Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

To z twojego ogródka? :o

haha :D ja nie wiem co mam w ogrodku :o pare dni temu podnioslem jablko i bylem pewien , ze bedzie kwasne ... a bylo taaaakiee slodziutkie :lol:

To tak jak ktos powiedział

cudze chwalicie swego nie znacie...

a jabłka tez mam w ogródku papierówki ale trzeba jeszcze troszeczkę poczekac :wink:

To ja też się pochwalę :) W sadzie mam 2 rodzaje jabłek, gruszki, sliwki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i porzeczki :oops: :D

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

I już troche sobotnio porobiła sobie. Już mam 20 kompotów czeresniowych a jeszcze wiadereczko czereśni zostało. :lol: :lol:

Super ta moja sąsiadka :lol: :lol: :lol:

Ja dziś w czasie zakupów na rynku zobaczyłam w skrzynce piękne, czerwone czereśnie. Myslałam, ze mnie skręci :x :wink: :wink:

to zapraszam do mnie na czerwone czereśnie bo duzo dostałam to moge sie podzielic :lol:

ullerowa-matka karmiąca ma szlaban na niektóre produkty :wink:

Ja też jestem matka karmiąca :lol: :lol:

I wcinasz czereśnie?? :roll: :)

Tak ale ostroznie z tego co pamietam to owoce cytrusowe były zakazane asezonowe krajowe wolno.

A czeresnie mam ekologiczne od sasiadki niczym nie pryskane :lol: :lol:

Na poczatek kilka po karmieniu oczywiscie a jak małemu nic po kilku godzinach to znowu kilka. A teraz to z umiare ale podjadam bo nie moge się oprzec takie słodziutkie :oops:

haha :D ja nie wiem co mam w ogrodku :o pare dni temu podnioslem jablko i bylem pewien , ze bedzie kwasne ... a bylo taaaakiee slodziutkie :lol:

a jabłka tez mam w ogródku papierówki ale trzeba jeszcze troszeczkę poczekac :wink:

To ja też się pochwalę :) W sadzie mam 2 rodzaje jabłek, gruszki, sliwki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i porzeczki :oops: :D

A jaką masz odmiane brzoskwini i jak się po zimie utrzymuje? Pytam bo tez bym chciała posadzić.

A jaką masz odmiane brzoskwini i jak się po zimie utrzymuje? Pytam bo tez bym chciała posadzić.

A ja nie wiem :)

Wiem, że są i są dobre :oops:

ullerowa kompoty z samych czereśni robisz? Czy dodajesz jakies inne owoce? Bo same to niedobre... albo ja nie potrafie robić.

Jutro jadę z wiaderkiem na działkę i wszystkie czereśnie na wińsko nastawię. 8)

:D tylko nie z samych czeresni ....

:lol: Jasne, że nie. W zeszłym roku mieszałam z wiśniami. Wyszło całkiem, calkiem. W tym roku spróbuję z agrestem albo porzeczkami. Tylko agrest nie da mi koloru i dlatego tak się zastanawiam, czy to dobry pomysł.

Aha ullerowa ja też czereśnie tylko świeże zajadam. Bo to jest owoc, ktory nie nadaje się na przetwory, chyba że w połączeniu z czymś innym. Dlatego ja czereśnie przerabiam wiesz już w jaki sposób. :wink:

To bedę mieszała przy podawaniu ale watpię czy zechca bo moi panowie to troche wybredni i nie lubia mieszanek :roll:

Rankingum Rekordum

1. Jajcek - 326

2. inż. Mamoń - 286

3. SławekD-żonka - 199

4. verunia - 162

5. Olkalybowa - 158

6. Joanna i Janusz - 142

7. kze - 134

8. Mikopiko-125

9. Whisper - 119

10. fizyk - 100

11. jea - 96

12. kasztanka , frosch - 92

14. Majka ,maksiu - 85

16. Ania Wiśniewska - 71

17. teska - 68

18. Sonika - 53

19. badi- 52

20. andre59, pp - 48

22. monka - 44

23. andrzejka - 43

24. Aga J.G, ew-ka- 40

26. Moniś, zaba_gonia - 36

28. facio- 35

29. markus_gdynia - 29

30. Jezier - 28

31. Witos , Nefer , Maxtorka- 27

34. Trini - 26

35. marcel2000 - 23

36. tola - 22

37. Funia, beti555 - 20

39. gaweł - 17

40. Sylvia1, kaśkamaciej - 16

41. wartownik - 15

42. Agniesia , Karolka ,joola - 14

46. mundzia, marjucha -12

48. Jane , Wojty, prymasek , jamles , monikach, mati_sowee - 10

54. kasia64 , duende , ania - 9

57. stukpuk - 8

58. kolia, Zielonooka, dompodsosnami - 7

61. Januszz, tabaluga1, edzia - 6

64. lafcadio, Paty, ave!, ewuś,kropeczka27 - 5

69. Pawson, ullerowa -4

71. damiangajda, Jacek69, Daria, Agacka, DARIO2,mayland -3

77. Baba_budowniczy, Gryfpc, iwozelka, CAEN, jabko, słoneczko, - 2

83. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, ArtiW, Beatka i Paweł, S_a_r_a_21, kuleczka , arcobaleno, mbz, - 1

streszczenie

Sobotnie domowe klimaty.........a Wartownik przyniósł nam RÓŻE.