mikopiko 23.06.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ja nie czajnik ja ciuchcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Co słychać...??? eee nic...nudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Co słychać...??? spóźnileś się skarbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Dobra, nie ma was, to idę dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Dobra, nie ma was, to idę dobranoc prasuję dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.06.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 mam kaca straszngo... serio nie wiem czemu cześć w ogóle i spadam do Reala po scrabble junior, postawiłam sobie za punkt honoru nauczyć młodą przez wakacje tego, co opusciła w przedszkolu przez chorowanie... no to do później! :* a do którego? na al Krakowskiej, w Jankach, Jubilerska, Fort Wola? do tego w Markach akurat muszę powiedzieć że pierwszy dzień i efekty jakieś są Witam wieczorowa porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i poszli spac swiatla nie pogasili pstryk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.06.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i poszli spac swiatla nie pogasili pstryk! aaaa, mój nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.06.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 eeej, ja nie śpię jest tu ktoś jeszcze haaaaloooo? bo ja na małża czekam... sama mam czekać?? no dobra... ale będę gadać do siebie jak nikogo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ladnie , ladnie dwoch sie schowalo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i poszli spac swiatla nie pogasili pstryk! aaaa, mój nos sorry nadepnelam cie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.06.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i poszli spac swiatla nie pogasili pstryk! aaaa, mój nos sorry nadepnelam cie? nie ciemno sie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 eeej, ja nie śpię jest tu ktoś jeszcze haaaaloooo? bo ja na małża czekam... sama mam czekać?? no dobra... ale będę gadać do siebie jak nikogo nie ma nie spie badam co sie na forum dzialo ja tez czekam ......... az Frosch sie obudzi jak go znam , tak gdzies do 10-ej mam luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.06.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ladnie , ladnie dwoch sie schowalo .... dwoje... bo jam kobietom jest i basta zawsze tu pusto o tak wczesnej porze?? Może kitakta komuś albo princessę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i poszli spac swiatla nie pogasili pstryk! aaaa, mój nos sorry nadepnelam cie? nie ciemno sie zrobiło na oczy ci wlazlam trepami ? po co zadzierasz nosa po ciemoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 23.06.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 dobra miło było wery macz ale spadam do wyrka, już nosem klawiaturę podpieram... a z samego rana Juniorka przylezie żeby się dalej uczyć czytać, więc matka musi być przytomna branoc! :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ladnie , ladnie dwoch sie schowalo .... dwoje... bo jam kobietom jest i basta zawsze tu pusto o tak wczesnej porze?? Może kitakta komuś albo princessę? dwoch ludziow mialam na mysli nie zawsze tylko jak na czacie siedzimy dziekuje za slodkosci zrzucam zimowe kalorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 dobra miło było wery macz ale spadam do wyrka, już nosem klawiaturę podpieram... a z samego rana Juniorka przylezie żeby się dalej uczyć czytać, więc matka musi być przytomna branoc! :* pieknych snow trini Kilka wskazówek jak czytać na głos z twoim dzieckiem Po przeczytaniu tego tekstu zamień wyrazy (przy zachowaniu wszelkich form gramatycznych):czytać na głos na kochać się dziecko na partner książka na pozycja słowo na część ciała a stanie się podręcznikiem seksualnym! Postaraj się zaplanować czas na regularne czytanie na głos. Może to być przed szkołą lub przed pójściem spać. Wybierz książki właściwe dla wieku i zainteresowań twojego dziecka. Zacznij od obrazkowych książek, po czym przejź do opisu książek i przykładów. Wciągnij swoje dziecko w czytanie na głos prosząc by zgadł lub zgadła co w dalszej kolejności nastąpi, zharmonizuj to z poprzednimi doznaniami przedstawiając słowo, które on lub ona zna lub odwołaj się do odpowiedniego obrazka książki. Podejmij dyskusję o książkach i porozmawiaj o znaczeniu tych słów, którymi jest zainteresowane twoje dziecko. Od czasu do czasu czytając na głos z twoim dzieckiem zmieniaj książki, które jemu lub jej już nie odpowiadają. Czytając na głos wkładaj w to dużo ekspresji. Bądź dramatyczny kiedy czytasz na głos i każdą książkę napełniaj własnym życiem. Zmieniaj tempo czytania na głos dopasowując się do książki. Jeżeli pojawia się napięcie w książce zwolnij czytanie na głos by je wzmocnić. Natomiast jeżeli w którymś momencie czytania na głos akcja wzmaga się, zwiększ tempo dla lepszego efektu. Jednak nie czytaj na głos zbyt szybko. Pokaż swemu dziecku, że czytanie na głos sprawia ci wiele przyjemności, nie tylko wtedy, kiedy razem czytacie na głos. Opowiedz dziecku o swoim czytaniu na głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ja jeszcze nie śpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 ło matko ..trudno tak czytać na głos o tej porze ze swoim dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts