andzik.78 28.10.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 oj pustki dzis na RW Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 28.10.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam andzik wpadłam po przepis na racuchy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 jakie lubisz racuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 kurcze, przepis na racuchy gdzieś jest.Tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.10.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać1,5 szkl mleka3 jaja2,5 łyżki margaryny1/3szkl cukru2dzag drożdży''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczucukier puder do posypaniatłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''.no i znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To fajne racuchy po poznańsku , przepis brzmi pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Gratki andzik Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To fajne racuchy po poznańsku , przepis brzmi pysznie a dlaczego po poznańsku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc bo moze po wielkopolsku, bo na poznan to faktycznie zbyt kosztowny przepis i bez ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc bo moze po wielkopolsku, bo na poznan to faktycznie zbyt kosztowny przepis i bez ziemniaków czyzbys nie lubił poznaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To zbyt duzo powiedziane studiowalem w poznaniu to troche ich poznalem i dlatego fanem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ale Ślązaków bardzo lubie na równi za podejscie do życia i poszanowanie rodziny oraz za kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.10.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać 1,5 szkl mleka 3 jaja 2,5 łyżki margaryny 1/3szkl cukru 2dzag drożdży ''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników. Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''. no i znalazłam uwielbiam racuchy a mozna dodać jabłka??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ale Ślązaków bardzo lubie na równi za podejscie do życia i poszanowanie rodziny oraz za kuchnię to miło słyszec, chociaz ja nie Ślazaczka no moze za pare lat nią bede Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać 1,5 szkl mleka 3 jaja 2,5 łyżki margaryny 1/3szkl cukru 2dzag drożdży ''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników. Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''. no i znalazłam uwielbiam racuchy a mozna dodać jabłka??? moja babcia, moja mama zawsze dodawały jabłka więc ja jak robie to też dodaję takie pokrojone w plasterki albo tarte na tarce Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc Żaba mam fajny przepis z jabkami i bez drozdzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wieczorową porą Gaweł, dawaj ten przepis, no?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 racuchy bez drożdzy ??? to naleśniki bardziej zobaczcie jak pięknie można przystroić taras http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/36410/19/115.jpg Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Przepis jest mojej SP Babci taki toche na oko , ale tak to mnniej wiecej leci: szklanka maki, mleko zsiadłe lub kefir lub kwasna smietana 400 ml (duży kubek taki jak sie kupuje a moze 500 szczypta soli, łyżeczka cukru, 2-3 jaka cukier waniliowy nie koniecznie, to wszystkowymieszac mikserem powinno miec konsystencje takiej bardzo gestej smietany i do tego obrac 5-6 jabłek i wkroic odkrająjąc nożem kawali wokolo do ciata wszystko wymieszc smazyc na oleju posypac po usmazeniu cukrem pudrem. Pyszota! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/11651/#findComment-8936552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.