos kombinuje z mielonego ( czesciej jednak robie wtedy duza rolade , ktora potem sie kroi w plastry ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 MAXiMAMBA witajcie Że ja maxi???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Zapraszam Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Zapraszam Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą Poczekam, poczekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Na jedne i na drugie Aż mi ślinka pociekła biale : gotujesz ziemniaki , jeszcze cieple przepuszczasz przez praske do ziemniakow , dzielisz na 4 , wyjmujesz jedna cwiartke ziemniakow , a na ich miejsce sypiesz make ziemniaczana , 1jajko , dokladnie ugniatasz , dzielisz na pare czesci , z kazdej kulasz walek i kroisz nozem ( jak kopytka tylko , ze nie musza byc na skos...to po to zeby byly w miare rowno i szybciej sie robi), ja robie dosc malenkie , formujesz kuleczki , lekko splaszczasz i palcem robisz wglebienie na srodku, potem wrzucasz na osolony wrzatek , a jak wyplyna sa gotowe do spozycia czarne : gotujesz ziemniaki, przepuszczasz przez praske , trzesz surowe ziemniaki na miazge , odciskasz z nich wode przez scierke do naczyn do jakiegos naczynia , jak odstoi wylewasz a skrobie pozostala na dnie dodajesz do masy , dzielisz znow na 4, uzupelniaasz dolek maka ziemniaczana i kulasz ( bez walkow ) kluski , wrzucasz na osolony wrzatek i gotujesz troche dluzej niz te biale , uwazajac jednak by sie nie rozgotowaly to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8277/#findComment-8865348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.